Facebook

Jammerbugt FC U17 henter bronzemedaljer i Holland

U17Bronze_i_HollandCup.jpg
18-04-2017

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC U17 brugte Påsken på at hente en flot bronzemedalje med hjem til klubben fra Holland Cup, hvor de unge spillere blev matchet hårdt.

Turneringen, som strakte sig over fire dage bød på modstandere fra Frankrig, Holland og England. I det indledende gruppespil vandt Jammerbugt FC U17 komfortabelt over franske AS Londaise med 2-0 og med 3-0 over hollandske vv AS’80. Derefter blev det 1-0 over FC RM Hamm Benfica fra Luxembourg, inden det efterfølgende blev til to svære kampe mod andre puljevindere i form af to hold fra Luton Town FC. Også her formåede Jammerbugt FC talenterne at holde målet rent og vandt med hårdt arbejde de to kampe henholdsvis 2-0 og 1-0.

Det gav en semifinale kamp mod endnu et engelsk hold i form Fulwood Amateurs. En kamp som desværre blev tabt på straffesparkskonkurrence efter 0-0 i den ordinære spilletid. I kampen om tredjepladsn kom Jammerbugt FC tilbage på vindersporet og sikrede sig velfortjente bronzemedaljer med en 2-0 sejr over hollandske sc Buiterboys.

Udover bronzemedaljerne tog det unge mandskab sig en stor portion vigtig erfaring og nye input med sig hjem, hvilket er vigtigt i udviklingen af de unge fodboldspillere.

- Det var en virkelig positiv oplevelse og en god udfordring for de unge mennesker. Vi fik mødt nogle hold vi aldrig før har spillet mod, og som spiller noget andet fodbold end det vi er vant til hjemme i Danmark, forklarer U17 træner Tommy Pedersen og fortsætter;

- Vi kom rimelig sikkert igennem det første gruppespil, men så skal jeg ellers love for, at vi fik vores sag for mod de to akademi hold fra Luton. Her blev vi virkelig udfordret maksimalt og det er vel ret overraskende at vi går videre. Men det gjorde vi fordi vi arbejdede godt for hinanden og formåede at ramme dem rigtigt, når vi fik muligheden. Til gengæld synes jeg vi er uheldige i semifinalen, hvor vi i sidste ende taber på straffe.

Tommy Pedersen håber oplevelsen kan sætte lidt gang i præstationerne i den hjemmelige turnering, hvor starten på foråret resultatmæssigt har været lidt broget. Samtidig er han dog også opmærksom på, at holdet måske vil være lidt slidt her til den kommende kamp.

- Det er gået lidt op og ned indtil videre, men denne positive oplevelse med gode præstationer kan måske sætte lidt ekstra skub i os. Lige nu er vi dog også lidt slidte, så vi må se hvad kræfterne rækker til i den kommende kamp. Uanset hvad, så har dette være et værdifuldt indslag både som socialt ryste sammen arrangement og sportsligt i forhold til udviklingen af spillerne, hvilket i sidste ende er det vigtigste fokus for os, understreger Tommy Pedersen, inden det gælder Randers Freja i turneringen, allerede her få dage efter hjemkomsten fra Holland.

Det er på hjemmebane tirsdag aften d. 18. april kl. 18.30.