Facebook

Fortjent sejr  og tre vigtige point i Svendborg

IMG_0230.jpg
07-05-2017

Af Thomas Jansen

Lørdag fik Jammerbugt FC sin anden sejr på stribe, da det blev til 2-1 ude over FC Svendborg i en af forårets mange vigtige kampe.

Sejren var vigtig for ikke at risikere, at blive hægtet af, men i stedet få kontakt til midterfeltet. Det lykkedes på fortjent vis på Fyn lørdag eftermiddag, og det skete lidt efter samme opskrift som sidst, hvor det var Fredensborg, der blev slået.

Jammerbugt FC kom godt ud til kampen og spillede langt hen ad vejen en god og kontrolleret første halvleg. Især i kampens første femten minutter satte de blåblusede den orange defensiv fra Svendborg under pres. Bagkæden havde nok at se til hos værterne i denne periode og kort efter det første kvarter fik Jammerbugt FC belønning.

Jammerbugt FC angreb og gjorde det godt, da Viktor Ahlmann fandt plads mellem forsvar og målmand, hvor han opsnappede en bold fra Nicklas Sørensen og lagde den i nettet til 1-0. Glæden var dog kort. Kun to minutter senere lå bolden i nettet i den anden ende af banen. For første gang i foråret måtte Jammerbugt FC lukke mål ind på en standardsituation, i det målet kom efter et hjørnespark til værterne.

Udligningen bragte for en kort stund lidt slinger i Jammerbugt FC spillet, men forholdsvis hurtigt blev kontrollen genetableret og med flere gode kombinationer i højre siden rullede lovende angreb frem mod Svendborg målet.

Kort før pausen bragte Jammerbugt FC sig da også i spidsen igen. Kort forinden havde det været tæt på, da Viktor Ahlmann trillede et kort frispark til Martin Thomsen, som sendte en kanonkugle af sted. Svendborg keeperen leverede dog en pragtredning på den ellers gode afslutning. Der lød endnu et brag kort efter. Denne gang sparkede Martin Thomsen frisparket direkte op i krogen og denne gang måtte keeperen give op. Netmaskerne blev strakt helt ud og Jammerbugt FC kunne gå til pause med en 2-1 føring.

Starten på anden halvleg var også ganske fornuftig. Men nu skulle værterne frem på banen og Svendborg fik lagt et lille tryk på Jammerbugt defensiven, men det blev ikke til de store chancer mod et koncentreret og velorganiseret Jammerbugt mandskab.

Jammerbugt FC havde til gengæld flere gode omstillinger, hvor der i flere omgange var muligheder for at lukke kampen, men her manglede lige den sidste skarphed i det afgørende moment. Jammerbugt FC sendte sidst i kampen både Victor Rafael og Kasper Skov på banen og de var begge involveret i flere af de mange gode omstillinger. Selvom FC Svendborg til sidst måtte satse alt, så modstod Jammerbugt FC det sidste pres med en solid indsats og kunne til sidst sætte tre vigtige point ind på kontoen.

- Det var tre dejlige point, lød det fra en glad og tilfreds Jammerbugt FC cheftræner, Lars Justesen, som både var glad for pointene og tilfreds med præstationen.

- Jeg synes vi spiller en rigtig god første halvleg og efter pausen holder vi dem stort set fra chancer, selvom de er presset frem. Der var mange gode ting i kampen og det eneste vi gerne vil have gjort anderledes var vel, at vi gerne ville have omsat en af vores mange gode omstillinger til mål og dermed lukket kampen. Men vi fik fortjent de tre point og nu har vi fat i rækkens midtergruppe. Vi er ikke fri af bunden, men har lagt lidt afstand til de tre nederste hold. Så nu gælder det om at holde fast og lørdag venter endnu en vigtig og spændende kamp. Vi glæder os til at komme tilbage på eget græs, forklarede Lars Justesen hjemvendt fra Fyn med tre point i bagagen.

FC Svendborg – Jammerbugt FC: 1-2 (1-2)
17’ 0-1 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC
19’ 1-1 Laurits Muurholm, FC Svendborg
39’ 1-2 Martin Thomsen, Jammerbugt FC