Facebook

Lige ved og næsten mod Ringkøbing

010-3.JPG
04-10-2014

Af Thomas Jansen

Sejren udeblev lørdag, da Jammerbugt FC tog imod Ringkøbing IF hjemme på Sparekassen Vendsyssel Arena, men en scoring fra Martin P sikrede, at der alligevel kom på point på kontoen.

Efter fire kampe uden sejr var der forud for opgøret mod Ringkøbing IF fokus på igen at komme tilbage på vindersporet, men opgøret var ikke mange minutter gammelt, før de blåblusede blev sendt på en omvej. Efter 10 minutter fik gæsterne nemlig tilkendt et straffespark, og det udnyttede Ringkøbing IF til at bringe sig i front med 1-0. Ikke ligefrem den start der var brug for i en tid, hvor marginalerne ikke er på Jammerbugt FC's side.

Et solidt Ringkøbing mandskab gjorde det efterfølgende svært for Jammerbugt FC at komme med et modsvar. Boldbesiddelse var der masser af, men på den sidste tredjedel af banen, mødte Jammerbugt FC en stærk gul mur af Ringkøbing spillere, som sørgede for at det ikke blev til mange chancer for en udligning. Der blev dog skabt chancer, og dem der blev skabt, var så til gengæld store. Men marginaler, held og ikke mindst skarpheden fulgte ikke Jammerbugt FC. Derfor stod det også fortsat 1-0 til gæsterne ved pausen.

Efter pausen var billedet det samme, men i 2. halvlegs tiende minut kom så endnu chance, og den var stor. Men symptomatisk for Jammerbugt FC i øjeblikket, så sendte Patrick Ehlers bolden et godt stykke over mål fra tæt hold.

Jammerbugt FC arbejdede videre. Der blev slidt og slæbt, men lige lidt hjalp det. Der manglede den sidste fart i spillet til at bryde endeligt igennem Ringkøbing defensiven. Som 2. halvleg skred frem, begyndte det imidlertid at trække op til endnu en målchance. Et kvarter før tid blev der appelleret for hånd på bolden og dermed straffespark til Jammerbugt FC, men kendelsen gik ikke hjemmeholdets vej. Til gengæld blev det til et hjørnespark kort tid efter, og her kom endnu en stor chance, men denne gang stod træværket i vejen for Jammerbugt FC. Nej, marginalerne havde fortsat ikke taget Jammerbugt FC's parti. Men kort efter fik den blå bølge, trods modvind i 2. halvleg, så endelig lidt medvind. Nu var det nemlig hjemmeholdet som fik et straffe. Jammerbugt FC fastholdte et højt pres og bolden endte hos Martin Pedersen, som tog et smart træk og blev nedlagt i feltet. Martin P tog selv bolden og sendte sikkert bolden i nettet til udligning og stor forløsning.

Udligningen åbnede for alvor kampen op og spillet bølgede nu frem og tilbage. Nu var sejren pludselig i sigte alligevel for Jammerbugt FC. Men trods flere gode chancer og nærgående forsøg, blev det ved 1-1 og 1 point i mod et godt organiseret og arbejdsomt Ringkøbing mandskab.

Dette vækkede blandede følelser hos Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck, som på den ene side var glad og stolt over sine spilleres arbejdsindsats, men på den anden side var skuffet over det ikke blev til sejr.

- Vi skabte chancerne til at vinde kampen, men vi har altså bare ikke tur i den for tiden. Derfor er jeg også utrolig glad for at se, at alle mand viser god moral og fortsætter med at arbejde hårdt og tro på tingene. Trods vi har været lidt nede i en bølgedal, så fortsætter spillerne med at arbejde hårdt og alle gav sig 100%. Der var derfor meget positivt i kampen, forklarer Bo Zinck, som følte de tre point var inden for rækkevidde.

- Scorer vi tidligere, så vinder vi kampen. Jeg mener det er os der skaber det der skal til, og det skal vi også. Men vi tager det ene point og så må vi sørge for at tage til Kolding og vinde på søndag. Det tror vi på vi kan, slår Zinck fast inden han slutter af med at sende et par roser til unge Christoffer Leth, som han sendte på banen mod kampens afslutning.

- Med den arbejdsindsats i dag, er jeg tilfredse med alle mand, men at Leth kommer ind og er med til at gøre en forskel er dejligt at se. Jeg er stolt af den indsats han leverede og det kan han også være.

Med det ene point er Jammerbugt FC på en foreløbig niendeplads, men meget kan ændre sig i næste runde, hvor det gælder Kolding B d. 12. oktober kl. 13.00

Jammerbugt FC – Ringkøbing IF: 1-1 (0-1)
10’ 0-1 Kasper Lauridsen, Ringkøbing IF (straffespark)
85’ 1-1 Martin Pedersen, Jammerbugt FC (straffespark)