Facebook

Jammerbugt FC led snævert nederlag på Fyn

astrup_i_knae.jpg
Søren Astrup og de øvrige Jammerbugt FC spillere måtte i knæ på Fyn.
21-05-2017

Af Thomas Jansen

Der var desværre skuffelse med hjem i tasken, hvor pointene skulle have været pakket ned, da Jammerbugt FC spillerne steg på bussen hjem fra Fyn lørdag sen eftermiddag.

Her trak Næsby nemlig det længste strå i en kamp, der ellers godt kunne have kastet et enkelt point i retning af Jammerbugt mandskabet.

Det var kampens indledning, som grundlagde nederlaget. Her startede værterne Næsby bedst og var især velspillende den første halve time af kampen, hvor Næsby bragte sig foran både 1-0 og 2-0.

Det første mål kom allerede inden der var spillet fem minutter og der var ikke så meget at gøre ved det. På et frispark langt langt udefra blev bolden tordnet i krogen. Målet løftede spillet hos værterne, som spillede med energi og formåede at spille sig igennem Jammerbugt FC’s presspil.

Kort før den halve time gav fynboernes overtag på ny afkast. Jammerbugt FC tabte bolden på midten af banen og hvad der startede som en halv omstilling til Næsby endte kort efter med en udbygning af den fynske føring, da Næsby fangede Jammerbugt FC i ubalance.

Jammerbugt FC havde også sine øjeblikke i første halvleg, men det var Næsby, som fortjent var i førersædet, da der blev fløjtet til pause. Inden da nåede Jammerbugt FC dog lige akkurat at sende sig selv tilbage i kampen med et reduceringsmål til 2-1. Det blev sat ind af Christian Rye efter et hjørnespark – denne gang dog ikke direkte fra hjørneflaget. I stedet samlede Jammerbugt anføreren en dobbeltclearing op uden for feltet og nedfaldsbolden blev sat i netmaskerne. Et fint mål og Jammerbugt FC var tilbage i kampen.

I anden halvleg kom Jammerbugt FC langt bedre med. Ryes reduceringsmål havde givet de blåblusede gæster troen tilbage og som de sidste 45 minutter skred frem øgede Jammerbugt FC trykket på værterne. Det gav flere gode muligheder til bl.a. Michael Nielsen, Kasper Skov og Simon Knudsen i to omgange. Men ind kom bolden ikke, selvom Jammerbugt FC smed alt frem og virkelig satte Næsby under pres. Det satsede spil gav naturligt nogle åbninger til Næsby, men det blev ikke til flere mål på Fyn denne lørdag. Jammerbugt tabte dermed efter tre sejre på stribe og skal nu samle kræfter inden endnu en vigtig kamp venter næste weekend.

- Vi må erkende at Næsby starter kampen markant bedre end os og den første halve time viser de, at de er et hold med stor kvalitet. Vi bruger for lang tid på at komme i gang, men jeg synes vi kommer godt tilbage i kampen, især efter pausen. Vi er enige om, at vi skal ud og jagte og vi får lagt et stor pres på Næsby og skaber chancerne. Selvom vi er meget tæt på i flere omgange, så ville udligningen bare ikke lykkes for os i dag. Jeg er derfor selvfølgelig ærgerlig over at vi ikke får point med herfra. Jeg synes ikke et enkelt havde været ufortjent. Men jeg er også fortrøstningsfuld og nu handler det om at samle kræfter til en enorm vigtig kamp i næste runde, lød det fra en skuffet, men fattet cheftræner, Lars Justesen efter nederlaget på Fyn.

Jammerbugt FC holder sig fortsat over stregen, men må fortsat se sig tilbage over skulderen i den tætte række.

Næsby – Jammerbugt FC: 2-1 (2-1)
02’ 1-0 Krostoffer Gaarde, Næsby
27’ 2-0 Pelle Weber, Næsby
42’ 2-1 Christian Rye, Jammerbugt FC