Facebook

Første matchbold spilles hjemme mod BK Frem

lj.jpg
10-06-2017

Af Thomas Jansen

Lørdag eftermiddag løber Jammerbugt FC på banen til hvad der kan blive forårets sidste finale. En sejr over gæsterne fra Boldklubben Frem og så er livet i 2. Division sikret.

Lykkes det ikke venter endnu en finale – og sidste chance – på udebane i Sønderjylland på FC Sydvest i sæsonens afsluttende runde. Det ville næsten ikke være til at holde ud og derfor vil en sejr hjemme lørdag være et forrygende punktum på en sæson, hvor det unge Jammerbugt FC hold har udviklet sig positivt og leveret fine indsatser, men hvor den jævnbyrdige række ikke har foræret noget som helst. Derfor har det været så tæt og spændende og lørdag bliver med alt sandsynlighed ingen undtagelse. Det samme var tilfældet, da Fredensborg i seneste runder blev besejret hjemme med et forrygende comeback i de absolut sidste sekunder af kampen.

- Vi har forud for hver eneste kamp dette forår betegnet den som meget vigtig og som en forårsfinale – og sådan har det også været gennem hele foråret. Men lørdag passer den betegnelse altså bare endnu mere. Her kan vi med en sejr sikre os overlevelse i 2. division. Det har vi arbejdet stenhårdt for hele foråret og det vil vi også gøre i lørdag, ligesom det også var tilfældet sidst mod Fredensborg, siger Jammerbugt FC cheftræner, Lars Justesen, og fortsætter med en gennemgang af den følelsesmæssige rutsjebane tur den kamp var – ikke mindste de sidste 10 minutter af opgøret.

- Kampen mod Fredensborg hørte også til i kategorien for de vigtige, og ikke mindst nervepirrende! Sikke en afslutning og sikke en følelse vi bagefter stod tilbage med. Vi vidste godt, at det ville blive svært, men jeg synes, vi spiller med kløgt og omtanke. Selvfølgelig må vi satse mere om mere som kampen skrider frem og det giver dem enkelte chancer. Det udnytter de, mens vi selv er uskarpe igen desværre. Vi bliver straffet og den slår altså hårdt, men vi rejser os hurtigt og virkelig flot med det samme, og her åbner kampen sig fuldstændigt op. Hvor vi tidligere har tabt point i overtiden, tjente vi dem her – og det var fuldt fuldt fortjent, genoplever Justesen, mens pulsen nærmeste stiger på ny, bare ved at tale om kampen.

Det var en så vigtigt sejr, der blev toppet med, at FC Svendborg senere på dagen tog point fra Holbæk, hvilket styrkede Jammerbugt FC’s sag endnu mere. Der var med andre ord en verden til forskel fra det 82. minut i den kamp og til sidst på eftermiddagen samme dag.

Mod Boldklubben Frem er håbet at Jammerbugt FC kan afgøre kampen noget tidligere i forløbet, men i det hele taget er der også grundt til at tro, at det bliver en meget anderledes kamp. Vigtigheden er den samme, men modstanderen en noget andet historie.

- Nu har vi to matchbolde til at sikre sæsonmålet – og vi gør det meget gerne allerede lørdag mod Boldklubben Frem. Det er en traditionsrig klub, hvor vi har revanche til gode efter det modsatte opgør, hvor vi ellers leverer en fin kamp. Frem startede foråret stærkt og var forholdsvis hurtigt i sikkerhed. De har derfor kunne spille mere frit og skal vel nu reelt først performe til efteråret, når den nye sæson skydes i gang. Men det ændrer ikke på, at vi står over for et godt fodboldhold, og at de kan spille frit, passer dem godt, tror jeg, for Frem vil nemlig gerne spille fodbold. Frem vil på ingen måde parkere bussen, som vores gæster gjorde i seneste hjemmekamp, og får de plads, er de et super godt hold og derfor handler det om, at vi kommer med den rette indstilling. Vi skal vise, at vi vil det her mere end Frem. Vi har meget meget mere på spil, forklarer cheftræneren og runder af, inden sæsonens sidste hjemmekamp kalder.

- Vi har haft en god træningsuge, hvor spillerne har nydt træningen og stemningen har været positiv. De har haft den rette ild i øjnene og det tegner godt i forhold til lørdagens kamp. Samme gode energi oplevede vi også på lægterne i seneste hjemmekamp, og der skal lyde en stor tak for opbakningen. Vi håber, tilskuerne på samme vis vil hjælpe holdet på vej i lørdag.

Jammerbugt FC tager imod Boldklubben Frem på Sparekassen Vendsyssel Arena lørdag d. 10. Juni kl. 15.00.