Facebook

Forårsfesten udeblev i sæsonpremieren

DSC_0010.jpg
Indskiftede Victor Rafael udfordrer B93, men for ham og resten af Jammerbugt FC mandskabet lykkedes missionen ikke i forårets første kamp.
20-03-2016

Af Thomas Jansen

Lørdag eftermiddag var der fint besøg fra København i form af traditionsrige B93, der har flere danske mesterskaber i pokalskabet.

Det er ganske vist nogle år tilbage, at det senest er lykkedes københavnerholdet at nå helt til tops i dansk fodbold, men B93 viste alligevel, at de ikke har glemt hvordan man spiller fodbold. Således vandt de rødblusede gæster forårspremieren på Sparekassen Vendsyssel Arena – og det var fortjent, hvis vi nu skal være helt ærlige.

Kampen åbnede stille og roligt, og det sidste vinterrust skulle lige bankes af de to mandskaber. Men som 1. halvleg skred frem, var det gæsterne som satte sig på spillet. B93 var mest på bolden de første 45 minutter, men det blev ikke til de store chancer. Ikke før den halve time blev rundet. Her gik det nemlig galt for Jammerbugt FC, da det blev til 1-0 føring til B93. Otte minutter senere var den så gal igen. En B93 afslutning prellede af på undersiden af overliggeren, men reposten mødte en 93’er først og så kunne der heades i det tomme net. 0-2 og nu var det ikke sjovt at skulle til pause for hjemmeholdet.

Der skulle ganske enkelt andre boller på suppen i 2. halvleg, hvis Jammerbugt FC skulle tilbage i kampen. Det blev også bedre og den blå bølge fik bedre fat i spillet og fik sat en række angreb op, men lige inden det blev farligt, fladede den blå bølge ud i sandet. Den sidste aflevering eller det sidste træk mislykkedes og så blev det ikke til mere.

Men Jammerbugt FC forsøgte at skubbe højere op og presse på. Det gav nogle kontraer til gæsterne og havde det ikke været for et fantastisk tilbageløb og et modigt indgreb af Søren Astrup, så var kampen formentlig blevet lukket midt i 2. halvleg. Sådan gik det ikke og med godt et kvarter tilbage, blev kampen for alvor åbnet igen.

Netop indskiftede Kasper Sørensen, der altid mand for at skabe uro i modstandernes forsvar, stak efter en dyb stikning mellem B93 forsvaret, og selvom det mere eller mindre var hans første aktion i kampen, så svigtede angriberen ikke. Bolden blev sendt fladt under B93 keeperen og Kasper Sørensen var hurtig til selv at hente bolden ud af nettet igen. Nu skulle der point ud af premieren.

Målet fik dog mere gang i gæsterne end det gjorde i hjemmeholdet desværre, og alt i mens Jammerbugt FC forsøgte at jagte udligningen, slog B93 kontra. Denne gang var Astrup blevet skiftet ud for at få flere offensive kræfter på banen. Måske derfor blev B93’eren ikke indhentet og han nåede den lange bold før den fremstormende Jammerbugt FC keeper, Stankovic, som blev rundet og så stod det 1-3. Game over. Forårsfesten udeblev, og ligesom solen aldrig rigtigt fik varmet stadion op, så fik Jammerbugt FC aldrig for alvor fodfæste i kampen.

Heldigvis var dette blot den første af mange kampe dette forår, så der er masser af muligheder for at hente point i hus. Den næste mulighed kommer allerede torsdag, hvor turen går til Næsby i jagten på point.

Jammerbugt FC – B93: 1-3 (0-2)
30’ 0-1 Mohammed Ali, B93
38’ 0-2 Sebastian Czajkowski
73’ 1-2 Kasper Sørensen, Jammerbugt FC
82’ 1-3 Mohammed Ali, B93