Facebook

Historisk oprykning med stor betydning

JIF_oprykning_til_Jyllandsserien.jpg
Det unge Serie 1 hold fejrer at det næste år hedder Jyllandsserien.
09-11-2012

Af Thomas Jansen

Der er grund til både glæde og optimisme i talentafdelingen efter et vellykket efterår, hvor de unge talenter blandt andet var med til at skrive klubhistorie.

I sidste spillerunde lykkedes det nemlig klubbens 2. hold at sikre sig en oprykning til Jyllandsserien. Med både et divisionshold og et jyllandsseriehold er det således første gang at Blokhus FC / Jetsmark IF har to hold så højt repræsenteret. En flot præstation, som er værd at være stolt af.

Talentkoordinator og 2. holdstræner Steen B. Andersen er da heller ikke i tvivl når han skal evaluere på efteråret.

- Jeg synes vi med oprejst pande kan se tilbage på en rigtig god efterårssæson, starter Steen B. Andersen, som med 2. holdets oprykning kan se tilbage på 14 kampe, der gav 26 point fra 8 sejre, 2 uafgjorte og 4 nederlag med en målscore på 38 – 25.

- Inden sæsonstarten lavede jeg en målsætning for sæsonen, som i store træk gik ud på, at udvikle den enkelte spiller på det tekniske, taktiske og fysiske niveau, spille en gang positivt fodbold med stor boldbesiddelse og være med til at præge rækken. Den målsætning syntes jeg i høj grad er blevet opfyldt, fortæller talentkoordinatoren og fortsætter;

- Jeg synes det har været et spændende første halvår i klubben, med overvejende positive oplevelser. Der er et fantastisk godt forhold spillerne imellem på både divisionshold, 2. hold og ungdomshold. Hvis det sociale fungerer godt, så har det ofte en afsmittende virkning på de sportslige resultater, forklarer Steen B. Andersen og slår fast at oprykningen har stor betydning for klubben.

- Sådan en oprykning tror jeg kan få stor betydning for klubben. Dels er det jo lidt mere attraktivt at spille i Jyllandsserien frem for serie 1. For at holde på vores mange talentfulde ungdomsspillere ser jeg det også som en vigtig faktor, at vi har kommunens to højst rangerede seniorhold. 

At det er vigtigt at holde på de unge talenter understreger U17 og U19 holdenes præstationer efter Blokhus FC Ungdom afsluttede efterårssæsonen på ganske flot vis. Efter en svær sæsonstart er U17 gået ubesejret gennem anden halvdel af sæsonen. Det gjorde det unge hold med noget rigtig flot pasningsspil og ikke mindst en god taktisk forståelse. Samtidig spillede et ungt men homogent U19 hold sig fortjent i Mesterrække 1 i den nye sæson. Her bliver der hård modstand i form af hold som Hjørring IF, Hobro IK, Silkeborg IF, VRI og Viby/AGF. Holdet har undervejs vist, at det kan matche selv de bedste hold, og har her været spilstyrende i perioder af kampene. Med andre ord, så lover det godt for fremtiden, og det er talentkoordinator Steen B. Andersen også meget enig i.

- Med 2. holdets oprykning samt U19’s oprykning til M1 og U17’s gode sidste halvdel af sæsonen, ser jeg frem til et spændende forår 2013, slutter Steen B. Andersen.