Facebook

Haucke vil have blod, sved, tårer og point

EmilHauckeProfil.jpg
26-05-2016

Af Thomas Jansen

Det spidser til frem mod sæsonafslutningen og lørdag spilles endnu en vigtig kamp. Den første af tre hjemmekampe i sæsonens sidste fire runder.

Her venter Avarta, som er mere komfortabelt placeret i tabellen. På en andenplads er der ingen grundt til nervøse nedrykningstanker hos lørdagens gæster. Nervøsitet er der heller ikke i Jammerbugt FC, men til gengæld er udtrykket til mere alvorligt, når snakken falder på afslutningen af sæsonen. Nedrykningsstregen er rykket tættere på i de seneste runder og nu skal der til at point på kontoen, inden situationens alvor forværres. Det er Jammerbugt FC’s anfører, Emil Haucke, mere end og opmærksom på, men han er samtidig fattet og fast i troen på, at tingene vender. Det kommer dog ikke af sig selv fremhæver han.

- Jeg syntes, at vi i sidste kamp mod B1908 igen viser en god indstilling til tingene. Vi er inde i en meget svær periode, men drengene holder hovedet højt, og vi tror fortsat på de ting, som vi render og laver. Kampen blev afgjort på lidt af en tilfældighed, som vi tidligere på sæsonen har oplevet, hvor en dødbold ender med at blive farlig, da vi ikke får clearet den i første omgang og hvor de kommer på anden bolden og får scoret. Jeg synes dog, at selvom vi kommer bagud, så sidder vi på spillet, men mod B1908 manglede vi den sidste skarphed på den sidste tredjedel, selvom vi offensivt ellers har vist gode takter i sæsonen. Så målene udeblev selvom der ofte var optræk til mange gode ting, fortæller Jammerbugt FC’s Emil Haucke, som er sikker på spillerne udvikler sig på grund af de nuværende udfordringer.

- Ser vi på den udvikling, som holdet har gennemgået og fortsat gennemgår, så er det en rigtig svær proces, men samtidig en proces, som vi alle må lære af. Mentalt bliver vi som spillere hver uge testet og det slider på den enkelte, men vi har alle en stor tro på, at tingene nok skal vende og vi kan finde tilbage til de gamle dyder, som vi er kendt for. Nemlig hårdt arbejde og derefter flot fodboldspil. Lige pt. er sidstnævnte noget vi skal lægge fokus lidt væk fra og i stedet tænke på at smøge ærmerne op og tage arbejdshandskerne på, for det er det eneste, som kan få os ud af den situation, vi befinder os i lige nu, forklarer Haucke og fortsætter;

- Jeg tror der var mange, som havde forventninger til, at vi i dette forår hurtigt skulle væk fra nedrykningsstregen, så vi kunne fokusere på næste sæson, hvor målet igen var at komme med i oprykningsspillet. Billedet har dog ændret sig væsentligt, da vi nu pludselig kæmper for ikke at rykke ned til landets 4. bedste række. Dette kan og skal, og her mener jeg med en tyk streg under skal, ikke ske, fremhæver anføreren, som trods modgangen er fast besluttet på at klare den igennem skærerne.

- Dertil har der i klubben været en trænerfyring, som var et wake up call til os spillere, hvorefter vi også tager til en svær udebane i B93 og præsterer på højt niveau. Dog er opskriften på succes endnu ikke fundet, men jeg synes, at vi hver uge arbejder sten hårdt, og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi som hold og klub vil blive belønnet for det, når vi den 18. juni, spiller sidste kamp i sæsonen.

Der er vi ikke nået til endnu og der ligger masser af hårdt arbejde forude. Den næste opgave hedder Avarta på hjemmebane, og Emil Haucke tøver ikke med at trække i arbejdstøjet.

- Jeg forventer, at vi møder op som hold og er toptunede til denne kamp. Det er en svær modstander, som kommer på besøg og vi kan og må ikke forvente, at de vil slække bare 2% på deres indsats. Vi spillede derovre en rigtig flot kamp, men fik ikke det udbytte af kampen, som vi havde fortjent. Derfor forventer jeg også, at vi, selvom vi møder et godt spillende hold, går ind og sætter os på kampen og vil dominere den. Det skal ske gennem sten hårdt arbejde, hvor alle mand yder en 100% indsats. Derigennem skal chancerne nok komme og vi må som hold arbejde på at holde modstanderen væk fra vores mål og lave stormløb mod deres, dog med omtanke. Så jeg håber og tror på, at der efter kampen på lørdag vil tikke tre point ind på kontoen, som efterhånden er hårdt tiltrængt, tilføjer den blå bølges kaptajn, der har holdet i fokus, men også fremhæver den enkeltes ansvar for den fælles succes.

- Lige nu er der fokus på at folk skal passe deres egen butik. Man skal på hver enkelte position præstere sit ypperste og ofre alt for holdet. Det er noget, som vi arbejder på hver uge og jeg synes, at vi mentalt rykker os. Martin er ved at implementere en ny kultur, som selvfølgelig tager tid, men jeg er sikker på, at det er den rette opskrift til, at vi kan sikre os endnu en sæson i 2. division, hvor jeg ligesom mange andre mener, at vi hører til. Fokus er derfor på hver enkelt kamp, som kræver 100% indsats for alle på og omkring holdet, slutter Haucke bestemt inden han smøger ærmerne og går i kamp for tre livsvigtige point.

Det er lørdag d. 28. maj kl. 15.00 at Avarta gæster Sparekassen Vendsyssel Arena.