Facebook

Jammerbugt FC velfortjente vindere af forrygende topkamp

b013bba437e365dcc971fda963a8f2f1.jpg
Nicklas Sørensen blev velfortjent kåret til kampens spiller af hjemmepublikummet, men ingen tvivl om at den flotte sejr var resultat af en helstøbt holdpræstation.
27-08-2017

Af Thomas Jansen

Det var en af de kampe, der havde det hele, da Jammerbugt FC lørdag eftermiddag vandt topopgøret hjemme på Sparekassen Vendsyssel Arena mod Ringkøbing IF.

Forud for opgøret havde cheftræner Bo Zinck advaret om, at dette var sæsonens absolut største udfordring indtil nu, og der var da heller ingen tvivl om, at det var to hold med kvalitet, der stillede til kamp på hver sin side at kridtstregen.

Uden for banen var der til dagen ekstra kulør på lægterne, i dag en klubdag, hvor ikke mindst børnene kunne boltre sig i sjov og ballade, løftede stemningen helt i top. Det bidrog det, der forgik inden for kridtskregerne, nu også ganske godt til. Her var der underholding for alle pengene – det siger selvfølgelig ikke så meget, når der er fri entré til stadion. Men lad os bare sige, at Jammerbugt FC leverede det, der kan betegnes som en helstøbt præstation.

De ellers stærke gæster blev holdt på afstand af Jammerbugt FC målet af et koncentreret og hårdtarbejdende Jammerbugt mandskab, som ikke var i tvivl om sine opgaver og udførte dem til topkarakter.

Fremad banen bød de første 45 minutter på tålmodigt og velopbygget angrebsspil, som udmøntede sig i flere gode chancer. Hjemmeholdet lagde ud med en fornuftig start på kampen og allerede efter fem minutter var Nicklas Sørensen kun en støvleknop fra at have prikket et fladt Mads Larsen indlæg i nettet. Nicklas vender vi tilbage til.

Men ganske som ventet var det en jævnbyrdig affære, hvor begge hold bidrog til en velspillet og intens kamp, hvor det ekstra liv på stadion rammede det hele flot ind. Efter lidt mere end et kvarter fik den gode stemning et ekstra løft, da en veloplagt Nicklas Sørensen dukkede op i feltet igen og denne gang nåede først på en løs bold, som resolut blev sendt i netmaskerne til en skøn 1-0 føring.

Jammerbugt FC brugte bolden fornuftigt og forsvarede med koncentration og arbejdsomhed, men det fortsatte med at være en tæt dyst, og små ti minutter efter føringsmålet var det gæsterne fra Ringkøbing, som kom tæt på. Men med fight, og vel også lidt held, fik Jammerbugt FC afværget over et par omgange inde på målstregen. Det var så også den største chance gæsterne blev tilladt, imens Jammerbugt FC jagtede endnu et mål.

Der var gode angreb fra en velspillende offensiv, hvor Christopher Denius, Viktor Ahlmann og Nicklas Sørensen alle bød sig til. Gæsterne viste især tænder på nogle giftige diagonaler, men hver gang stod en ligeså velspillende defensiv klar til at afværge og afvise de fysisk stærke Ringkøbing spillere i hårde dueller.

1-0 føringen holdt til pausefløjtet, men trods et Jammerbugt FC overtag var intet endnu afgjort. Men godt ti minutter inde i anden halvleg lykkedes det så. Jammerbugt FC øgede til 2-0. Viktor Ahlmann arbejdede godt ned i banen, hvor et aggressivt pres på boldholder resulterede i en erobring lige omkring midterlinjen. Ahlmann var hurtig til at vende spillet og sætte en omstilling i gang. Bolden blev flyttet ud på højre kant, hvor Christopher Denius viste flot overblik og sendte et fladt indlæg skråt tilbage i feltet og her dukkede endnu engang Nicklas Sørensen op, som fra kanten af feltet satte en rolig inderside på og sørgede for nettet endnu engang blafrede. Et både godt og vigtigt mål af de blåblusede.

Herfra virkede gæsterne for første gang sådan for alvor vaklende og i vildrede. Jammerbugt FC havde nu et komfortabel føring og det fulde overtag. Men måske er der alligevel noget om den slidte kliche ”2-0 er den farligste føring”. På to minutter vendte kampen i hvert fald pludselig på hovedet. Gæsterne vaklede ikke mere.

Først blev et indlæg, hvor Jammerbugt FC forsvaret gled, pandet i nettet til reducering 2-1. Det var med godt 20 minutter tilbage af kampen, og pludselig var der også udlignet til 2-2. Den anden scoring sendt ind bag Jammerbugt FC keeper, Thomas Nielsen, på et særdeles velplaceret langskud.

Ringkøbing var tilbage og nu var det hele pludselig forvandlet til hvad der lignede en svær kamp for bare at holde det ene point i hus. Men Jammerbugt FC spillerne viste format. Der blev tacklet igennem og givet alt hele vejen rundt, og der gik igen ikke mere end et par minutter før bolden igen lå i målet – denne gang bag Ringkøbing keeperen.

Viktor Ahlmann spillede Christian Rye fri foran mål og anføreren svigtede ikke. Jammerbugt FC var igen i førersædet og med 3-2 på måltavlen sadlede trænerteamet om. Nu skulle forskrækkelsen nogle få minutter tidligere ikke gentages. Søren Astrup og Ruben Winther blev sendt på banen for at supplere defensiven, mens lynhurtige Kasper Skov blev smidt ind på toppen for at ligge og lure på dybe omstillingsbolde. Det viste sig at være den helt rigtige taktik.

Gæsterne fik ikke lov at sætte endnu et pres ind og fem minutter før tid blev Kasper Skov, helt efter planen, sendt i spurt mod Ringkøbing målet. Han kunne ikke fanges og sørgede med en flad og effektiv afslutning for den afgørende scoring til 4-2.

Jammerbugt FC havde leveret en helstøbt præstation med flot spil samt både vilje og moral, da man på et kort øjeblik blev sendt til tælling. Det var en velfortjent sejr, som bestemt var et tophold værdigt og derfor også en fornøjelse at de tre point sendte Jammerbugt FC alene i toppen af rækken.

Der lød helt fortjent store og stolte klapsalver, da de trætte, men glade, Jammerbugt FC spillere blev hyldet af de 320 glade tilskuere på ud af græstæppet på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Nu skal musklerne løsnes og der skal pustes velfortjent ud, inden Vejle Boldklub venter allerede tirsdag aften på hjemmebane i pokalturneringen. Den blå bølge ruller for fuld kraft!

Jammerbugt FC – Ringkøbing IF: 4-2 (1-0)
17’ 1-0 Nicklas Sørensen, Jammerbugt FC
51’ 2-0 Nicklas Sørensen, Jammerbugt FC
70’ 2-1 Matias Thorup, Ringkøbing IF
73’ 2-2 Dennis Juelsgaard, Ringkøbing IF
75’ 3-2 Christian Rye, Jammerbugt FC
86’ 4-2 Kasper Skov, Jammerbugt FC

JFC: Thomas Nielsen – Jan Rasmussen (Ruben Winter), Søren V. Pedersen, Lasse Steffensen, Mads Larsen – Nicklas Sørensen, Christian Rye, Zander Hyltoft, Michael Byskov – Christopher Denius (Kasper Skov), Viktor Ahlmann (Søren Astrup).