Facebook

Flot udesejr i Ringkøbing

Q-i-aktion.jpg
Thomas Quorning slog med sin scoring til 3-1 sejren fast i Ringkøbing.
07-06-2015

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC sejrede søndag eftermiddag med 3-1 ude mod Ringkøbing IF og sikrede sig dermed et fempoints forspring fra 3. pladsen til forfølgerne.

De blåblusede virkede til at være i godt spillehumør i hvad der var Frode Langagergaards debut som cheftræner i 2. division vest. Den nye cheftræner kom således godt i gang.

- Det var en god sejr på en svær udebane, så jeg er meget tilfreds med både resultat og præstation i dag, lød det kort efter slutfløjt fra Frode Langagergaard.

Det startede ellers ikke helt som håbet, for selvom Jammerbugt FC tog dirigentstokken fra første fløjt, så var det værterne fra Ringkøbing som efter 10 minutter bragte sig i front. 1-0 målet opstod på en tilfældighed, da en lang diagonalbold fra Ringkøbings højre forsvarsside blev fanget i vinden, stoppede op og dumpede ned for fødderne af en Ringkøbing spiller, der ikke forspildte muligheden og bankede bolden i mål.

Trods den tidlige modgang fortsatte Jammerbugt FC sin dominans og spillede god fodbold og skabte chancer. Det lykkedes da også at bringe balance i regnskabet igen, da Jakob Hjorth ved bageste stolpe kom højest på et hjørnespark og headede bolden i mål til 1-1. Udligningen kom lige før den halve time, men selvom Jammerbugt FC skabte chancer nok til at bringe sig i front, skete der ikke mere inden pausefløjtet.

Det gjorde der til gengæld efter. Godt nok skulle kampen hen til der manglede tyve minutter, før der igen var grund til at juble. Indtil da havde Jammerbugt FC spillet flot fodbold og skabt fine chancer. Det gjorde de også efter 70 minutter, hvor en bold, sendt ind fra baglinjen, skabte uro og efterfølgende klumpspil. Det udnyttede Nickolaj Jonstrup, idet han mellem venner og fjender fik bragt Jammerbugt FC foran 2-1. Der havde været optræk til det længe, så der var forløsning af spore, da bolden endelig strøg i nettet.

Jammerbugt FC havde fortsat kontrol over kampen, men i kampens afsluttende fase, kom værterne mere med i kampen. Det var dog Jammerbugt FC som i de døende sekunder af de 90 minutter lukkede og slukkede med scoringen til 3-1. Daniel Moth sendte en bold i dybden til Victor Rafael, og den teknisk dygtige offensivspiller fik fundet Thomas Quorning inde foran mål. Her blev sejren, via den en stolpe, slået fast. 3-1 og så havde Jammerbugt FC på positivt spil hentet tre point, og cheftræner Frode Langagergaard havde fået den bedst tænkelige start med en velfortjent sejr.

- Vi spiller god fodbold i dag, og jeg synes vi er i kontrol i stort set hele kampen. De får et lidt heldigt mål i kampens indledning, men vi fortsætter med at spille vores spil, og det gjorde vi virkelig godt i dag. Vi står godt på banen, vi skaber chancer og der var i det hele taget mange gode ting at tage med fra kampen. Vi holder koncentrationen i alle 90 minutter, og spillerne skal have stor ros for indsatsen, evaluerede den nye cheftræner efter kampen, som måske kunne være endt anderledes, hvis ikke der var blevet lukket og slukket af Quorning til sidst.

- Det var dejligt at få lukket kampen ned, så der ikke var nogen tvivl i kampen sidste minutter. Selvom jeg synes vi har i kontrol, så ved vi jo, at der kun skal en enkelt fejl til og så kan det blive straffet. Vi overlader måske lidt af spillet til dem de sidste 10 minutter, men vi holder fast og det var en god indsats over hele linjen i dag, fortæller en glad og tilfreds Frode Langagergaard.

Med de tre point fik Jammerbugt FC på ny øget forspringet til forfølgerne, idet nærmeste konkurrent, Thisted FC, måtte erkende nederlag hjemme til Middelfart. Nu venter topholdet Næstved i næste runde. Det bliver sæsonens sidste kamp på hjemmebane, og her kan gæsterne fra Sjælland sikre sig oprykning til 1. Division hvis resultaterne går deres vej.

- Det var dejligt med en sejr inden vi nu skal tage imod Næstved i weekenden. Her får vi kamp til stregen, men vi ser frem til at spille igen og vil som altid  søge sejren, slutter Langagergaard inden han sætter sig til rette i bussen på vej hjem fra Ringkøbing. Vejen til Jammerbugten er ikke lang når der er tre point med om bord.

Ringkøbing IF – Jammerbugt FC: 1-3 (1-1)
10’ 1-0 Jacob Sandal, Ringkøbing IF
28’ 1-1 Jakob Hjorth, Jammerbugt FC
70’ 1-2 Nickolaj Jonstrup, Jammerbugt FC
90’ 1-3 Thomas Quorning, Jammerbugt FC