Facebook

Jammerbugt FC led første nederlag i Kolding

Sead_i_graes_web.jpg
06-10-2018

Af Thomas Jansen

Fredag aften fik Jammerbugt FC spillerne en reminder om, hvordan nederlag føles. Det er en følelse de blåblusede endnu ikke har haft i årets 2. division.

Men i 11. rundes topbrag på udebane mod oprykningsfavoritterne Kolding IF, blev rækken af ubesejrede kampe brudt. Det var ellers en topkamp mod ligeledes ubesejrede Kolding IF, som Jammerbugt FC mandskabet havde set frem til. Desværre forløb kampen ikke som håbet på en dag, hvor Jammerbugt FC ikke helt ramte det høje niveau, som ellers har kendetegnet præstationerne dette efterår.

Personlige fejl sneg sig ind i spillet og kostede mål og i sidste ende point. Dertil skal det naturligvis siges, at det meget stærke Kolding mandskab havde sin del af skylden for sæsonens første nederlag.

Allerede i kampen fjerde minut ramte det første bump Jammerbugt FC. Værterne bragte sig i front 1-0 direkte på hjørnespark. Fra hjørneflaget fulgte bolden en blød bue ind i feltet, over forsvar samt keeper og ind i de lange hjørne. En uheldig start på en så svær opgave.

Jammerbugt FC var dog ikke ude af opgøret, trods den tidlige modgang. Første halvleg var tæt og begge hold havde sine muligheder, men på dagen manglede Jammerbugt FC lige de sidste procent som hold.

Mod slutningen af første halvleg fik Jammerbugt FC chancen for at udligne, da Søren V. Pedersen satte et godt angreb i gang med en aflevering gennem Kolding kæderne. Robert Kakeeto tog imod og sendte hurtigt bolden videre mellem de to midtersvarer til Viktor Ahlmann, som hårdt presset fik sendt en afslutning afsted. Den kom forbi Kolding keeperen, men desværre også målet.

Koldings tidligere føring holdte således helt frem til pausen. Med stillingen 1-0 var Jammerbugt FC stadig med og på ingen måde ude af topbraget. Det forblev tæt til langt ind i 2. halvleg, men med godt 20 minutter tilbage på stadionuret slog Kolding desværre til igen.

2-0 målet kom på et straffespark efter Jammerbugt FC havde smidt bolden væk. Et indlæg fandt en Kolding spiller, som blev nedlagt af Søren V. Pedersen, der kom lidt for voldsomt ind i duellen. Fra pletten scorede Kolding sikkert, og så var vejen tilbage lang for Jammerbugt FC.

Nu var Jammerbugt FC tvunget til at satse frem ad banen i jagten på en vej tilbage i opgøret. Men Kolding holdte stand og slog i stedet kontra med ca. fem minutter tilbage af kampen. Jammerbugt FC forsvaret stod højt, da en Kolding mand slap igennem og satte i løb mod mål. Her sendte han bolden i nettet til 3-0 og afgjorde dermed topkampen til Koldings fordel.

Jammerbugt FC fik dog lige sat et sidste aftryk på opgøret, og fik med en reducering til 3-1 fortalt, at nok havde de tabt slaget denne fredag aften, men intet er endnu afgjort i kampen om topplaceringerne.

I overtiden satte midterforsvarer Nikolaj Lyngø en Kolding mand på midten af modstanderens banehalvdel og sendte lidt af en perle i kassen fra distancen. Et flot mål, der satte punktum for topopgøret i Kolding.

Resultatet betød, at de to hold byttede plads i toppen, og nu handler det for Jammerbugt FC at tackle den noget uvante følelse af nederlag på bedst mulige måde. Her er den bedste medicin en hurtig vej tilbage på vindersporet, og den chance byder sig den kommende weekend, hvor Ringkøbing IF gæster Sparekassen Vendsyssel Arena.

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Simon Jensen (Kasper Skov), Søren V. Pedersen, Lasse Steffensen (Mathias Johannesen), Nikolaj Lyngø, Mads Larsen – Anders R. Jensen, Robert Kakeeto (Max Møller), Christian Rye – Sead Gavranovic, Viktor Ahlmann.

Kolding IF – Jammerbugt FC: 3-1 (1-0)
04’ 1-0 Simon Kollerup Smidt (Kolding IF)
69’ 2-0 Rune Nautrup (Kolding IF)
86’ 3-0 Denis Fazlagic (Kolding IF)
90’ 3-1 Nikolaj Lyngø (Jammerbugt FC)