Facebook

Jammerbugt FC faldt med æren i behold

DSC_0043_(2).JPG
03-09-2016

Af Thomas Jansen

Der var, som oftest, underholdning og masser af mål, da Jammerbugt FC og Thisted FC tørnede sammen i lokalopgør i 2. division.

På Sparekassen Thy Arena måtte Jammerbugt FC, trods en på mange måder god indsats og to sene scoringer, dog se sig slået af rækkens nummer 1, Thisted FC. Det hele endte nemlig med 3-2 til hjemmeholdet, der i den grad kom bedst fra start.

Der gik således ikke mange sekunder fra startfløjtet lød til bolden lå i nettet. Jammerbugt FC smed hurtigt bolden væk og Thisted FC var ligeledes hurtigt ude af starthullerne. De kom lynhurtigt på skudhold, men første forsøg blev afvist. Desværre fik Holm i Jammerbugt målet kun halvklaret og så dukkede en knivskarp Sonny Jakobsen op og sendte bolden i nettet. Den tidligere Jammerbugt angriber var i det hele taget ikke særlig god ved hverken lillebror, Nicklas, eller de øvrige tidligere holdkammerater denne eftermiddag.

Thisted FC havde kort efter målet til 1-0 endnu et nærgående forsøg, som denne gang dog blev afvist af Mads Larsen. Herefter faldt der mere ro over kampen og Jammerbugt FC fik rystet chokstarten af sig, og fik godt fat i spillet som minutterne gik. Faktisk var Jammerbugt FC meget på bolden og flyttede den godt, lige indtil de ramte den sidste tredjedel af banen. Her gik spillet i stå, og her lå Thisted FC og lurede på omstillinger.

Efter en halv time var det imidlertid Thisted FC som smed bolden væk og Jammerbugt FC som hurtigt vendte spillet til en målchance. Men fra kanten af feltet sparkede Nicklas Sørensen desværre forbi. Anders Rosengren Jensen havde også et skud fra distancen, men skarpheden manglede i de afgørende situationer, trods fint spil i store dele af 1. halvleg.

Skarpheden havde Thisted FC, og ikke mindst Sonny Jakobsen, til gengæld. Efter 35 minutter var den tidligere Jammerbugt spiller således igen på spil. Thisted FC spillede sig igennem i højre i side og her tog Sonny Jakobsen et træk ind i feltet og bankede resolut bolden hårdt og præcist op i nettaget i det korte hjørne. Dermed stod det 2-0 og den stilling holdt til pausen.

I kampens 2. halvleg fortsatte billedet. Jammerbugt FC havde masser af boldbesiddelse og gode intentioner, men den sidste afgørende aflevering var svær at eksekveret mod et Thisted mandskab, der konstant lå og lurede på en af de mange lynhurtige og direkte omstillinger.

Der blev skabt chancer for Jammerbugt FC. Kort efter pausen blev et langskud viftet lige forbi mål og efter hele tre efterfølgende hjørnespark blev Jammerbugts Tanaka blokkeret , da han sendte læderet mod mål.  Også Buffi havde et nærgående hovedstød efter indlæg fra Michael Nielsen, men afslutningen strøg lige nøjagtigt på den gale side af overliggeren.

Det blev ved lige ved og næsten, og med små 10 minutter igen, var det på ny Thisted FC og Sonny Jakobsen, som var uhyre direkte og ikke mindst effektive. 3-0 til værterne og det sidste håb om point susede med bolden i netmaskerne.

Kampen var reelt afgjort, og så alligevel ikke helt. I kampens døende minutter lykkedes det nemlig Jammerbugt FC at svare igen. Først var det Buffi, der efter et af mange Jammerbugt FC hjørnespark i løbet af kampen fik prikket bolden i mål mellem venner og fjender. Kort efter 3-1 reducering brød Jammerbugt FC igen igennem. Denne gang endte det med et straffespark, og det sendte Nicklas Sørensen i mål til 3-2. Endelig havde Jammerbugt FC fået hul på bylden, men desværre var kampen allerede langt inde i overtiden og muligheden for point var forduftet ti minutter tidligere i røgen fra en brandvarm Sonny Jakobsen.

Men der blev, ganske fortjent, pyntet lidt på resultatet, som endte med at lyde 3-2 til Thisted FC. Jammerbugt FC faldt med æren i behold. Det giver ikke point på kontoen, men derimod giver det tro på, at de nok skal komme i de kommende kampe.

Thisted FC – Jammerbugt FC: 3-2 (2-0)
01’ 1-0 Sonny Jakobsen, Thisted FC
36’ 2-0 Sonny Jakobsen, Thisted FC
82’ 3-0 Sonny Jakobsen, Thisted FC
89’ 3-1 Christoffer Hansen, Jammerbugt FC
90’ 3-2 Nicklas Sørensen, Jammerbugt FC (straffespark)