Facebook

Jammerbugt FC flot og overbevisende videre i DBU Pokalen

19055498_828137314007471_8377096253765926446_o.jpg
30-08-2017

Af Thomas Jansen

Det var 1. divisions tophold og 2. divisions tophold, som tørnede sammen i denne runde af DBU Pokalen og det endte med en sikker sejr til de undertippede, som viste mest, ville mest og i sidste ende kunne mest.

De knapt 400 fremmødte på Sparekassen Vendsyssel Arena fik denne lune sensommeraften nemlig en underholdende, seværdig og velspillet fodboldkamp fra Jammerbugt FC mandskabet, der viste sig som det bedste hold på dagen imod traditionsrige Vejle Boldklub.

Hjemmeholdet havde drejet lidt på de taktiske formationer og viste på flot vis, at der er flere strenge at spille på i den blå lejr. Allerede fra første fløjt var det tydeligt, at Jammerbugt FC havde tænkt sig, at spille sin chance. I kampens indledende fase lagde Jammerbugt FC således et højt og aggressivt pres på Vejle mandskabet, som ikke fik ro på bolden. Faktisk satte de blåblusede fra Jammerbugten sig hårdt på spillet den første halve time, hvor flere gode dybe løb så småt begyndte at love scoringer.

I første omgang endte det dog i nogle offsides og et par lige-ved-og-næsten situationer. Men det kom tættere og tættere på. Efter et kvarter var det Viktor Ahlmann, som sendte et forsøg over mål, og øjeblikket efter tog Mads Larsen et af sine velkendte rush ned af venstrefløjen og bankede bolden mod nærmeste stolpe, hvor en i øvrigt særdeles vel spillende Vejle keeper fik slået bolden til hjørne.

Jammerbugt FC holdte høj intensitet, men efter den halve time var det ligesom, at der var brug for et lille pusterum. Tempoet faldt og Vejle Boldklub sneg sig stille tilbage i kampen igen. Med lidt mere ro på bolden fik de vist glimt af hurtige fødder og gode pasninger. Fem minutter før pausen gav det gæsterne fra 1. division deres første reelle chance, men Thomas Nielsen i Jammerbugt FC målet hev en flot redning frem.

Det var et varselsskud og få minutter efter skete det. Jammerbugt FC havde ikke slået til i sin gode periode og så slog gæsterne i stedet til i deres efter et hjørnespark, hvor en lang tå i et tætpakket felt prikkede det flade indlæg i nettet til en Vejle føring. Jammerbugt FC havde ikke fortjent at skulle gå til pause bagud 0-1, men sådan var det endt, og endda kort før pausefløjtet, og nu var spørgsmålet, om Jammerbugt FC kunne finde tilbage til sin dominans og ikke mindst få udnyttet sine chancer.

Svaret kom prompte, da anden halvleg blev sat i gang. Allerede i det første af de sidste 45 minutter fik Nicklas Sørensen en gylden mulighed for at udligne, da Vejles målmand var kommet på afveje, men Nicklas fik ikke nok fart i afslutningen, da bolden ellers fint blev løftet over keeperen, som nåede tilbage inden bolden fandt vej over stregen. Herefter var det Viktor Ahlmanns tur, men igen redede Vejles sidste skanse situationen for de rødblusede.

Jammerbugt FC var startet på anden halvleg som de startede første og nu bølgede det ene angreb efter andet frem mod Vejles mål. Ahlmann havde som sagt været tæt på, og på det efterfølgende hjørne kom der så endelig hul på bylden. Store stærke Lasse Steffensen steg højt op over Vejle spillerne og headede flot udligningen til 1-1 i mål.

Minutter senere erobrede den hårdtarbejdende Zander Hyldtoft bolden midt på banen og sendte den hurtigt videre til Ahlmann, som med en god aflevering fandt Nicklas Sørensen, der på ny måtte se et forsøg ende som hjørnespark. Med en time spillet stod der Jammerbugt FC på alt. Først kom Ahlmann tæt på, så Zander Hyltoft og sekunder senere også Michael Byskov.

Jammerbugt FC ikke bare spillede sin chance, de udspillede på mange parametre også sin modstander denne aften. Angreb efter angreb bølgede frem mod Vejle målet fra et velsmurt og vel spillende Jammerbugt FC hold.

Et af disse velspillede angreb sendte Søren Astrup ned af højre kanten, hvorfra han lagde bolden i feltet, til rette for Viktor Ahlmann, der fri foran mål headede på stolpen. Og da Zander Hyltofts hovedstød minutter senere blev afværget helt neden ved foden af stolpen, som resultat af endnu en pragtredning fra Vejles keeper, så kunne man frygte tvivlen kom snigende.

Det virkede nu ikke som tilfældet. Jammerbugt FC fortsatte ufortrødent, men faktisk skulle der en bold til, som ingen rigtigt ramte, inden føringsmålet endelig kom. Det var Christian Rye som på et frispark sendte bolden i feltet, hvor den fik lov at hoppe en enkelt gang og så ellers sejlede i nettet. Det ganske udmærkede indlæg blev altså til scoring og en velfortjent føring på 2-1.

Der var nu tyve minutter igen og det så ikke ud til Vejle holdet kunne rejse sig igen. Fem minutter senere blev sejren da også slået hel fast. Et godt gennembrud af Christoffer Denius førte til et indlæg, der endte hos Michael Byskov, som flot drejede bolde i det lange hjørne, hvor den dog ramte stolen. Reposten var Viktor Ahlmann hurtigst over og denne gang fik han lov at knytte næverne. Han susede nemlig bolden i mål til 3-1.

En skøn aften på Sparekassen Vendsyssel Arena kunne rundes af med faste klapsalver og jubel råb . Jammerbugt FC havde overmandet Vejle Boldklub og kunne gå fra grønsværen som velfortjente vindere og videre ind i næste runde, hvor modstanderen endnu er ukendt. Hvad der venter vil tiden vise, men uanset hvad, så virker dette Jammerbugt FC hold klar til at tage enhver udfordring op.

Jammerbugt FC – Vejle Boldklub: 3-1 (0-1)
43’ 0-1 Bjørn Sverrisson, Vejle Boldklub
48’ 1-1 Lasse Steffensen, Jammerbugt FC
71’ 2-1 Christian Rye, Jammerbugt FC
75’ 3-1 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC

JFC: Thomas Nielsen – Søren Astrup (Jan Rasmussen), Søren V. Pedersen, Lasse Steffensen, Ruben Winther, Mads Larsen – Zander Hyltoft, Christian Rye – Michael Byskov, Nicklas Sørensen (Christopher Denius), Viktor Ahlmann (Anders Rosengren Jensen.