Facebook

Kaptajn Christian klar til at tage fat

Rye_i_aktion.jpg
24-03-2017

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC’s midtbane dynamo, Christian Rye, ledte, med anførebindet om armen, de blå tropper på banen i forårspremieren i HIK.

Midtbanespilleren er divisionsholdets nye kaptajn, og fra sin position centralt på banen er Christian Rye klar til at gå forrest, når det gælder.

- Som anfører har jeg selvfølgelig et ansvar for, at vi præsterer som hold. Det skal helst komme til udtryk i det verbale, men det kræver også, at man går forrest i kampene, siger Christian Rye, der er udvalgt til rollen af trænerteamet, netop på grund af kompetencer på disse områder.

- Christian bliver en vigtig mand for os dette forår. Udover sine spillemæssige kvaliteter, så bliver Christians kommunikative evner og lederevner vigtige for os. Christian er god til at placere sig på banen og viste i premieren mod HIK, hvor betydningsfuld en spiller han er for os, fremhæver cheftræner Lars Justesen om sin anfører.

Lørdag skal Christian Rye lede holdet ind på egen plæne, og efter en opløftende indsats ude i premierekampen, er der tro på en godt resultat hjemme mod FC Svendborg i 2. runde.

- Vi kan helt sikkert tage rigtig mange ting med fra kampen mod HIK. Det er uden tvivl et af de sværeste steder at spille i nedrykningsspillet, da deres form for fodbold kommer til udtryk på deres kunstgræsbane. Derfor mener jeg, at vi kan være fint tilfredse med det ene point, selvom vi selvfølgelig havde sat næsen op efter mere, fortæller kaptajn Christian og fortsætter;

- Jeg synes, at vi følger planen til punkt og prikke i første halvleg, hvor vi fortjent fører 0-1 ved pausen. Anden halvleg blev mere på deres præmisser, hvor vi kom for langt tilbage på banen og manglede den sidste skarphed i omstillingerne. Jeg synes ikke, at der kan sættes en finger ved vores arbejdsindsats i premieren, og der er ingen tvivl om, at vi får rigtig mange point i foråret, såfremt indstillingen bevares, krydret med lidt mere skarphed.

Netop dette må nødvendigvis være målet i lørdagens hjemmekamp mod Svendborg. Her venter formentlig en mere fysisk kamp, end på kunstgræsset hos HIK. Uanset opgavens omfang, så føler Christian Rye og holdkammeraterne sig klar til at løse den – også selvom de er bevidste om, at det kræver hårdt arbejde.

- Vi skal møde et hold, der har lige så hårdt brug for en sejr, som vi har, for at komme lidt fri af nedrykningsstregen. Det bliver en hård fysisk kamp under svære forhold, hvor vi skal forsøge at bygge videre på den store fremgang, der har været i det nye år, hvor der er sket mange spændende tiltag i klubben. Jeg forventer, at vi kommer til at være mere dominerende på bolden, end vi eksempelvis var mod HIK. Det bliver derfor helt afgørende, om vi kan få vores stærke offensiv sat i gode situationer. Lykkes det, så er jeg heller ikke i tvivl om, at vi får forårets første sejr på lørdag, lyder vurderingen fra Christian Rye inden årets første hjemmekamp.

Det er lørdag d. 25. marts kl. 15.00 det går løs på Sparekassen Vendsyssel Arena.