Facebook

Fodboldfremtiden på plads i Jammerbugt FC

JFC-Talent.jpg
19-03-2017

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC har netop taget hul på et meget afgørende fodboldforår, hvor status som divisionsklub for femtende år i streg er på spil. Men selvom fokus dette forår først og fremmest er på den korte bane, så ser fodboldfremtiden lys ud hos den blå bølge.

Divisionstruppen er nemlig en af rækkens yngste og rummer flere unge lokale spillere end tilfældet har været de seneste mange år. Det er ikke tilfældigt, men derimod den strategi Jammerbugt FC vil rette endnu mere fokus mod fremadrettet.

Forud for forårspremieren, som kastede et vigtigt point af sig mod HIK, har klubben derfor sikret sig aftaler med en række unge spillere med rødder i og omkring Jammerbugten.

- Vi skal som klub finde vores rolle i det store fodbold Danmark og den mener vi at have fundet som en klub, hvor talentudvikling er i højsædet. Vi har igennem mange år arbejdet seriøst og ambitiøst med vores divisionshold såvel som vores ungdomsafdeling, og vores ambition er at være en attraktiv klub for de unge spillere. Hver gang vi kan sende en spiller videre til højeste niveau i Danmark, som det eksempelvis var tilfældet med Søren Reese, er det derfor en stor sejr for os som klub, forklarer formand Bøje Holmsgaard Lundtoft og understreger, at dette ikke gør sejrene, der giver de 3 point, mindre vigtige.

- Vi vil være divisionsklub og på sigt også meget gerne  i den bedste halvdel af tabellen. Men fundamentet til at indfri det mål, skal være talentudvikling.

Cheftræner for Jammerbugt FC’s divisionshold, Lars Justesen, glæder sig over arbejdet med de unge spillere og vurderer potentialet som ganske lovende på det unge mandskab.

- Potentialet er stort, og det er nogle gode, unge og herlige gutter, som ikke mindst er lærevillige. Der er meget at bygge videre på og vi kan udvikle os sammen, hvilket også var en af de væsentlige årsager til, at Jammerbugt FC tiltaler mig, lyder det fra Lars Justesen, mens spillerne selv heller ikke er i tvivl om udviklingsmulighederne, mens de også ser frem til udfordringerne i det kommende forår, både på holdets og egne vegne.

- Vi er efterhånden så mange unge spillere i truppen, at man ikke længere tænker over, at man officielt kun har været seniorspiller i et par år. Sammensætningen af truppen gør, at man ikke bare kan gemme sig bag ti eller flere rutinerede divisionsspillere, og det forbedrer vi os alle af, fortæller Mads Larsen, der er vokset op i klubben og som flere af de øvrige unge spillere, selv har en far, der også har båret i klubtrøjen.

- Socialt er der også rigtig god harmoni i truppen og jeg synes, der er rigtig gode udviklingsmuligheder i holdet. De fleste af os har stadig de bedste fodbold år foran os, og jeg tror vi går et rigtig godt forår i møde. Vi har troen på, at vi kan sikre os flere sæsoner som divisionsklub, forsikrer den unge venstre back, inden en anden ung spiller også byder ind og supplerer.

- Det er efterhånden fire sæsoner siden, at jeg som ungdomsspiller selv kom til klubben. Det gjorde jeg, fordi jeg ønskede at steppe et par niveauer op i forhold til det fodboldmæssige. Udsigterne til en dag at kunne repræsentere Jammerbugt FC's divisionsold, krydret med det sociale liv i klubben, gjorde for mig, og forhåbentligt mange andre, klubben attraktiv, forklarer 19-årige Kasper Skov, angriberen, der har repræsenteret flere af klubbens ungdomshold og som blev skiftet ind i forårspremieren i HIK.

Lørdag gælder det FC Svendborg i forårets første hjemmekamp. Her skal flere af de unge drenge i kamp igen, alt i mens fædrene er rykket på tribunen for at bakke op om sønnerne og holdet i det hele taget.

På billedet ses øverst fra venstre: Kasper Holm, Simon Jensen, Simon Knudsen, Anders R. Jensen, Lasse Steffensen, Oliver Helledie, Daniel Hovalt og nederst fra venstre Mads Larsen, Rune Larsen samt Kasper Skov Nielsen.