Facebook

Indsatsen godkendt, selvom Blokhus FC er ude af pokalturneringen

Vikiings.jpg
24-08-2010

(Foto: Blokhus Vikings leverede stemning blandt de 1200 tilskuere)

 

Blokhus FC   -   AaB   0-3  (0-1)

0-1 Louay Chanko  30. min

0-2 Henrik Dalsgaard  60. min

0-3 Daniel Christensen  65. min

Tilskuere: 1196

 

Blokhus FCs startopstilling:

Målmand: Simon Enevoldsen

Forsvar: Simon Rosenqvist, Jonas Westmark, Andreas Damgaard, Christian Overby

Midtbane: Jeppe Østenkær (Ind: Mads Severinsen), Malthe Nygaard (Ind: Rasmus Christiansen), Peter Tranberg, Micky Malling (Ind: Kasper Knudsen)

Angreb: Conor O´Brien, Nickolaj Thomsen

 

På bænken: Andreas Larsen, Nick Svendsen, Mark Larsen, Søren Reese, Rasmus Christiansen, Mads Severinsen, Kasper Knudsen. 

 

Af Torben Pedersen

På forhånd kunne man ikke forvente at Blokhus FC kunne slå AaB ud af pokalen, men troen på at man stadig kunne drille Superligaholdet var dog til stede. Og spillerne var klar fra start af kampen, påtrods af at holdet løb direkte imod en stærk kuling hele 1. halvleg.

Gang på gang når bolden skulle cleares fra eget felt, endte den på egen banehalvdel. I vise situationer kom bolden kun lige ud af feltet, og det skabte naturligvis tilfældige situationer.

Men Blokhus FC var alligevel dem der fik kampens første afslutning, da Conor O´Brien fik en halv friløber ned mod Karim Zaza. Keeperen reddede dog AaB i situationen. Kort tid efter stod Conor O´Brien igen bag et farligt angreb, som Karim Zaza var chanceløs på. Amerikaneren slog et perfekt indlæg ind i fødderne af Nickolaj Thomsen, der fik afsluttet fra kort afstand, men over gæsternes mål. Søren Kusk ærgede sig grusomt over de spildte chancer:

- Conor (O´Brien red.) har tre-fire chancer, som han med lidt god vilje scorer på, og Nickolaj Thomsen har en kæmpechance, som han faktisk skal score på. Scorer vi på bare en eller to, så bliver det en anden kamp, siger Søren Kusk til Nordjyske.

AaB spillede på ingen måder prangende, og spillet bølgede frem og tilbage i forhold til imod Brøndby sidste år, hvor bolden store dele af tiden var på Blokhus FCs banehalvdel. Sammenlignet med pokalkampen mod Brøndby, spillede holdet fra den københavnske vestegn langt bedre dengang, end hvad aalborgenserne formåede tirsdag aften i Pandrup, og derfor følte de fleste efterfølgende at 0-3 var noget i overkanten. AaB er langt fra fordomsstyrke, og ærgeligt var det at BFC ikke formåede at udnytte det.

Alligevel kom AaB foran på et mål, som Søren Kusk hurtigst muligt vil glemme igen. Louay Chanko sparkede frispark i Blokhus FCs højre side, og indlægget som det var, var der ingen der rørte ved, og bolden strøg direkte i kassen til 0-1, efter 30 minutters spil.

2. halvleg bød igen på aktioner fra Conor O´Brien der med bare en smule held denne aften, havde scoret sit første sæsonmål. Hans hovedstød i 2. halvleg redder Karim Zaza med en klasseparade ved den nærmeste stolpe.

AaBs seneste sejr var tilbage i Superliga-premieren på Lyngby Stadion, og at deres selvtillid var langt nede, var meget nemt at spotte fra tribunen. Og havde BFC været en smule skarpere og scoret på en af de 4-5 store chancer i kampen, kunne det uden tvivl have rystet gæsterne. Henrik Dalsgaard blev indskiftet efter 59 minutter, og mindre en 45 sekunder efter sin éntre scorede han til 0-2, på oplæg fra Louay Chanko, efter flot kombinationsspil i feltet, hvor Blokhus FC giver for meget plads.

0-3 blev det til på tavlen efter 65 minutter, og så døede opgøret efterfølgende. Udskiftninger fra begge hold med tanke på kommende kampe, betød at tempoet dalede de sidste 20 minutter.

1196 tilskuere havde trodset vejret som var meget voldsomt til tider, og det var derfor langt fra stadionrekorden som blev sat sidste år mod Brøndby, hvor 3381 gæstede Jetsmark Stadion.

AaB vandt fortjent kampen, og avancerer til næste runde i Ekstra Bladet Cup. Resultatet på 0-3 var dog lige i overkanten i forhold til det spil som gæsterne diskede op med, men fortjent var sejren såment.

Blokhus FC skal allerede i ilden igen fredag aften kl.18.45, når holdet igen på Jetsmark Stadion i 2. Division Vest, får besøg af Holstebro, under noget andre forhold på lægterne formoder vi.