Facebook

Fra forrygende til forfærdeligt på 90 minutter

a297cd45d43a62514d06b2c80d2d259d.jpg
17-05-2016

Af Thomas Jansen

Det startede ikke bare lovende. Det startede flyvende. Men det endte med nedtur, da Jammerbugt FC måtte rejse tomhændet og slukørede hjem fra Holbæk 2. Pinsedag.

De blåblusede fra Jammerbugten var efter et hjemmebanenederlag til Næsby opsatte på at gøre det godt igen – og allerede efter blot et minut bombede den blå bølge. Et flot opspil fra bagkæden førte, via hurtige kombinationer op igennem banen, til en frispilning af Michael Nielsen til Christoffer Hansen. Buffi’s skud blev pareret, men Michael Nielsen var fuldt med og han kunne bringe Jammerbugt FC i front med 1-0. Den bedst tænkelige start. Men det blev alligevel bedre endnu. 
2-0 målet kom knap to minutter senere. Igen var der gang i pasningerne og igen var Christoffer Hansen indblandet. Denne gang blev han efter opspil af Michael Nielsen og Viktor Ahlmann nedlagt i feltet. Det efterfølgende straffespark satte Ahlmann sikkert i kassen.

Herfra stod der Jammerbugt FC på det meste – i hvert fald for en stund. Pasningerne var hurtige og præcise og målchancerne mange. Men efter et første kvarter, hvor alt var gået efter planen og mere til, begyndte modgangen så småt at melde sig. Småfejl sneg sig ind, forkerte beslutninger, et par fejlkendelser og pludselig begyndte korthuset pludselig at falde ligeså stille.

Der kom også en reducering. Jammerbugt FC mistede bolden fremme i banen og blev fanget på en omstilling. Værterne udnyttede muligheden til at gøre det til 1-2. Det var stillingen ved pausen efter en første halvleg, hvor Jammerbugt FC var gået fra total dominans til pludselig at vakle. Men føringen var der endnu. Desværre holdt den ikke kampen ud.

Ved 1-2 var der muligheder for at øge på ny. Det lykkedes ikke, og så gik det for alvor skævt mod et Holbæk hold, der havde rejst sig flot fra den tidlige forskrækkelse. 

Udligningen kom efter 72 minutter. Efter et gennembrud i Jammerbugt FC’s venstreside blev bolden sendt på tværs og videre i nettet uden chance for Jammerbugt’s sidste skanse. Nedturen blev total, da Emil Haucke efter et friskparksindlæg fik rettet bolden i eget net. En tidlig 2-0 føring var blevet vendt til 2-3 af et Holbæk mandskab, der nægtede at give op.

- Vi må bare erkende at Holbæk er fortjente vindere efter de 90 minutter. De viste gejst, tog de nødvendige løb og gjorde alt det, der skal til for at vinde en fodboldkamp, forklarede en meget skuffet Jammerbugt FC cheftræner efter nederlaget. Han savnede samme mentale styrke i egne række.

- Nu har vi i de seneste to kampe virkelig arbejdet sten hårdt for hinanden, men i dag var det en anden historie. Vi går fra at være i fuldstændig kontrol til at tabe det hele. Forløbet viser, at vi er sårbare i modgang. Vi mister fokus og kontrol, hvor vi fører 2-0. Vi manglede samme engagement, som vi har vist senest og det er ganske enkelt på det mentale plan problemet er lige nu, vurderer Martin Pedersen og fortsætter;

- Vi spiller forrygende det første kvarter, men da tingene begynder at gå lidt imod os, vælter korthuset gradvist. Vi var ikke en enhed og vi manglede den rette attitude. Det var et skuffende tilbagefald i forhold til de sidste to kampe og det viser, at vi fortsat har meget at arbejde med.

Trods dukkerten har Martin Pedersen fortsat en stærk tro på sit mandskab, men advarer også om, at det hurtigt kan gå fra være spændende til at være direkte uhyggeligt.

- Vi er virkelig skuffede lige nu. Men vi må op med hovedet og vi må arbejde videre. Der er så utrolig meget kvalitet på det her hold, men det er en tæt række og det er de små ting, som afgør store billede. Vores udfordring ligger oppe i hovederne. I øjeblikket skal der ikke så meget til før vi mister fokus. Vi skal arbejde med det mentale plan og vi skal smøge ærmerne op. Det kunne være faldet ud til vores fordel i Holbæk, men det gjorde det ikke, og nu skal vi altså være opmærksomme på situationens alvor. Det spidser til og vi skal til at sørge for tingene falder ud til vores fordel, slutter cheftræneren inden træningsbanen kalder på ny. Der skal arbejdes videre.

Holbæk – Jammerbugt FC: 3-2 (1-2)
01’ 0-1 Michael Nielsen, Jammerbugt FC
03’ 0-2 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC (straffespark)
32’ 1-2 Saban Özdogan, Holbæk
72’ 2-2 Christoffer Thrane, Holbæk
82’ 3-2 Emil Haucke, Jammerbugt FC (selvmål)