Facebook

Jammerbugt FC tilbage på vinderkurs

Jubel.jpg
De blåblusede kunne på ny juble over tre point, da det søndag i Kolding blev til en både tiltrængt og fortjent sejr.
12-10-2014

Af Thomas Jansen

Endelig lykkedes det! Efter fem kampe uden fuldt udbytte, smagte Jammerbugt FC søndag igen sejrens sødme.

Det skete da det på udebane mod Kolding B endte med 2-1 til de blå fra Jammerbugten.

Det så ellers heller ikke ud til at skulle ende med tre point denne gang, da værterne, som ligeledes var uden sejr de sidste mange runder, bragte sig i front allerede efter fem minutter. Det var Jammerbugt FC selv der trådte i spinaten, eller mere præcist bolden. Det resulterede i et dumt boldtab, som gav en omstilling til Kolding B og i sidste ende føringsmålet til 1-0.

Denne start på kampen var det sidste der var brug for i Jammerbugt lejren, og det satte det i forvejen prøvede Jammerbugt FC mandskab under et yderligere pres. Men som holdet gentagne gange har vist denne sæson, så fejler hverken arbejdsmoral eller indstilling noget. De blåblusede kløede nemlig fortsat på, og spillede sig også frem til et par chancer. Men ved pausen var det fortsat 1-0 til værterne, og hvis tvivlen så småt begyndte at snige sig ind på Jammerbugt FC spillerne under pausete’en, ville det have været ganske forståeligt.

Jammerbugt spillerne brugte imidlertid pausen langt mere konstruktivt, og da 2. halvleg var blot få minutter gammel, blev ihærdigheden og troen på egne evner belønnet. En returbold i feltet endte hos angrebsparret Nickolaj Thomsen og Sonny Jakobsen. Det blev førstnævnte, som fik lov at sende læderet i kassen med håbet om at det alligevel skulle være kampen, hvor de tre point til slut igen skulle blive Jammerbugt FC’s. 1-1 stod det nu, og Jammerbugt FC fortsatte herfra med at skabe chancer og jagte føringsmålet.

Det lod vente lidt på sig, men det kom efter 77 minutter, og denne gang var det Sonny Jakobsen som fik lov at sætte sidste fod på bolden. Et fladt indlæg med Sead Gavranovic som afsender endte hos Jammerbugt FC’s tilbagevente 9’er, og han svigtede ikke. 2-1 og så var sejrskursen sat.

Den afgørende tredje scoring kom aldrig, og der var således spænding til det sidste. Men i sidste ende betød det mindre, for da stadionuret rundede de 90 minutter, havde Jammerbugt FC spillerne sikret sig den længe ventede sejr. En fortjent sejr.

- Det var dejligt, virkelig dejligt, lød det fra en tydeligt lettet Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck på vej hjem i bussen fra Kolding. Her var stemningen i øvrigt meget forståligt ganske god.

- Vi kommer bagud på en opspilsfejl, men bliver ved at tro på det, og kommer frem til chancer i 1. halvleg. Det bliver til endnu flere i 2. halvleg, hvor vi får scoret et hurtigt mål. Vi får skabt det vi skal, men desværre får vi ikke lukket kampen, men der blev fightet over hele linjen, og vi får de tre point. Det er det vigtigste og det havde vi brug for. Det er dejligt, slår Bo Zinck fast, mens han for en kort stund kan glæde sig over de tre point inden opmærksomheden må rettes mod endnu en hård dyst forude.

- Der venter endnu en svær kamp på lørdag, og sådan fortsætter det i en meget meget tæt og svær række, slutter Zinck.

At rækken er særligt lige denne sæson, tydeliggøres ikke mindst af, at Jammerbugt FC med sejren rykker sig fra 10. pladsen og helt frem til en 5. plads. Kampen om placeringerne fortsætter næste weekend hjemme på Sparekassen Vendsyssel Arena, hvor Næsby Boldklub kommer på besøg lørdag d. 18. oktober kl. 15.00.

Kolding B – Jammerbugt FC: 1-2 (0-1)
5’ 1-0 Kenneth Larsen, Kolding B
47’ 1-1 Nickolaj Thomsen, Jammerbugt FC
77’ 1-2 Sonny Jakobsen, Jammerbugt FC