Facebook

Fuld fortjent 2-1 sejr i Ikast

Ikast - BFC 1.jpg
28-03-2009

 

Ikast  -  Blokhus FC  1-2  (1-1)

1-0 Mustafa Arslan  28. min

1-1 Quincy Antipas  40. min

1-2 Quincy Antipas  59. min

 

Af Torben Pedersen

Blokhus FC formåede igen at hente 3 point mod et SAS-Liga reservemandskab. Ikast havde inden dagens opgør flyttet kampen ind på Ikast Stadion hvor der i dag er kunstgræs, da gartneren ikke mente det var forsvarligt at spille på den normale Bane 1, på grund af den regn der var kommet de seneste dage. Efter nærmere selvsyn kunne den forklaring dog ikke holde vand, for banen der oprindeligt skulle være spillet på, fejlede absolut intet. Banerne er bare bløde på denne årstid, og det kan man ikke lave om på.

Men kampen skulle som bekendt afvikles på kunstgræs, og det var da heller ikke alle spillere der var lige tilfredse med det. Men når det så er sagt skal spillerne absolut også have ros for den indstilling de lagde for dagen med. Højt humør præger i den grad truppen for tiden, og det er en ekstra skøn følelse at omgåes spillerne i Blokhus FC lige nu.

Iforhold til seneste weekends storsejr over OB, var der to ændringer i truppen til dagens kamp. Peter Gravesen fik debut i den isblå trøje, og afløste Torben Andersen der var med i reserveholdets 3-1 sejr over Sulsted. Thomas Buus Nielsen gjorde ham selvskab her, da Jonas Thomsen var med i truppen mod Ikast.

Blokhus FC startede med at sætte dagsordenen mod de unge midtjyder, og de første 20 minutter blev styret af gæsterne, uden det dog kastede nogle mål af sig, selv om chancerne igen i dag var mange. Derfor var det også ekstra bittert at lukke Ikast ind i kampen efter 28 minutter, hvor Mustafa Arslan udnyttede en løs bold i feltet som først havde været på overliggeren. På dette tidspunkt tillod Blokhus FC hjemmeholdet at spille deres pasningsspil, og det er netop det de unge FC Midtjylland reserver er gode til. Derfor måtte cheftræner Henning Pedersen også begynde at råbe lidt højt, og få spillerne til at skubbe de små teknikere lidt mere.

Efter 35 minutter kunne Quincy Antipas have bragt balance i regnskabet, da han efter gode kombinationer afsluttede hårdt tæt forbi mål. Den havde de fleste set i mål, inklusiv træneren på sidelinien.

Men 5 minutter før pausen kom endelig den forløsning man som Blokhus FC mand havde håbet på. Nickolaj Thomsen finder Quincy Antipas i feltet ved nærmest at loppe bolden hen over forsvaret, og troldmanden fra Zimbabwe behandlede bolden med kærlighed, da han tog den ned med brystet og halvflugtede bolden i nettet til 1-1, som også blev pausestillingen. Iøvrigt fuldt fortjent, da Ikast i perioder havde svært ved, at hamle op med de gode Blokhus FC angreb.

Pauseteen kunne så nydes i kantinen, mens man ønskede at kunne se frem til en bedre anden halvleg. Det kan da også godt være at vor herre for oven havde hørt bønnen, for Blokhus FC kom ud som forvandlede, og skabte nu endnu større chancer.

Johan Friberg da Cruz havde ikke mindre end tre store chancer for at komme på tavlen, men den sidste timing og skarphed manglede hos svenskeren. Især efter et hjørnespark, hvor centerforsvaren var helt blank på bagerste stolpe, og kanonerede bolden forbi.

3 minutter efter i det 58. minut var det så Christian Overby der var tæt på. Han satte sig igennem i venstresiden, og kom helt ind på kanten af det lille felt før han afsluttede hårdt mod fjerneste stolpe, hvor keeperen fik det yderste af handsken på forsøget, som røg ud til hjørnespark.

På hjørnesparket sov Ikast fuldstændig, og på mystisk vis fik Quincy Antipas listet bolden ind ved den nærmeste stolpe, efter Peter Gravesen havde sparket et hårdt fladt hjørnespark. Dermed blev det 2-1 til den isblå bølge, der dog ikke stoppede her.

Bølgen fortsatte på langs af Ikast Stadion, og det midtjyske forsvar havde deres hyr med især Quincy Antipas der tryllede, mens Nickolaj Thomsen og Peter Tranberg støttede godt op om ham.

Alligevel havde Ikast pludselig chancen for at udligne, da de på en lynkontra kom til en kæmpe mulighed midt i feltet, hvor en halvflugter blev reddet af Brian Ulstrup med en super refleks.

Jeppe Østenkær ville ikke stå tilbage for holdkammeraterne og havde efter 66 minutter sin chance for at scorer, da han efter flot kombinationsspil med Peter Tranberg fik afsluttet i det lange hjørne med sit venstreben, men keeperen reddede dog afslutningen. Det unge talent er i foråret kommet rigtig godt i gang, og ligner en mand på vej mod topformen.

Nu var det så efterhånden tid til at lukke kampen, for Blokhus FC sad tungt på tingene og hjemmeholdet levede på kontraangreb. I det etablerede spil var Blokhus FC simplethen dem overlegen og burde have lukket kampen.

Quincy Antipas fik lige inden sin udskiftning chancen for at lave et hattrick. Floyd Franks spillede ham helt suverænt fri i dybden, og afrikaneren afdriblede keeperen, men hans afslutning blev blokeret på målstregen. Retur bolden endte igen for fødderne af Quincy Antipas der fik afsluttet på ny, men denne gang var keeperen kommet på plads i målet, og afværvede til hjørnespark.

Stadig 2-1 til Blokhus FC men gæsterne kunne til enhver tid komme tilbage i kampen med en scoring, hvilket også skabte lidt nervøsitet hos spillerne. Brian Ulstrup måtte i en enkelt situation ud i fuld længde og redde et krøllet forsøg fra hjemmeholdet til hjørnespark.

2 minutter før tid scorede Blokhus FC så endelig til 3-1 ved Jonas Thomsen, men målet blev annuleret da dommeren mente, at selvsamme Jonas Thomsen havde begået frispark imod Ikast-keeperen, hvilket var fuldstændig uforståligt.

Men efter fire meget lange tillægsminutter kunne Blokhus FC så endelig række hænderne i vejret, og konstatere at holdet havde hentet 3 meget vigtige point. Holdet havde i den grad også fortjent det efter de sidste 45 minutter som blev domineret fuldstændig, og hvor holdet burde have scoret mindst to eller tre mål mere.

Men nu glæder vi os istedet over de 3 point, og ser med spænding frem mod kampen næste søndag på udebane mod FC Fyn, hvor der for alvor er dømt topopgør.