Facebook

Forrygende fodboldår for U19 talenter

U19_Tommy_med_spillere.jpg
04-12-2017

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC U19 kan se tilbage på en ganske fortrinlig efterårssæson, der giver masser af tro på en lys fodboldfremtid i Jammerbugt FC.

I turneringen er det blevet til en flot andenplads efter førerholdet AaB, og der blev sat et solidt punktum med en fornem 5-0 sejr i sidste runde over Skibsby-Højene IF. En blandt mange storsejre i løbet af sæsonen.

I alt der det blevet til 10 sejre, 1 uafgjort og tre nederlag samt en målscore på 45 -20, hvilket altså sikrede en sikker andenplads og dermed billet til næste års U19 2. division. Dermed blev en vigtig målsætning indfriet hos de unge talenter.

- Det er gået over alt forventning og vi kan kun være meget tilfredse med det, vi har opnået. Egentlig har vi nok slået til før tid, forstået på den måde, at vi ikke havde turde håbe på disse præstationer allerede i efteråret, med en meget ung U19 trup, forklarer U19 træner, Tommy Pedersen, der naturligvis glæder sig over holdets succes.

- Top 4 var vores mål, men vi vidste, at det ville blive svært. Så jeg må bare sige, at drengene har gjort det rigtig rigtig godt. Jeg mener bl.a., at det skyldes vores gode træning og at vi har været i bedre form end mange af de øvrige hold. Vores ungsenior trup har været rigtig godt, ikke mindst for udviklingen, og det ser vi frem til at fortsætte. Ligeledes har vi haft flere spillere til træning hos 2. division og det er endnu et element, som har været godt. Trods skader undervejs og det at vi har brugt mange forskellige spillere, så har det fungeret godt på holdet, så der er ros til hele truppen, understreger Tommy Pedersen, som udover de gode resultater også kan glæde sig over en positiv indsats i pokalturneringen.

Her har det unge hold spillet sig fra tredje runde med en 7-2 sejr over Horne/Hirtshals – en god afslutning på efterårssæsonen, må man sige. I fjerde runder er holdet oversidder, og det betyder, at der med alt sandsynlig venter en særdeles spændende pokalmodstander i det nye år.

- Pokalsejren var en god afslutning på et flot år, og nu ser vi frem til en modstander fra bedste hylde i form af et liga hold, siger U19 træneren, der ikke kun bliver matchet hårdt i pokalturneringen, men også i turneringen, der nu hedder 2. division.

- Det bliver helt klart et betydeligt step op for os. Det bliver højt niveau med de bedste hold fra de to kredse. Det er positivt for vores udvikling, at vi virkelig bliver udfordret og det bliver rigtig spændende. I det hele taget er der masser af positive fremskridt og masser af potentiale for fremtiden. Der sker flere gode ting hele vejen ned igennem systemet, fremhæver Tommy Pedersen.

Nu er det tid til en lille fodboldpause for de unge talenter, og selvom der i høj grad har været tale om en holdpræstation, så blev der ved holdets afslutning kåret både årets spiller og en fiduspokal. Fidusen gik til backen Allan Rosendal, som anerkendelse af en særlig positiv udvikling og stor fremgang. Årets spiller blev kanten Max Møller, som med 25 mål på en halvsæson har været særdeles skarp foran mål.

Tillykke med de flotte præstationer til de to Jammerbugt FC talenter og til U19 holdet i det hele taget. Efter en velfortjent pause går det løs igen til marts i turneringen, mens pokalen genoptages omkring april måned. Træningsstarten er dog allerede slut januar, hvor der bl.a. lægges ud med boksetræning.