Facebook

Haucke melder klar til Davids kamp mod Goliat

005-3_kopi_2.JPG
25-10-2016

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC’s anfører, Emil Haucke, ser ikke overraskende frem til den ultimative udfordring i dansk fodbold – mødet med FC København.

Han skal fører onsdag aften Jammerbugt tropperne ind på grønsværen på Aalborg Stadion, hvor de hvidklædte, og indtil nu ubesejrede, Superliga løver står klar til kamp.

- Jeg forventer, at vi skal byde velkommen til et slagkraftigt FCK mandskab. Det er et hold, som er repræsenteret i den fineste turnering af dem alle, Champions League, de fører ALKA Superligaen og har indtil nu i denne sæson været ret suveræne i deres præstationer på banen. Derfor kommer de nok heller ikke i stærkeste opstilling til denne kamp, da de har et tætpakket program, men uanset hvilke spillere, som træder ind på græsset onsdag, så er det spillere som alle indeholder stor kvalitet - ellers befandt de sig ikke i en klub som FCK, fortæller Emil Haucke, da han bliver spurgt om onsdagens møde med de danske mestre fra hovedstaden.

Haucke er med sine 27 år en af Jammerbugt FC’s mest erfarne spillere, og måske netop derfor ved forsvarsspilleren også, at det er tæt på umuligt at forberede 100% sig på den udfordring, der venter mod FC København. Men han er klar til at gribe de chancer, der måtte opstå.

- Vi ved det bliver en kamp, hvor vi ikke kommer til at være så meget i boldbesiddelse, som vi måske er vant til i 2. division. Det kan måske vise sig at være en styrke for os, at det ikke er os, som skal skabe kampen, da vi kommer til at stå kompakt og vente på de enkelte muligheder, som opstår i løbet af kampen. For chancerne vil opstå, og det handler bare om at vi griber disse og udnytter dem, fremhæver anføreren og fortsætter;

- Det har været rigtigt svært at træne op til en kamp som denne, da alting kommer til at gå væsentlig hurtigere end vi er vant til. Vi får mindre tid på bolden, vi får mindre rum på banen at løbe ind i, når vi har kuglen, og spillet omkring vores kæder kommer til at gå meget stærkere end det vi oplever i 2. division. Vi har snakket en del om disse ting, men uanset hvor meget vi snakker og træner, så er der bare nogle ting, som vi ikke kan træne, hvilket drengene nok først opdager på onsdag.

Udover den ekstra fokus til træning, så har kampen generelt fyldt tankerne hos Jammerbugt FC spillerne de seneste dage og selvom der venter en stor mundfuld onsdag aften, så er det mere fryd end frygt, der fylder.

- Det er klart at denne kamp har fyldt meget for drengene i truppen, hvilket den naturligvis også skal, da det er en stor kamp for alle i og omkring klubben. Det handler dog om på dagen at finde det helt rigtige spændingsniveau, så alle mand præsterer og det ikke ender ud med at blive en forkrampet forestilling. Jeg har dog også en tro på og en forventning om, at gutterne løfter deres spil til det ypperste på dagen, forklarer Emil Haucke, og det er tydeligt, at selvom man hos divisionsholdet er realister, så er der den sædvanlige tro på, at der med hårdt arbejde kan hentet et godt resultat.

- En overraskelse vil kræve, at alle folk rammer et højt niveau på dagen. Som Kent Nielsen sagde inden søndagens kamp mod netop FCK: "Det vil kræve held, en målmand som har mange gode redninger og et hold som præsterer på absolut topniveau". Så vi krydser selvfølgelig fingre for, at det sker i onsdagens kamp, siger kaptajnen inden han runder af og indstiller gps’en til Aalborg Stadion, hvor slaget skal slås.

- Vi kommer som sagt til at stå forholdsvis lavt på banen og skal derfor spille vores chancer på omstillinger og ikke mindst de dødbolde, som vi får tilkæmpet os. Her mener jeg vi har en god chance for at kunne skabe noget. Vi ved det bliver en kamp, som David mod Goliat, hvor vi skal have stort mod, og så håber vi på, at vinden lige nøjagtigt den dag blæser vores vej, så vi kan skabe overraskelsen. Derudover håber vi, det bliver en kamp, hvor der vil være stor opbakning og massere af folk på lægterne, som kan bære os frem.

Du kan være med til at bære Emil Haucke og de øvrige Jammerbugt FC spillere frem mod en pokaloverraskelse onsdag d. 26. oktober kl. 17.30 på Aalborg Stadion.