Facebook

Knyttede næver, trætte ben og tre point

DSC_0042.jpg
Matchvinder Anders Rosengren Jensen.
02-10-2016

Af Thomas Jansen

Der blev slidt og slæbt lørdag eftermiddag, da Jammerbugt FC hjemme tog imod Thisted FC, og det hårde arbejde betalte sig til sidst.

På en sen scoring lykkedes det nemlig Jammerbugt FC at sikre dig en flot 2-1 sejr over lokalrivalerne, som ellers ikke har smidt mange point dette efterår.

Kampen startede som disse opgør har for vane at gøre. Der var fra første fløjt højt tempo og høj intensitet. Med en placering som nummer to i tabellen var Thisted FC udråbt som favoritter og gæsterne lagde da også hurtigt et ihærdigt pres på hjemmeholdet.

Det første kvarter tog Thisted taktstokken og udfordrede Jammerbugt FC’s defensiv. Faktisk var det tæt på at ende med en skrækstart som i det omvendte opgør for nogle runder siden, men Mikkel Aggers forsøg tæt under mål, i det første minut, blev flot afværget af en hurtig refleksredning fra Daniel Hovalt i Jammerbugt målet.

Herefter var det småt med åbne chancer, trods Thisted overtaget. Jammerbugt FC forsvarede sit mål godt. Efter 22 minutter kom den store chance imidlertid. På kanten af offside stak Mikkel Agger i dybden. Han sendte fladt bolden på tværs i feltet, hvor angrebsmakkeren, Sonny Jakobsen, fra en fri position kom til afslutning. Men et insisterende tilbageløb fra Christian Rye reddede Jammerbugt FC. Højre backen kastede sig ned i skudlinjen og på målstregen fik Rye afværget kampens indtil da største målchance.

Minuttet senere var det Aggers tur til at komme tæt på. Men skuddet sneg sig, set med Jammerbugt FC øjne, lige forbi den rigtige side af stolpen. Var det ikke fordi, at dette Jammerbugt FC hold hele sæsonen har vist stærk mental styrke og en forbilledlig fighter vilje, så ville man være undskyldt for at tænke, at dette på et tidspunkt ville ende galt. Men de blåblusede fortsatte ufortrødent sit arbejdsraseri og bevarede, trods presset, troen på at overvinde modstanderen til sidst.

Det blev belønnet omkring den halve time. Et hjørnespark blev forlænget ved forreste stolpe og ved bagerste stolpe kom Simon Knudsen susene og gled bolden ind over målstregen til 1-0 til Jammerbugt FC. En hård skæbne for Thisted FC, men et kæmpe boost for det unge Jammerbugt FC mandskab.

Thisted FC havde kort før pausen muligheden for udligning på et hovedstød, men Jammerbugt FC gik til pausen med en 1-0 føring.

Efter pausen fortsatte Jammerbugt FC med at være kompakte og solide i defensiven, mens Thisted FC var mest på bolden. Gæsterne formåede dog ikke at nedbryde Jammerbugt defensiven og de store chancer udeblev. Samtidig kom Jammerbugt FC stille og roligt længere frem på banen og presset aftog.

Det var alligevel Thisted, der fik den næste store chance. Efter 67 minutter var det igen et hovedstød fra nært hold, men Daniel Hovalt klarede på imponerende vis ærterne på ny med en super redning.

Fem minutter senere var det Jammerbugt FC’s tur. I en hurtig omstilling brød Michael Nielsen igennem og sendte bolden ind til Simon Knudsen, men det blev ved den ene scoring til den unge spiller. Der var nu tale om en åben kamp, hvor spillet bølgede frem og tilbage.

Men få øjeblikke senere, med godt et kvarter tilbage, gik den ikke længere. Thisted FC fandt en vej til netmaskerne. Sonny Jakobsen, den nybagte far, udlignede på et hovedstød til 1-1. Det var ikke en ufortjent udligning, men en ærgerlig en for et hårdtarbejdende Jammerbugt FC.

Det slog ikke Jammerbugt FC ud, selvfølgelig, fristes man til at sige. De blå arbejdede videre og Simon Knudsen fik efter et flot gennemspillet angreb en stor chance midt for mål, men i dag var der, i modsætning til sidste weekend, kun det ene mål i støvlerne.

Med fem minutter igen fik Nicklas Sørensen tilkæmpet sig et frispark i en god position uden for feltet. Han sparkede selv og sendte den i retning af krogen i det lange hjørne. Men Thisted keeperen fik med nød og næppe viftet den til hjørnespark.

Det viste sig ikke at være så skidt endda. På det efterfølgende hjørne blev feltet pakket til bristepunktet og blandt venner og fjender sig Anders Rosengren Jensen til vejrs og pandede bolden i mål til 2-1 og kæmpe jubel blandt de over 300 tilskuere. Der lød et brøl uden lige og selvom Thisted FC havde været det boldførende hold gennem store dele af kampen, så føltes det fortjent, at et så hårdtarbejdende og meget ungt Jammerbugt FC hold skulle have succes.

Og det blev succes. Jammerbugt FC sled og slæbte og vandt på en ukuelig vilje endnu en særdeles flot sejr. Igen havde lokalopgøret mod Thisted FC udviklet sig til en intens, underholdende og tæt dyst. Denne gang med sejr til Jammerbugt FC, selvom det kunne være endt anderledes mod et stærkt og godt spillende Thisted FC.  

Stor ros til de blåblusede for at ride stormen af og for at spille sine kort helt rigtigt. En velspillet arbejdssejr og en holdindsats uden lige. Spillere og trænere fortjente de stående klapsalver, da de forlod græstæppet med knyttede næver, trætte ben og tre point. 

Jammerbugt FC - Thisted FC: 2-1 (1-0)
32' 1-0 Simon Knudsen, Jammerbugt FC
74' 1-1 Sonny Jakobsen, Thisted FC
87' 2-1 Anders Rosengren Jensen, Jammerbugt FC