Facebook

Kaptajnen meget tilfreds med et fremragende efterår

Rye-i-aktion.jpg
26-11-2018

Af Thomas Jansen

Hele 32 point er der hentet hjem i efterårets 16 2. divisionskampe. 9 sejre, 5 uafgjorte og kun 2 nederlag samt en målscore på 28-13 er det blevet til, og det er mere end godkendt ifølge Jammerbugt FC anfører, Christian Rye.

Dog var Christian gerne gået til vinterpause med en endnu større pointhøst. Præstationerne kunne nemlig godt have kastet mere af sig i en række tætte opgør.

- Vi har præsteret på et ekstremt højt niveau, og vi kan måske være mere glad for præstationerne end resultaterne. I sidste sæson havde vi måske marginalerne med os i mange kampe, men i denne sæson synes jeg, at vi har haft marginalerne imod os i en del kampe. Så alt i alt har det været et fremragende halvår, hvor vi måske har fortjent flere point, end vi egentlig har fået, fortæller Christian Rye, nu hvor efterårssæsonen er kommet en anelse på afstand.

Der sket meget det seneste halve år, og i det hele taget har holdet udviklet sig i den rigtige retning i rigtig lang tid. Det er sket i forskellige etaper og senest har især offensiven flyttet sig.

- Vi har udviklet os både offensivt og defensivt. Men hvis jeg skal pege på ét sted, hvor vi har udviklet os mest vil jeg pege på vores offensiv mod kompakte modstandere. Vi har skabt mange chancer mod hold, der pakker sig, og det har vi haft problemer med tidligere, forklarer kaptajnen, der har en stærk tro på at den gode udvikling fortsætter ind i det nye år.

Kampen i toppen af rækken er dog hård, men det er her de blå vil være. Derfor håber Jammerbugt FC’s midtbane dynamo også på at marginalerne vil være på nordjydernes side, når kalenderen skriver 2019. Rye er i hvert fald mere end klar til at arbejde hårdt for at vinde hvert eneste slag på grønsværen.

- Vores efterår har givet os en stor tro på tingene. Vi overvintrer som nummer 3 i 2. division, og jeg mener helt sikkert, at vi er gode nok til at spille med om oprykningspladserne. Vi er helt sikkert ikke de største favoritter til at rykke op, men jeg mener bestemt, at vi hører til i toppen. Så jeg forventer, at vi hænger på i toppen af rækken, og så håber vi på at kunne få marginalerne med os. Det får vi formentlig brug for, hvis vi skal drømme om oprykning, slutter Christian Rye alt imens der pustes ud for en stund.

Nu skal fysikken restituere og tankerne væk fra point og taktikker i nogle uger. Forårsforberedelserne starter allerede først i det nye år, så det er nu, der skal lades ny energi.