Facebook

Fra potentiale til point - et spændende fodboldforår venter

0b38ec25657a61ffddb8061509384a72.jpg
16-12-2016

Af Thomas Jansen

Lars Justesen er ny mand ved roret i Jammerbugt FC. Den nye cheftræner har nu haft nogle uger til at falde til i sine nye omgivelser og lære klubben og sine spillere lidt bedre at kende. 

Det er blevet til en række træninger, men nu er spillerne sendt på vinterferie, inden forberedelserne til foråret for alvor kalder. Vi benyttede muligheden til at tage en snak med Lars Justesen, som ser frem til at dykke yderligere ned i sin nye udfordring, men samtidig er bevidst om omfanget af opgaven, han nu står overfor. Selvom spillerne først lige er sendt på vinterferie, så kribler det allerede i Justesen for at komme i gang.

- Jeg har en stor lyst til at komme tilbage på træningsbanen igen, og efter mange år i rollen som assistent er det en spændende udfordring for mig, at skulle stå i spidsen for mit eget hold. Det glæder jeg mig meget til, lægger den nye Jammerbugt FC cheftræner ud, da snakken indledes med spøgsmålet om, hvad det var, der ved Jammerbugt FC tiltalte træneren.

- Jammerbugt FC har et hold, som er spændende at arbejde med. Det er et ungt hold fyldt med potentiale og jeg håber, at jeg kan komme ind og bidrage til, at de her unge spillere, de udvikler sig og at vi, i takt med det, selvfølgelig også udvikler os som hold.

Med et divisionshold, hvor gennemsnitsalderen ikke er meget over 20 år, er udvikling da også i fokus, men samtidig handler det om resultater og overlevelse, og derfor er der, nu og her, masser at arbejde med frem mod foråret.

- Der er ingen tvivl om, at det er et hold med meget potentiale. Det er tydeligt at se. Men der er heller ingen tvivl om, at en af grundende til holdets ustabilitet i efteråret, grunder i den meget unge gennemsnitsalder på holdet. Det vil give udfald nu og da, og derfor har vi brug for at bringe noget mere erfaring ind på holdet. Nogle som de unge spillere kan læne sig op ad, forklarer Lars Justesen, der allerede føler sig godt tilpas i sin nye rolle og nye klub.

- Jeg er blevet taget rigtig god imod og jeg oplever en klub med masser af tradition, klubånd og et sammenhold, hvor alle kender alle på kryds og tværs. Det tiltaler mig meget, idet jeg ikke kun ser spillerne, men også menneskene bag. Så det bliver rigtig spændende - også fordi vi har så mange unge lokale spillere i truppen. Der er et stort udviklingspotentiale på sigt.

Det er på den lange bane, men lige nu og her, så handler det mere end noget andet om den korte bane. Der er en klar opgave, der skal løses, og der er ingen tvivl om, hvad der sigtes efter det næste halve år – Jammerbugt FC skal klare sig fri af nedrykning.

- Det næste halve år kommer til at handle om at overleve og sikre Jammerbugt FC forbliver divisionsklub. Det bliver udfordrende og det kommer til at kræve hårdt arbejde. Målet er naturligvis at sikre os en placering over stregen. Der er mildt sagt noget på spil, og det var også en af de ting, der tiltalte mig ved dette trænerjob, fortæller Justesen.

Efter lidt ekstra træninger, er spillerne nu, som sagt, sendt på ferie, men cheftræneren har ikke i sinde at læne sig tilbage og smække benene op i juledagene. 

-  Jeg skal lære divisionen, niveauet og vores kommende modstandere bedre at kende. Jeg har heldigvis et godt netværk, som jeg vil gøre brug af, så det ser jeg frem til. Dernæst, når spillerne er tilbage igen, så kommer det naturligvis til at handle om at få skabt det rette afsæt for foråret og få skabt et solidt fundament under holdet, så vi står så stærkt som muligt, når det går løs med det, der vel bedst betegnes, som en lang stribe af finaler i foråret, slutter Lars Justesen inden arbejdet kalder på ny.

Der bliver noget at se til, men den nye cheftræner er allerede godt fra land. Det bliver et spændende og afgørende forår, hvor den blå bølge skal rulle for fuld kraft.