Facebook

Jammerbugt FC sikrer sig ny målmand og målmandstræner i et hug

Anders_Hegaard_Larsen_web.jpg
11-03-2017

Af Thomas Jansen

Anders Hegaard Larsen er ny mand mellem stængerne hos Jammerbugt FC, der har lavet en aftale med målmanden forud for det kommende forår.

Med Anders Hegaard Larsen som sidste skanse får det unge Jammerbugt FC mandskab både et par sikre og ikke mindst erfarne hænder, i bagerste kæde, men også en ny målmandstræner, der skal bidrage til at udvikle klubbens unge talentfulde keepere. Det er således en vigtig tilføjelse til truppen, hvilket glæder Jammerbugt FC cheftræner, Lars Justesen.

- Anders er vendt hjem efter syv år i Norge og vi kender hinanden fra tiden i Hobro. Anders har spillet i de bedste rækker i Norge og har senest også fungeret som målmandstræner. Med andre ord er Anders et rigtig godt match for os og jeg er meget glad for vi nu får noget vigtig rutine bag vores forholdsvis unge bagkæde. Anders har god kommunikation, han har gode fødder og så er han reaktionsstærk. Derudover er det et stort plus, at han kan bidrage til udviklingen af de to øvrige unge og talentfulde keepere, vi har i truppen, forklarer Lars Justesen om sin nye nummer 1.

Anders Hegaard Larsen har trænet med Jammerbugt FC truppen i størstedelen af forberedelsesperioden og er allerede faldet godt til i det nordjyske.

- Jeg har valgt Jammerbugt FC, fordi det er en klub med gode værdier. Grundet en knæskade har jeg ikke spillet meget fodbold i 2016, så jeg havde brug for en klub, hvor jeg kunne få såvel det sociale som sportslige. Det mener jeg bestemt Jammerbugt FC kan tilbyde. Desuden kender jeg Lars fra min tid i Hobro IK og hans person, og det han bidrager med i en fodboldklub, tiltaler mig, forklarer den nye Jammerbugt FC keeper, som ikke er i tvivl om rollen han nu skal udfylde.

- Jeg skal ind og hjælpe lidt med at få gennemsnitsalderen op på holdet, smiler den snart 28-årige målmand og tilføjer;

- Jeg skal bidrage med noget ro og rutine i det bagerste geled. Jeg forventer vi får en masse positive oplevelser, en masse point og ikke mindst, at vi stadig kan kalde Jammerbugt FC for et 2. divisions hold, når sæsonen slutter til sommer.

Udover rollen som sidste skanse på banen får Anders Hegaard Larsen som nævnt også en rolle udenfor banen. Denne kombination motiverer målmanden, som ser frem til at arbejde med de yngre kollegaer i klubben.

- Som målmandstræner skal jeg jo sørge for at holde de andre målmænd skarpe og hjælpe dem med at udvikle sig yderligere. Der er nogle rigtig dygtige målmænd i klubben, som kan nå langt, hvis de har viljen og tålmodigheden. Vi målmænd er jo et særligt folkefærd, så jeg skal være med til at videreudvikle et godt træningsmiljø, hvor vi kan hjælpe hinanden til at blive bedre. Derudover skal jeg naturligvis sørge for at vi får arbejdet godt og grundigt med de udviklingsområder, som der nu engang er hos de enkelte keepere. Målmandstrænerrollen er ikke ny for mig og jeg har stor glæde af denne del, så jeg glæder mig, understreger Anders, der i rollen som målmandstræner tager over fra Thomas Skibsted, der i vinterpausen har valgt at trappe ned fra fodbolden for at finde mere tid til familie og civil karriere.

Anders Hegaard Larsen kan få det debut i Jammerbugt FC trøjen, når det næste weekend går løs i sæsonpremieren på udebane mod HIK.

Anders’ tidligere klubber:
Randers, Hobro IK, Mjøndalen (Norsk 1. Division), Notodden (Norsk 1. Division) og Arendal (Norsk 2. Divsiond).