Facebook

Jammerbugt FC hev 1-0 sejr hjem over Kjellerup IF

JFC-KIF_web.jpg
16-09-2018

Af Thomas Jansen

Efter store mængder vand i dagene op til lørdagens dyst mod Kjellerup IF var banen måske lidt tung. Til gengæld var benene lette og friske efter en friweekend grundet udsættelse af kampen mod Tarup/Paarup IF.

Inden kampen fortalte tabellen en historie om top mod bund, men reelt var forskellen på lørdagens to duellanter knap så stor, som pointene antyder. Kjellerup er et velspillene fodboldhold og skal nok få skrabet point til sig. Lørdag indtog Jammerbugt FC dog favoritrollen, og levede også op hertil.

Hos Jammerbugt FC var der debut til Robert Kakeeto, og selvom lejesvenden fra AaB fik en fin start på den centrale midtbane, så startede det hele lidt rodet og usammenhængende i kampens indledende fase. Faktisk størstedelen af de 45 minutter.

Alligevel fik Jammerbugt FC rettet op på den langsomme start allerede efter 11 minutter. Der var nemlig ingen slinger i valsen, da Michael Byskov med sit glidende løb strøg forbi et par Kjellerup spillere i venstre side og fra baglinjen sendte en flad bold indover. Ved bagerste stolpe og med ryggen mod mål opfangede Viktor Ahlmann bolden, og så viste han sit angriberindstik. I en og samme bevægelse drejede Jammerbugt FC frontmanden omkring og sparkede resolut bolden fladt ind ved foden af nærmeste stolpe. Bolden smuttede i det våde græs indover kridtstregen. 1-0 til hjemmeholdet, og så havde Jammerbugt FC pludselig fået en god start på kampen alligevel.

Trods den tidlige scoring havde gæsterne ikke tænkt sig at lægge sig fladt ned. Men det var Jammerbugt FC, der var mest i kontrol, men Kjellerup hang på og kampen var i lange perioder meget jævnbyrdig. Jammerbugt FC defensiven gav imidlertid ikke mange chancer væk, men skabte i første halvleg heller ikke meget selv.

Efter pausen fortsatte billede lidt. Dog havde Jammerbugt FC fået bedre hold på det offensive spil, og skabte chancerne til at lukke kampen. Med en god halv time igen, var det Simon Jensen, som fra din position på højre back fandt vej ind i gæsternes felt og var tæt på at putte bolden i det lange hjørne, men bolden sneg sig forbi.

Et halvt minut senere gik et nyt sus gennem balkonen, da Sead Gavranovi sparkede på stolpen. Det trak op til en kampafgørende scoring, men samtidig havde Kjellerup IF et besøg i Jammerbugt FC feltet, som mindede om, at intet var endnu afgjort.

Med tyve minutter igen var Viktor Ahlmann på ny tæt på at finde vej til maskerne. Igen var der godt forarbejde af Michael Byskov, der efterfølgende fandt Mads Larsen på kanten, hvorfra han sendte et godt indlæg i det lille felt, men tæt under mål var keeperen i vejen for Ahlmann. Samme Viktor fik endnu en stor chance med få minutter tilbage, da han opsnappede bolden fra gæsternes opspil og med lynets hast satte i løb mod målet. Viktor Ahlmann kom alene i gennem til afslutning, men den sad lige på Kjellerup keeperen.

Det forblev nervepirrende til sidste fløjt. Kort før tid fik gæsterne en kæmpe mulighed for at udligne, men Emil Kobberup i målet var vågen og sørgede for et ”clean sheet”. Sekunder senere var Sead, som ramte træværktet to gange denne dag, i angreb og loppede bolden mod mål, men igen var der kun tale om lige ved og næsten.

De tre point blev ikke kørt hjem med flot spil, men nærmere hårdt arbejde, og belønningen var en tredjeplads, hvorfra der er udsigt en førsteplads i toppen af rækken. Jammerbugt FC gjorde arbejdet færdigt og kan nu se frem til en midtuge kamp, hvor det ubesejrede mandskab kan overtage førstepladsen med en sejr.

Jammerbugt FC – Kjellerup IF: 1-0 (1-0)
11’ 1-0 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Simon Jensen, Søren V. Pedersen, Lasse Steffensen, Mads Larsen (Ruben Winther) – Nicklas Sørensen (Max Møller), Christian Rye, Robert Kakeeto, Michael Byskov – Sead Gavranovic, Viktor Ahlmann (Anders R. Jensen).