Facebook

”High five” for talentudviklingen i Jammerbugt FC

HighFiveTalentWeb.jpg
Lokale drenge: Søren Astrup, Mads Larsen, Anders Rosengren, Kasper Holm og Simon Jensen.
12-03-2015

Af Thomas Jansen

Når man kaster et blik på tilgangen af spillere til divisionstruppen denne vinter, er der en håndfuld unge gutter, som ikke er helt nye i klubben…

Hele fem spillere er nemlig af egen avl og de fem lokale drenge, Kasper Holm, Simon Jensen, Søren Astrup, Mads Larsen og Anders Rosengren, skal nu prøve kræfter med senior- og divisionsfodbold.

Det glæder derfor naturligvis også Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck, som i sidste ende er manden med beslutningen om de fem unge talenters forfremmelse til divisionstruppen, hvor de nu skal tage næste skridt i udviklingen.

- Først og fremmest er det jo unge og dygtige spillere fra egne rækker og fra vores område. Det er dejligt og det er spændende. At de nu er i divisionstruppen hænger dog ikke sammen med den fællesnævner at de er her fra området. Det er vigtigt at sige. Fælles for alle fem er nemlig også, at de har et stort talent samt at de er ydmyge og arbejdsomme, fremhæver Bo Zinck, som tror på en spændende fodboldfremtid for den unge kvintet.

- Forhåbentlig slår de igennem indenfor de næste 1-3 år. De har hver især noget i sig og alle fem kan nå det, hvis de vil og hvis de fortsætter med arbejde for sagen.

Det har de alle fem gjort i de indledende forberedelser til den forestående forårssæson og sammen med den øvrige del af divisionstruppen arbejder de stenhårdt på at være klar til sæsonstart. Vi benyttede en lille pause mellem træningsøvelserne til at tage en snak med de fem lokale drenge.

 

Mads Larsen
Position: Venstre back/kant       
Fødselsdag: 11-08-1996
Tidligere klubber: Jetsmark IF
Højde: 178 cm
Vægt: 70 kg
Job/uddannelse:  HHX Saxogade

Hvad har været største udfordring indtil videre?
Det er et stort spring at gå fra u19 op til seniorfodbold og det tager lidt tid at vænne sig til. Tempoet er en del højere end normalt og man har knap så meget tid på bolden som man er vant til. Jeg synes at jeg, sammen med de andre fra u19, er faldet fint til på holdet

Hvad er dine forventninger til forårssæsonen? 
Som udgangspunkt skal jeg stadig spille kampe for u19 hvor vi går en spændende forårssæson i møde. Vi rykkede i efteråret op i 2. Division efter kun ét nederlag og jeg tror og håber at vi kan fortsætte på samme måde og ende i toppen af tabellen. Vi er ligeledes stadig med i pokalturneringen, hvor vi i kvartfinalen skal møde Randers’ Ligahold.

Hvad er din personlige målsætning for sæsonen?
Jeg vil gerne fortsætte den udvikling, jeg især i de seneste år har været i, med henblik på at komme tættere på førsteholdet. Jeg håber at få chancen for at komme mere med omkring divisionens kampe, hvor jeg kan suge en masse ting til mig, som jeg kan bruge videre.

Cheftræneren om Mads:
Mads har gennemgået en fantastisk udvikling de senere år, og har i processen overhalet mange. Han er en intelligent fodboldspiller med et særdeles godt venstreben. Mads er et stort talent, som er meget seriøs, og som i den kommende tid blandt andet skal have fokus på arbejdet med fysikken.
 


Søren Astrup
Position: midterforsvar
Fødselsdag: 01/04-1996
Tidligere klubber: FFI
Højde: 182
Vægt: 87 kg
Job/uddannelse: Nørresundby gymnasiums og HF

Hvad har været største udfordring indtil videre?
Den største udfordring indtil nu har været at komme ind i en ny spillertrup, med alt det fører med sig. Det tager lidt tid at finde sin plads.

Hvad er dine forventninger til forårssæsonen?
Det er kort og godt at forbedre mig fodboldmæssigt og med hensyn til min kondition. Samtidig skal vi spille med om de fem øverste placeringer i tabellen.

Hvad er din personlige målsætning for sæsonen?
For mig personligt er målet at komme i startopstillingen i 2. divisionstruppen inden sæsonen er omme. Det vil jeg arbejde målrettet mod.

