Facebook

Fyldt med tro og fyldt med fight

017_kopi.JPG
04-08-2016

Af Thomas Jansen

Selvom der endnu ikke har været så mange solrige dage, så er sommerpausen forbi – i hvert fald i fodboldens 2. Division. Her går det nemlig løs igen på fredag.

I sæsonpremieren venter lidt af en lækkerbisken. Det er nemlig ikke bare sæsonens første kamp, en fredag aften på hjemmebane, det er også et helt nyt lokalbrag mod nyoprykkede Vejgaard B. Det bliver bare ikke meget bedre.

- Det er en super kamp at starte sæsonen med, og så en fredag aften på hjemmebane. Samtidig er det, på papiret, en kamp vi skal vinde. Det er bare sådan, med kampe som denne, at de har deres helt eget liv, fortæller en forventningsfuld Jammerbugt FC cheftræner, Martin Pedersen.

Det er tydeligt at mærke, at han ser frem til at komme i gang og er spændt på mødet med Vejgaard B.

- Vejgaard er oprykkere, men er også et godt hold med dygtige individualister, så vi forventer en svær kamp mod et hold, der kommer for at give den alt, hvad de har, forudser Martin om det nordjyske og nykronede divisionshold.

I egen hule hos Jammerbugt FC er der sket nogle ændringer henover sommerpausen, hvor spillere som Nickolaj Thomsen, Malthe Nygaard, Thomas Hansen, Jakob Hjort og Mark Vestergaard alle har takket af i Jammerbugt FC. Udover det er et farvel til gode spillere og gode drenge, så betyder det også farvel til en hel del divisionserfaring.

Det er Martin Pedersen ganske vist om, men det er ikke noget han agter at bruge sine kræfter på. I stedet ser han fornuftigt nok fremad, hvor unge spillere står klar til at løfte arven og tilføre nye friske kræfter til den blå bølge.

- Vi kommer med et hold, der er mere end parat til at gå ud og vise, hvad det kan. Vi er klar over, at vi i sommerpausen har mistet meget rutine, med de spillere der af forskellige årsager ikke længere er i klubben. Det er vi selvfølgelig nødt til at forholde os til og vi skal også sætte tingene i perspektiv, erkender Martin P inden han meget bestemt fortsætter;

- Men når det så er sagt, så vil jeg også understrege, at fra sæsonstart og frem, så handler det altså ikke længere om de spillere, der nu har takket af. Det handler kun om de spillere, der er her nu og er til rådighed for holdet i den kommende sæson. Det eneste det handler om, er de gutter, og det kan jeg ikke understrege nok. Vi har hentet en række af vores egne unge spillere op i divisionstruppen. Det er meget talentfulde spillere, som alle har vist, at de har noget at byde ind med - og som har vist at de vil byde ind. De har potentialet, men vi er også klar over, at de i første omgang træder ind for at lære og udvikle sig, forklarer cheftræneren, der samtidig  gør klart, at den trup, der som udgangspunkt udgør divisionsholdet nu og her formentlig vil vise sig at tælle flere unge spillere, som efteråret skrider frem.

- Der er mange dygtige unge spillere i klubben, som kan blive aktuelle på divisionsholdet. Derfor er det på mange måder en spændende sæson, synes jeg. Vi går ind med et ungt hold med mange lokale spillere, suppleret med en håndfuld mere erfarne spillere, der kender klubben godt og har spillet her i en periode. Jeg har en stor tro på alle disse spillere. Hver og en. Det er deres chance og de vil gøre alt for at gribe den. Vi har trænet enormt hårdt og arbejdet godt for hinanden i træningskampene, og jeg kan ikke rose drengene nok for den indsats og den attitude, de har vist gennem hele forberedelsesperioden. Det har været en fornøjelse af være vidne til, fremhæver Jammerbugt chefen.

Nu gælder det så. Forberedelserne er ovre. Nu er det alvor. Der er point på spil. Det rokker ikke ved troen hos Martin Pedersen. Han er nærmere ved at koge over i engagement og lyst til at slippe sine spillere løs mod sæsonens udfordringer.

- Vil føler os klar til at tage kampen op i en stærk division, hvor vi går benhårdt efter den top fire placering. Det gør vi samtidig med at vi går efter en oprykning for vores 2. hold i serie 1. Det er det vi vil kæmpe for og det er det, vi tror på. Så kan det godt være, at det ikke lykkes, fordi nogle hold har været bedre end os. Men vi vil kæmpe alt hvad vi kan for at opnå vores mål, og forhåbentlig udvikle os enkeltvis og som hold i processen, siger Martin P entusiastisk inden han forlader omklædningsrummet på vej ud på træningsbanen for at finpudse de sidste detaljer, inden det går løs.

- Som sagt har vi arbejdet hårdt og målrettet, og nu er vi klar. Nu gælder det dog point, og det er bare noget helt andet. Så vi er også spændte. Først nu finder vi for alvor ud af, hvor vi står. Vi glæder os og vi er kampklar!

Det er fredag aften, d. 5. august kl. 19.00, på Sparekassen Vendsyssel Arena det gør løs i sæsonens første runde. Vi ser frem til at byde velkommen til en nordjysk divisionsdyst mellem Jammerbugt FC og Vejgaard B.

Den blå bølge ruller – vi ses på stadion!