Facebook

Pointdeling i sæsonpremiere

JFC-FCSvendborg_2014.jpg
Søren Lynge Svendsen var blandt debutanterne i den trøje i en våd sæsonpremiere, som endte med 1-1 og pointdeling.
09-08-2014

Af Thomas Jansen

Begge mandskaber fik noget med fra sæsonpremieren lørdag eftermiddag på Sparekassen Vendsyssel Arena. Med hver sin scoring på hver sin side af pausen, delte Jammerbugt FC og FC Svendborg således pointene i en 1-1 kamp.

At sommerferien nu er slut i 2. Division var ikke til at tage fejl af lørdag eftermiddag, hvor Jammerbugt FC i sæsonpremieren tog i mod FC Svendborg. Men trods kraftig regn og blæst, startede sæsonen dog ikke som lyn og torden. Tværtimod kunne Jammerbugt FC ikke rigtig få gang i spillet i sæsonens første 45 minutter, hvor bolden ofte blev tabt i opstillet. Det gav FC Svendborg flere farlige omstillinger, og det var da også gæsterne fra Fyn, som bragte sig foran 1-0 fem minutter efter den halve time var rundet på stadion uret.

- Vi spiller en skidt 1. halvleg, hvor for meget endte i for mange fejl, og vi var i det hele taget lidt ved siden af os selv. Svendborgs scoring er også resultat af en af de mange fejl vi laver, erkendte Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck efterfølgende. Han måtte dermed se sit hold gå til pausen nede med et mål. Pausen blev imidlertid brugt på at få rettet tingene til, og det betød at det blåblusede hjemmehold spillede sig langt bedre ind i kampen i de sidste 45 minutter.

Her blev der sat pres på gæsternes mål. Med ny energi, vilje og offensivt spil skabte Jammerbugt FC en række åbne målchancer, endda nok af slagsen til at vinde kampen. Skarpheden var bare desværre ikke helt som den skulle være her først på sæsonen, men en enkelt bold strøg dog heldigvis i nettet. Den blev sat ind på et straffespark 10 minutter inde i 2. halvleg. Det var forsvarsdirigenten Martin Pedersen, som sørgede for udligningen til 1-1, en stilling som der efter de 90 minutters spil kunne sættes to streger under. Dermed kunne begge hold med det uafgjorte resultat sætte det første point på kontoen efter en særdeles våd sæsonåbning.

- Vi får talt om tingene i pausen og kommer helt anderledes ud til 2. halvleg, hvor vi spiller godt, er meget mere aggressive og presser dem langt tilbage. Vi spiller os igennem til en lang række chancer og skaber mere end rigeligt til at vinde kampen. Dem skal vi simpelthen score på, men vi har fået point på kontoen mod et svært hold i sæsonpremieren, og må nu arbejde videre derfra, fortæller Bo Zinck idet han runder kampen af. Og der bliver rigeligt med arbejde at tage fat på i den kommende uge, hvor der blandt andet venter et pokalopgør midt på ugen inden weekendturen bringer den blå bølge til Fyn.

- Der er en travl uge foran os, hvor truppen for første gang skal stå sin prøve. Onsdag har vi pokalkamp og lørdag gælder det Middelfart på udebane, opsummerer Zinck mens tankerne fjernes fra sæsonpremieren og rettes mod næste opgave, som hedder Hirtshals Boldklub på udebane i DBU’s pokalturnering. Det er onsdag d. 13. august kl. 18.30, at Jammerbugt FC skal forsøge at klare sig videre til næste runde.

Jammerbugt FC - FC Svendborg: 1-1 (0-1)
35' 0-1 Jonas Thorup, FC Svendborg
55' 1-1 Martin Pedersen, Jammerbugt FC (straffespark)