Cheftræneren om Søren:
Søren er stærk hvad angår fysik og hurtighed, og så er hans tilgang til tingene exceptionel. Faktisk har han nogle af de samme træk som kendetegner Søren Reese, som vi nu har sendt til Viborg FF. Han arbejder stenhårdt og er super stærk i duelspillet. Fysisk er Søren allerede på divisionsniveau og han er et rigtig stort talent, som selvfølgelig skal have lidt tid.

 

Simon Jensen
Position: Central Forsvar - Højre back
Fødselsdag: 15/06-1996
Højde: 180
Vægt: 82
Job/uddannelse: Fårup / HHX Saxogade

Hvad har været den største udfordring indtil videre?
Det må være niveau forskellen mellem ungdom og senior fodbold. Jeg skal vende mig til et meget højre tempo end i ungdomsrækkerne.

Hvad er dine forventninger til forårssæsonen?
Min forventning til holdet dette forår er at Jammerbugt FC kommer til at ligge i top 5.

Hvad er din personlige målsætning for sæsonen?
Min personlige målsætning er først og fremmest at udvikle mig som spiller i det næste halve år, så jeg bliver mere klar til at blive senior spiller.

Cheftræneren om Simon:
Simon er en alsidig spiller som kan bruges på mange positioner. Han har vilje og er talentfuld, men skal arbejde med sin teknik og udholdenhed. Simon har allerede senior genet i duellerne og viger ikke tilbage. Han går også en lys fremtid i møde, men det kan være på flere positioner.

 

Anders Rosengren
Position: Central midtbane
Fødselsdag: 23. marts 1996
Tidligere klubber: Jetsmark IF
Højde: 186 cm
Vægt: 73 kg
Job/uddannelse: Aalborg Handelsgymnasium Saxogade

Hvad har været den største udfordring indtil videre?
Den største udfordring har helt klart været springet fra U19- til 2. Divisions niveau. Der er kæmpe forskel i niveauet, og det kræver naturligvis en tilvænningsperiode. Dog synes jeg, at truppen har taget godt imod mig, og generelt de nye spillere, hvilket gør det lettere at tilvænne sig.

Hvad er dine forventninger til forårssæsonen?
Mine forventninger er, at holdet fortsætter den positive udvikling, vi er i, og fortsætter med at spille blodbesiddende og underholdende fodbold. Jeg synes, vi har en rigtig stærk trup, hvor alle spillere er ambitiøse og forventer meget af hinanden både til træning og kamp. Derudover må den konkrete målsætningen i forårssæsonen være at bibeholde top 5 placeringen.

Hvad er din personlige målsætning for sæsonen?
Da jeg endnu ikke "officielt" er blevet seniorspiller og stadig spiller U19, er min personlige målsætning primært, at udvikle mig som fodboldspiller. Dette skal jeg gøre ved at tage ved lære af de mere erfarne spillere og arbejde hårdt og fokuseret til træning. Derudover ser jeg frem til nye kammeratskaber og spændende udfordringer i divisionstruppen.

Cheftræneren om Anders:
Anders er en intelligent midtbanespiller. En typisk 6’er vil jeg kalde ham. Han er god med bolden og i sin positionering. Han skal have lidt flere muskler på kroppen og være mere løbestærk, men bliver på sigt en gevinst på vores midtbane.

 

Kasper Holm
Position: målmand         
Fødselsdag: 23/12 - 1997
Tidligere klubber: Saltum if, Jetsmark og Vejle Boldklub
Højde: 1.78
Vægt: 75 kg
Job/uddannelse: HHX Turøgade Aalborg

Hvad har været største udfordring indtil videre?
Min største udfordring indtil videre har været, at tilpasse mig aldersforskellen i truppen. 

Hvad er dine forventninger til forårssæsonen?
Jeg forventer at få kvalificeret træning på højt niveau. Dernæst styrke mine kompetencer både på og udenfor banen.

Hvad er din personlige målsætning for sæsonen?
Først og fremmest at udvikle mig både fysisk og mentalt, samt få en masse erfaring med på vejen.

Cheftræneren om Kasper:
Kasper er en teknisk stærk keeper og den yngste i flokken. Han er god med fødderne, men er naturligt nok udfordret på sin størrelse. Det er der tid til at arbejde på, og Kasper har helt bestemt potentialet til at blive 1. målmand med tiden. Vi forventer os meget, ikke nu og her, men i fremtiden.