Facebook

Jammerbugt FC U19 er tilbage på sporet

KristianVNielsen2015.jpg
17-09-2015

Af Thomas Jansen

Efter en mavepuster fra AaB i forrige spillerunde, tog de blåblusede U19 drenge en dyb indånding inden de i den forgangne weekend skulle endnu en tur til Aalborg.

Her ventede Vejgaard B og med ny luft i lungerne skulle Jammerbugt FC talenterne tilbage på rette spor. Det kom de. Kampen endte med en 2-1 til den blå bølge over Vejgaard, som før mødet kun havde sat point til i en enkelt kamp – mod AaB.

Selvom værterne, et af rækkens tophold, startede bedst, så blev de aldrig rigtig farlige i en 1. halvleg, der ikke bød på mål og større chancer. Med andre ord var de første 45 minutter på det jævne, men efter 0-0 ved pausen kom der anderledes gang i de sidste 45 minutter.

- Vi havde ryggen mod muren. Kravet var en sejr, hvis vi skulle have mulighed for at hænge på i rækken. Det lykkedes for os, ikke mindst fordi vi kommer forvandlet ud til 2. halvleg, fortæller en glad og lettet U19 træner Kristian Vestergaard Nielsen.

Jammerbugt FC mandskabet begyndte i 2. halvleg at producere chancer og fik lagt tryk på Vejgaard. Det betød at det trak op til mål som halvlegen skred frem, og med godt 20 minutter tilbage af kampen, kom der hul på bylden.

- Vi vinder anden bolde, kommer frem til de chancer vi skal og får heldigvis også puttet bolden i mål. Midt i 2. halvleg slipper Rune Larsen igennem i venstre siden og vælger uselvisk at spille den på tværs, hvor Thomas Gasberg er meget tæt på at nå frem og skubbe bolden ind over stregen. Heldigvis går det kun et par minutter yderligere før Peter Gade ved baglinjen sender bolden skråt bagud til Christian Jørgensen, som sikkert sparker bolden i kassen i det lange hjørne, beskriver U19 træneren om Jammerbugt FC’s føringsmål til 1-0.

Der gik dog ikke længe før der igen var balance i regnskabet. Helt præcis seks minutter.

- Vores opspil i højre side bliver brudt og Vejgaard fanger os i ubalance og udligner til 1-1. To minutter senere bliver vi ramt af et dumt gult kort til Ehab El-Sayed, men de resterende 10 spillere fighter videre og vi har faktisk et par chancer mens vi er i undertal. Med lidt mere tur i den havde det givet mål, vurderer Kristian Vestergaard Nielsen, som kunne glæde sig over, at det trods de brændte chancer endte med en scoring inden holdet igen var fuldtallig.

Kasper Skov tog således sagen i egen hånd og rundede tre Vejgaard spillere i højre side af feltet, inden han fra baglinjen sendte bolden skråt bagud i feltet, hvor Thomas Vangsted sikkert sparkede bolden i mål til slutresultatet 1-2 og dermed var sejren i hus og Jammerbugt FC tilbage på sporet.

- Det var en rigtig god 2. halvleg, hvor vi virkelig får lagt tryk på Vejgaard, og indsatsen giver fuld fortjent 3 point til kontoen. Det var en god indsats af alle 13 mand, fastslår U19 træneren, som tirsdag kunne glæde sig over en ny sejr.

U19 drengene holdte sig nemlig på vindersporet i midtugen, hvor Brønderslev blev sendt ud af pokalturnering efter en 4-2 sejr til Jammerbugt FC. Nu handler det om at gøre det samme lørdag, når Jammerbugt FC’s talenter tager imod Viborg FF hjemme kl. 11.00 lørdag d. 19. september.

- Vi skal bevare troen på egne evner og fortsætte sporet fra vores seneste to kampe, så er der mulighed for endnu en sejr, slutter Kristian Vestergaard Nielsen, som håber på lidt opbakning fra lægterne til en spændende hjemmekamp for de unge talentfulde spillere.