Facebook

Jan godt fra land som assistenttræner

JanTraening.jpg
Jan i fuld gang med at klargøre en bip-test for spillerne.
24-02-2018

Af Thomas Jansen

Livet på sidelinjen er fortsat ret nyt for Jan Rasmussen, der sidste år lagde støvlerne på hylden for at skifte dem ud med træningsdragten og kridt på tåspidserne.

På sidelinjen mellem cheftræner Bo Zinck og målmandstræner Povl Hansen har Jan i ro og mag taget hånd om sin nye tilværelse som assistenttræner, og selvom grønsværen ind imellem kalder længselsfuldt på den tidligere højrekantspiller, så trives Jan i rollen udenfor banen, hvor han stadig lærer en masse af sine to erfarne trænerkollegaer.

- Livet på sidelinjen er godt for kroppen og hjernen, men hjertet ligger stadig og bumler lidt i baggrunden, forstået på den måde, at det er svært at stå derude, når man ikke kan gøre noget aktivt. Men jeg har en god ro i maven over min beslutning, og dertil har Bo og Povl været super behjælpelig til at sætte mig ind i det hele. På bundlinjen kribler det stadig lidt, men det er mere på holdets vegne end mine egne, lyder meldingen fra trænernes omklædningsrum, hvor Jan nu sidder – nabo til spillernes omklædningsrum, hvor han har haft sin faste plads i utallige sæsoner.

- Jeg er trådt ind i det her med de forventninger, jeg aftalte med klubben og Bo, og jeg føler truppen har taget godt imod denne nye konstellation. Mange af dem kender mig jo stadig på godt og ondt, men det ser jeg som en fordel, da nogle af mine opgaver ligger i at være den forlængede arm. Det passer mig fint, da jeg i forvejen kender drengene og omklædningsrummet godt, fortæller assistenttræneren, der på det tekniske plan bl.a. har fået nogle fokusområder som statistik, KPI’er, dødbolde og træningsområder.

Det er ikke kun Jan Rasmussen, der har fokusområder. Når det kommer til hele truppen og teamet omkring er et af de største aktuelle fokusområder at opbygge og dyrke en stærk vinderkultur.

- Det største udviklingsfokus i truppen lige nu er at skabe en vinderkultur. Vi er rigtig godt på vej, men vi arbejder kontinuerligt med det hver dag, og i ordet vinderkultur ligger der mange ting, men i det store hele, så gælder det om at vinde fodboldkampe, og det er det, vi arbejder med frem til første kamp, forklarer Jan Rasmussen med håbet om at vinderkulturen kan bære de blåblusede godt på vej mod tre point i forårspremieren ude mod Boldklubben Frem.