Facebook

Jammerbugt FC sikrede sig 3. pladsen trods nederlag

hif_jfc.jpg
Foto: Rasmus Lykke
03-06-2018

Af Thomas Jansen

Trods et nederlag ude til oprykkede Hvidovre IF, sikrede Jammerbugt FC sig 3. pladsen i årets 2. division, da nærmeste forfølger, Kjellerup IF, også ramte ind i et nederlag.

På forhånd så det da også svært ud mod suveræne Hvidovre, der ikke har tabt hjemme hele sæsonen. Selv havde Jammerbugt FC heller ikke tabt på udebane denne sæson, men i den sidste af slagsen blev denne statistik altså brudt.

Jammerbugt FC gjorde ellers god figur i den stegende sommersol og skabte, ikke mindst i 2. halvleg, chancerne til at tage point med hjem. Men mod et hold af Hvidovres kvaliteter skal man kende sin besøgelsestid, og desværre fik de blåblusede ikke sendt chancerne i mål bag en velspillende Hvidovre målmand.

Hjemmeholdet var derimod mere skarpe og omdannede to standardsituationer til mål. Det ene knap midtvejs gennem 1. halvleg, hvor Hvidovre også sad på det meste af spillet. Et hjørnespark blev sendt mod forreste stolpe, hvor det var en Hvidovre pande, som steg højest og drejede bolden i mål til 1-0.

Værterne viste den skarphed, der skal til for at toppe rækken, men dominerede samtidig også de første 45 minutter. På intet tidspunkt var Jammerbugt FC dog ude af opgøret og efter pausen kom de nordjyske gæster godt efter det. Der blev skabt to-tre gode chancer, men den sidste finish udeblev.

Hvidovre derimod viste som nævnt, at de bare lige er den tand skarpere end rækkens øvrige hold og med under ti minutter igen gentog de kunststykket fra 1. halvleg. Denne gang var udgangspunktet et frispark i den ene side. Igen blev bolden sendt mod forreste stolpe, hvor en Hvidovre hårtot forsøgte at sende bolden videre i mål. Den kunne dog selv og fortsatte ind i det lange hjørne til 2-0, og så var kampen lukket.

Hvidovre tog endnu en hjemmesejr og de tre point. De havde vist sin styrke i de afgørende faser og var ikke ufortjente vindere. Alligevel havde Jammerbugt FC været så tæt på at tage et point med hjem, at man ikke helt kunne undgå at føle en lille smule skuffelse ved slutfløjtet.

Skuffelsen blev dog hurtigt afløst af glæden ved, at have sikret 3. pladsen en runde før tid, idet Kjellerup IF på 4. pladsen heller ikke fik point denne lørdag.

Nu handler det om at slutte en særdeles flot sæson af på hjemmebane lørdag mod Boldklubben Frem, hvor det med rette kan fejres, at Jammerbugt FC har præsteret sin anden bedste sæson i klubbens historie.

Hvidovre IF – Jammerbugt FC: 2-0 (1-0)
20’ 1-0 Lasse Brandt Hansen, Hvidovre IF
84’ 2-0 Magnus Fredslund, Hvidovre IF

Jammerbugt FC: Thomas Nielsen – Søren Astrup (Rasmus Hermann Frederiksen), Lasse Steffensen (Nicklas Sørensen), Søren V. Pedersen, Ruben Winther – Michael Byskov, Christian Rye, Zander Hyltoft, Mads Larsen – Sead Gavranovic, Morten U. Thomsen (Tommi Fabricius)