Facebook

Førstepladsen skal forsvares i Sønderjylland

17435908_785265181628018_877346736139263737_o.jpg
22-09-2017

Af Thomas Jansen

Lørdag går turen syd på. Jammerbugt FC ruller nemlig mod Tønder for at krydse klinger med FC Sydvest i 2. divisions ottende spillerunde.

Grundet baneforhold er kampen flyttet fra den normale hjemmebane, Bankparken, til den midlertidige hjemmebane, Løgumkloster Stadion – og det er ikke det eneste, der er ændret ved weekendens modstander.

Hos lørdagens værter er der således også skiftet ud på trænerposten siden seneste møde, hvor den nu tidligere målmandstræner har overtaget roret fra den afgåede cheftræner. Første kamp med den nye konstellation var en succes, idet FC Sydvest vandt hele 6-1 hjemme, på sin midlertidige hjemmebane, over Odder IGF.

Med andre ord lader det til den sønderjyske klub trives med forandring. Det skal dog siges, at FC Sydvest inden disse ændringer havde haft en ganske fornuftig efterårssæson og mandskabet ligger da også placeret lige under den top fire, som giver adgang til oprykningsspillet.

Da FC Sydvest tilbage i august var på besøg i det nordjyske endte det i pointdeling efter en kamp, der vel nok havde lovet lidt mere for Jammerbugt FC. Men det har sig for vane at være tætte kampe mellem Jammerbugt FC og FC Sydvest, hvor ”håneretten” ofte har skiftet hænder gennem de seneste sæsoner. Jammerbugt FC kaptajn, Christian Rye, forventer billedet fortsætter lørdag og forudser derfor en tæt kamp.

-Jeg forventer, at vi får et meget lignende kampbillede, som sidst da vi mødte Sydvest på hjemmebane. Vi skal være spilstyrende, og vi har vist gennem de første kampe, at vi kommer til chancer i alle kampe, så det gør vi også på lørdag, lyder det uden tøven i stemmen fra Jammerbugt FC anfører, der i det hele taget virker særdeles målrettet, inden mødet med lørdagens udfordring.

- Vi er meget revanchelystne, da vi burde have fået mere ud af det i første kamp mod dem. Så jeg forventer, at vi kommer blæsende fra start og bygger videre på vores fornemme sæsonstart, siger Christian Rye, og han og holdkammeraterne har bestemt også noget at bygge videre på.

Flotte præstationer i 2. division har sendt Jammerbugt FC alene i spidsen af rækken, mens der tirsdag endnu engang blev sikret et billet videre i den danske pokalturnering. Det småtravle kampprogram bekymrer derfor heller ikke Christian Rye, der tværtimod nyder at spille så mange kampe som muligt i øjeblikket.

- Det er nu engang sjovest at spille kampe, så jeg er sikker på, at alle glæder sig til at komme i kamp igen på lørdag. Der er rigtig mange af os, der tidligere har været vant til et endnu tættere program, så det bliver ikke et problem, understreger Rye, inden han giver sit bud på, hvordan den forventeligt tætte dyst på lørdag skal vendes til sejr og endnu tre point i toppen af tabellen.

- Det bliver altafgørende, at vi kommer med samme ydmyghed og indstilling, som har kendetegnet os i hele denne sæson. Vi skal være forberedte på at lukke ned for deres omstillinger, og så skal vi score på vores chancer, lyder det kort og godt fra Christian Rye.

Nu venter nogle timer på landevejen, inden der fløjtes til kamp i Sønderjylland lørdag d. 23. september kl. 15.00, når FC Sydvest og Jammerbugt FC mødes i sæsonens 8. spillerunde.