Facebook

Helstøbt præstation gav fortjent sejr

rafa.jpg
En velspillende Rafa slog sejren fast med sin 3-0 scoring.
14-05-2017

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC sikrede sig lørdag eftermiddag hjemme på Sparekassen Vendsyssel Arena tre på stribe, da HIK blev besejret med cifrene 3-0.

Solen sørgede for at varme stadion godt op inden kick off og da første fløjt lød var humøret allerede højt i det fine forårsvejr. Det var med andre ord godt fodboldvejr, og de blåblusede Jammerbugt spillere virkede da også veloplagte inde på grønsværen.

Efter en rolig start på kampen, tog Jammerbugt FC hurtigt styringen. Det tidligere overtag skulle snart blive belønnet. Efter 12 minutter fik Jammerbugt FC hjørnespark. Det svingede Christian Rye ind over og på kanten af det lille felt ved forreste stolpe mødte Lasse Steffensen bolden først. Forsvarsspillerende tordnede herfra læderet i mål på en flot helflugter. Det var en kasse med klasse!

I front 1-0 skabte Jammerbugt FC flere gode muligheder for at udbygge føringen. Bl.a. havde Viktor Ahlmann et godt skud fra distancen, mens Christian Rye også kom tæt på at score. Det var direkte på hjørne – naturligvis.

I første omgang lykkedes det dog ikke at udnytte overtaget i spil og chancer og efter godt 20 minutter var det ved at koste dyrt. Men i Jammerbugt FC målet hev Anders Hegaard Larsen en pragtredning ud af de korte ærmer. Det var den eneste reelle chance gæsterne fik lov at få i de første 45 minutter, hvor der stod Jammerbugt FC på det meste.

Derfor var det også fortjent, da det efter en halv time lykkedes hjemmeholdet at udbygge føringen. Viktor Ahlmann gik i udbrud ned af højre fløj og med bolden ved fødderne og i fuld fart skar han ind i banen og videre ind i feltet, hvor HIK forsvaret ikke kunne følge trop, men kom for sent til bolden og nedlagde Ahlmann. Straffesparket tog kaptajn Christian sig af og satte den sikkert ind til 2-0.

Jammerbugt FC dominerede fortsat første halvleg og sendte flere gode angreb frem mod HIK målet, og kunne gå til pause med en tomålsføring.

Efter pausen fortsatte de blå, hvor de slap, og efter kun få minutter lukkede Jammerbugt FC kampen. Det var Victor Rafael, som ved bagerste stolpe gled en løs bold i nettet til 3-0. Herfra kørte Jammerbugt FC sejren sikkert i hus.

Rafael kom senere tæt på endnu en scoring, da han efter en flot et-to kombination sendte bolden på overliggeren. En aktion, der havde fortjent en scoring. Den var da også tæt på at komme, men Mads Larsen sendte også reposten på overliggeren.

Gæsterne fra HIK fik i anden halvleg skabt mere fremad banen, men sejren kom aldrig i fare. Der kunne være blevet scoret flere mål i en velspillet kamp, men 3-0 var mere en godkendt, og så var det ikke mindst fortjent. Her var der ingen slinger i valsen under forårssolen.

- Det var en helstøbt præstation. Vi spillede ikke bare en, men to gode halvlege i dag, og det var noget af vores bedste i foråret, lød det kort og godt fra en glad og tilfreds Jammerbugt FC cheftræner, Lars Justesen efter kampen.

Der var bestemt også grund til glæde. Sejren sendte nemlig Jammerbugt FC helt op på en femteplads i tabellen. En ting er dog placeringer, noget andet er point, og når tabellen er så tæt, som den er, så afgjorde weekendens sejr intet. Men som den tredje sejr på stribe, så sendte den i høj grad Jammerbugt FC et stort skridt på rette vej.

Nu skal momentum holdes, så der på ny kan hentes point, når det gælder Næsby på udebane i næste runde. Som det også var tilfældet inden mødet med HIK, så ligger Jammerbugt FC og Næsby ligeledes side om side med samme pointantal, nemlig 22 stk. Jo tak, der spænding for alle pengene dette forår!

Jammerbugt FC – HIK: 3-0 (2-0)
12’ 1-0 Lasse Steffensen, Jammerbugt FC
33’ 2-0 Christian Rye, Jammerbugt FC (straffe)
50’ 3-0 Victor Rafael, Jammerbugt