Facebook

Kaptajn positiv efter første halvdel af foråret

RyeDirigerer.jpg
04-05-2017

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC rundede med sejren over Fredensborg BI halvvejsmærket for forårssæsonen. Det betyder, at alle forårets modstandere nu er mødt første gang ud af to.

Med andre ord er det en god anledning til at gøre status over forårets forløb indtil videre. Jammerbugt FC’s anfører, Christian Rye, sætter her et par ord på holdet præstation og udbytte.

Men inden da kommer vi ikke uden om, at vi lige skal vende sejrsmålet, som blev sendt i mål direkte på hjørnespark og som gjorde netop Christian Rye til matchvinder i den vigtige nøglekamp ude mod Fredensborg BI.

- Det er sådan set meget simpelt. Jeg havde fået klare instrukser om, at jeg skulle sparke på mål, når vi fik hjørnespark. Så det var jo bare at sparke så tæt på målet som muligt, og så håbe på det bedste, smiler Christian Rye lidt beskedent, da han bliver spurgt til teknikken bag det specielle mål.

Egentlig skinner det tydeligt igennem, at den dynamiske midtbanespiller lægger større vægt på vigtigheden af målet end hvordan bolden lige kom ind over stregen. Men det var også et vigtigt mål. Det gav nemlig tre point, og point er der brug for dette forår. Det er blevet til 11 af slagsen og det har bragt Jammerbugt FC i sikkerhed over stregen – i hvert fald midlertidigt.

- Jeg synes, at vi i flere kampe har vist, at vi er for gode til at ligge i bunden af 2. division. Præstationerne har generelt været godkendt med undtagelse af første halvleg i både Svendborg og Holbæk kampen, siger Rye sikkert og målrettet, inden han fortsætter sin evaluering af det foreløbige forår.

- Først og fremmest er det glædeligt, at vi i forårets første halvdel har fået skrabet nok point sammen til at ligge over stregen. Resultatmæssigt har det været en fornuftig start på foråret, taget i betragtning, at vi har skiftet ud på rigtig mange positioner, fortæller anføreren.

Den godkendte første halvdel skal nu følges op med en mindst ligeså god anden halvdel – og meget gerne bedre.

- Jeg forventer, at vi som minimum får samme pointhøst i anden halvdel som i første halvdel. Der skal ikke herske nogen som helst tvivl om, at det altafgørende for os er at sikre, at Jammerbugt FC fortsat kan kalde sig divisionshold efter sommeren, understreger Christian Rye og tilføjer;

- Men jeg synes også godt, at vi kan stræbe efter at udvikle os som hold og ikke lade os nøjes med at ligge lige med r…. i vandskorpen. Jeg håber og tror meget på, at vi hurtigst muligt kan lægge afstand til stregen, men der er ingen tvivl om, at det kommer til at kræve en stor indsats fra spillere og trænere.

Næste gang muligheden for at tage endnu et skridt væk fra stregen er i weekenden, hvor Christian og Co. tager turen til Fyn, nærmere bekendt Svendborg. Her venter FC Svendborg, klar til at tage kampen om de tre point op.

Det er lørdag d. 6. kl. 15.00 på Fynske Bank Arena - Høje Bøge.