Facebook

Godt spil har sendt U19 i top 3

MichaelKristensen.jpg
12-05-2017

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC U19 har gang i en ganske fornuftig sæson, hvor det indtil videre kun er blevet til et enkelt nederlag i foreløbigt otte kampe.

En ganske flot bedrift som har sendt det unge hold op på en tredjeplads i tabellen. Derfor var det også en tilfreds U19 træner, som mellem træningerne kunne evaluere på foråret her midtvejs i maj måned.

- Sæsonen er overordnet set forløbet ok for os. Vi har arbejdet meget taktisk med hvordan vi står på banen, specielt i forhold til vores forsvarsspil. Det har givet sig udslag i at vi kun har lukket otte mål ind i otte kampe, hvilket er ganske imponerende, fortæller U19 træner Michael Kristensen, som nu håber at kunne bygge på det solide forsvarsspil ved at tilføje lidt flere mål i en ellers velfungerende offensiv.

- Selv har vi scoret 12 mål, hvilket måske er lidt i underkanten, men var de faldet lidt anderledes, kunne vi godt have ligget lidt højere i tabellen. Overordnet set skaber vi masser af chancer, og spiller noget fremragende angrebsfodbold, men det sidste held og kynisme mangler tit i de afgørende situationer, forklarer U19 træneren.

Formen er ganske god hos U19 mandskabet, hvor det er blevet til fem point i de seneste tre kampe.

- Vi har haft to svære udekampe mod henholdsvis topholdet Chang, som ikke havde sat point til, da vi mødte dem, og senest her i weekenden ude mod Frederikshavn. Vi spillede sæsonens bedste kamp mod Chang, hvor vi rent taktisk stod rigtig godt på banen, og holdt dem fra nævneværdige chancer. Omvendt havde vi to kæmpechancer, som på en god dag havde givet tre point, vurderer Michael Kristensen om kampen, der endte uafgjort 0-0. Det samme gjorde seneste kamp mod Frederikshavn. Her var indsatsen dog ikke på helt samme niveau.

- Weekendens kamp mod Frederikshavn var lidt blandet, vi ramte ikke topniveauet, og spillet blev lidt rodet. Dommeren lagde en linje, der var svær at forstå og tillod en del eftertacklinger, der burde havde kastet flere kort af sig, end tilfældet var. Frederikshavn, ved vi fra  sidste sæson, er svær at spille imod, når ikke man får scoret. De er mestre i at forsvare og farlige på hurtige omstillinger og deres meget direkte spil. Hvorom altid er, så er det et hold vi skal slå, når vi spiller op til vores bedste, men vi måtte nøjes med det ene point.

Det ene point betyder at Jammerbugt FC U19 nu har 13 point efter tre sejre og fire uafgjorte. Målet er nu at udbygge pointhøsten og gerne rykke endnu længere op i tabellen.

- Jeg sagde inden sæsonen, at skulle vi være med til at præge toppen, krævede det at alle mand var klar i vores lidt smalle trup. Vi har ikke været helt skadesfri, men de folk, der har været med, har gjort det godt. Vi har bl.a. måttet "låne" Krølle fra serie 5, og han er kommet med en masse energi, og har scoret et par mål får os. Et af dem var det afgørende mod Arden, så det har været fint, smiler Michael, der er tilfreds med indsatsen fra sine spillere. Derfor ser han også gerne de positive takter fortsætte i den resterende del af sæsonen.

- Forventningerne til resten af sæsonen er at vi holder sammen på truppen, og fortsat holder høj intensitet på træningsbanen. Gør vi det, så skal vi nok få kontakt med de to tophold, og således gerne avancere i tabellen, siger Michael Kristensen, og runder af med en lille opfordring inden det gælder sæsonens niende kamp.

- Jeg håber så mange som muligt kommer ud og støtter vores unge talenter på U19, for der bliver faktisk spillet noget flot og seværdigt fodbold, understreger U19 træneren.

I netop niende spillerunde er der rig mulighed for at bakke op om U19 talenterne. Her spiller Jammerbugt FC U19 nemlig hjemme mod Støvring IF. Det er lørdag d. 13. maj kl. 11.00. En oplagt opvarmning til divisionskampen senere på dagen.