Facebook

Fortsat ubesejret på udebane efter sejr i Avarta

30704798_999883920166142_6960311991445487616_o.jpg
21-05-2018

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC gav sig selv en drømmestart og fortsatte således hvor de slap mod Kolding IF, da det søndag i Pinsen stod på udekamp mod Avarta på Sjælland.

Allerede efter tre minutter bragte nordjyderne sig i front i 1-0 i en kamp, der skulle ende med en lille Jammerbugt specialitet. Det hele blev nemlig afgjort i kampens døende sekunder.

Men først tilbage til start og det første mål. Det kan vel også så småt kaldes en Jammerbugt specialitet. Det var nemlig Mads Larsen, som på et frispark sendte et præcist indlæg i feltet, hvor Ander R. Jensen, ganske som mod Kolding IF i seneste runde, steg højeste og med største selvfølgelighed headede bolden i nettet.

Herefter fulgte en periode med Jammerbugt FC ved styrepinden i første halvdel af 1. halvleg. Dagens gæster slap imidlertid grebet lidt igen, som de første 45 minutter arbejdede sig hen imod pauseteen, og det blev straffet.

Efter 35 minutter udlignede værterne, Avarta, nemlig til 1-1. I færd med at bygge et angreb op, tabte Jammerbugt FC bolden midt på banen. Avarta satte straks en omstilling i bevægelse og et fladt indlæg fra venstre blev, med lidt for god tid på bolden, sendt flot i det ene målhjørne, uden for Thomas Nielsens rækkevidde.

De blåblusede har tidligere i foråret understreget flere gange, at de ikke lader sig slå ud. Det gjorde de heller ikke i dag. De svarede derimod hurtigt igen. Kun tre minutter efter udligningen var Jammerbugt FC igen i front. Et målspark fra Thomas Nielsen blev på midten af banen taget ned af Nicklas Sørensen, som kiggede op og sendte Tommi Fabricus i dybden. Omringet af fire Avarta forsvarer blev bolden prikket fra Jammerbugt angriberen, men angrebsmakker Morten U. Thomsen, der netop var tilbagevendt fra en skadesperiode, kom til undsætning. UT løb resolut mod bolden og sparkede første gang. Bolden strøg langs jorden i nettet til 2-1.

Efter pausen startede Jammerbugt FC 2. halvleg stærkt, som også var tilfældet i 1. halvleg. Billedet blev i det hele taget lidt det samme. Jammerbugt FC spillede godt, men et kvarters tid inde i de sidste 45 minutter kom Avarta med igen.

Avarta overtog spillet og med kun syv minutter tilbage på stadionuret blev Avarta belønnet for at have arbejdet sig tilbage i kampen. Igen var det en omstilling, hvor Jammerbugt FC blev fanget i ubalance. En lang bold frem fra Thomas Nielsen blev vundet af Avarta, som hurtigt sendte et direkte angreb afsted, og tre mod to på kanten af Jammerbugts felt sendte sjællænderne endnu et udlignende mål i nettet.

Men selvom solen havde bagt fra en skyfri Jammerbugt-blå himmel i snart 90 minutter, så blev der alligevel gravet dybt og fundet flere kræfter hos Jammerbugt FC spillerne. I dommerens tillægstid byggede Jammerbugt FC et angreb op, som indeholdte masser af gode elementer. Først igangsatte Thomas Nielsen hurtigt med et præcis udkast. Herefter drev Sead Gavranovic og Mads Larsen fint bolden op ad venstrekanten. Mads Larsen viste i næste sekvens godt overblik og fandt Anders R. Jensen skrådt tilbage i banen. Intellingent og forudseende chippede midtbanespilleren med sin førsteberøring bolden frem til Sead Gavranovic, der havde fortsat sit løb frem i banen. Sead sendte fra baglinjen et hårdt og fladt indlæg ind tæt under mål, hvor indskiftede Kasper Skov viste sit angriber instinkt, da han frygtløs kastede sig ned i indlægget og mellem en håndfuld Avarta spillere fik prikket bolden ind over målstregen. Et flot 3-2 mål fra Jammerbugt FC, der på ny var i front og på ny kunne juble. Denne gang endda lidt ekstra. Der var nemlig ikke tid for Avarta til at præstere en tredje udligning.

Jammerbugt FC havde gjort det igen. Vist at en fodboldkamp varer 90 minutter og så lige et par minutter mere, og at vil man det og giver man sig fuldt ud, så belønnes det ofte i sidste ende. Stærkt indsats og stærkt resultat mod et godt Avarta mandskab, der heller ikke bare lige ville give op.

Jammerbugt FC nægter at give slip på toppen og med få runder igen er der fortsat masser at spille for.

- Det var virkelig en hård kamp på en varm dag. Vi er trætte, men glade, lød det kort og godt fra Jammerbugt FC cheftræner, Bo Zinck, umiddelbart efter slutfløjtet. Han og holdet kunne igen sætte sig ind til et velfortjent hvil i bussen hjem. Bussen, der endnu ikke et vendt hjem til Jammerbugten uden point dette forår.

- Det var en svær kamp og jeg tror den tog hårdt på både dem og os. Men det var fantastisk, at vi igen rejser os til sidst. Vi er altså ubesejret på udebane i oprykningsspillet og det synes jeg altså er en ret flot præstation. Jeg er meget tilfreds med vores indsats i dag, hvor vi skaber masser af chancer, evaluerede Bo Zinck, inden han kiggede lidt frem og ikke mindst op.

- Vi holder liv i tabellen og i vores jagt på oprykningspladserne. Vi ved, det er en meget svær mission, men så længe muligheden er der, vil vi gå efter det med alt, hvad vi har i os. Det gælder også på lørdag, hvor vi igen kommer til at give os 100 pct. Men lige nu er vi bare trætte og glade, sluttede Bo Zinck.

Benene skal op, sædet slås tilbage og så skal der måske lige en kælderkold til at skylle de tre point ned. Bussen har på ny vendt snuden mod Jammerbugten, og igen er der point ombord.

Avarta – Jammerbugt FC: 2-3 (1-2)
03’ 0-1 Anders R. Jensen, Jammerbugt FC
35’ 1-1 Emil Thomsen, Avarta
38’ 1-2 Morten U. Thomsen, Jammerbugt FC
83’ 2-2 Peter Benjaminsen, Avarta
90’ 2-3 Kasper Skov Nielsen, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Thomas Nielsen – Søren Astrup, Lasse Steffensen, Ruben Winther, Mads Larsen – Nicklas Sørensen (Sead Gavranovic), Anders R. Jensen, Zander Hyltoft, Christian Rye – Tommi Fabricius (Kasper Skov Nielsen), Morten U. Thomsen (Viktor Ahlmann).