Facebook

Lige ved og næsten på Fyn

_DSC7994.jpg
Selvom Simon Knudsen var på pletten, blev smilet overmandet af skuffelsen i sidste ende.
02-06-2017

Af Thomas Jansen

Det blev endnu engang de små marginaler, der gjorde forskellen, da Jammerbugt FC spillede ude mod topholdet Middelfart torsdag aften.

Desværre gik de ikke Jammerbugts vej denne aften og turen hjem fra Fyn blev uden point ombord.

Jammerbugt FC startede ellers kampen godt og allerede i det første minut blev Viktor Ahlmann stukket fri i dybden af Michael Nielsen, men den flade afslutning blev reddet af værternes keeper.

Minutter senere viste Middelfart tænder på en omstilling. Et våben, der skulle vise sig at blive afgørende for kampens udfald.

Jammerbugt FC spillede disciplineret og var velovervejede i beslutningerne – det var tydeligt, at der var blevet læst på lektien. Topholdet blev lukket godt ned af det velorganiserede Jammerbugt hold.

Frem ad banen var opspillet tålmodigt og intelligent, men der skulle arbejdes for at komme til chancerne mod et dygtigt Middelfart hold. Der blev også arbejdet og efter 20 minutter kom der en af de gode chancer. Nemlig et frispark fra distancen, hvor Martin Thomsen tog tilløb, men denne gang strøg bolden lige netop på den forkerte side af stolpen. To minutter senere ramte Victor Rafael sidenettet efter et nyt godt angreb og efterfølgende havde Michael Byskov et hug fra distancen, som dykkede en halv meter for sent.

Så chancerne var der, men værterne rørte også på sig med jævne mellemrum og var energiske og bevægelige i omstillingerne, ligesom de flittigt udfordrede Jammerbugt FC bagkæden med lange præcise diagonaler. Vi skulle dog frem til fem minutter før pausen før Middelfart kom tæt på første gang. Tre man blev afdriblet i feltet, men afslutningen blev overplaceret og gled forbi mål.

En fornuftig første halvleg lakkede mod enden og nu skulle det lige holdes til pause. Men så gik det galt. En hurtig omstilling, en fejl og et mål til fynboerne. Få sekunder før pausefløjtet fik Jammerbugt FC en mavepuster med ind til pauseteen. En ærgerlig afslutning på en ellers god indsats i de første 45 minutter.

Desværre startede anden halvleg som den første sluttede. En omstilling, en fejl og om et mål til fynboerne. Målene satte sig i Jammerbugt spillerne, som i de næste 10-15 minutter var rystet og frustreret over at kampen nu hang i en tynd tråd.

Men efter at have sundet sig, arbejdede spillerne sig tilbage. De hev sig selv op og gav den de sidste kræfter. Det gav muligheder for en reducering. Først var det Rye fra distancen og senere Nicklas Sørensen, som sendte bolden mod krydset, hvor den kun lige med fingerspidserne blev tippet til hjørne.

Jammerbugt FC havde dog svært ved at sætte det afgørende pres ind og havde samtidig også en målscore, at tage hensyn til. Den kan blive et point værd i sidste ende i den tætte tabel og der skulle derfor arbejdes begge veje. Men reduceringen kom alligevel.

Et minut før tid erobrede Jammerbugt FC bolden højt og satte en serie af tre hurtige af afleveringer i gang. Det sendte bolden for fødderne af indskiftede Simon Knudsen, som puttede bolden i netmaskerne – og så var det tid til at smide alt frem. Nu skulle hele butikken satses. Men målet var nok kommet en anelse for sent og selvom der var tænding på i de fem minutters overtid, kom den sidste mulighed for at score det udlignende mål aldrig.

Jammerbugt FC arbejdede for sagen og leverede langt hen ad vejen en god indsats, men point blev det ikke til. Et snævert 1-2 nederlag var den barske sandhed.

Dog er livet i divisionerne stadig i egne hænder og det skal udnyttes mandag hjemme mod Fredensborg BI.

- Lige nu er det først og fremmest ærgelse, som fylder os. Jeg føler virkelig, der var noget at komme efter her og jeg synes vi spiller en god kamp. Vi mangler skarpheden foran mål og så bliver vi straffet for to fejl. Med undtagelse af det kvarter efter 2-0 målet, hvor vi er slået lidt ud af kurs, så mener jeg vi spiller en rigtig god kamp. Det er småting, der gør, at vi ikke får noget med hjem til sidst. Men sådan er det altså bare i denne tætte række. Nu skal vi samle kræfter inden det går løs igen allerede mandag - og her skal altså point på kontoen. Vi kan selv afgøre vores skæbne og jeg er fortrøstningsfuld efter dagens indsats, trods nederlaget, lød det fra en skuffet, men optimistisk cheftræner Lars Justensen efter kampen.

Nu gælder det hjemmebane mandag i Pinsen kl. 13.00 mod Fredensborg BI.

Middelfart – Jammerbugt FC: 2-1 (1-0)
44' 1-0 Nicolai Johansen, Middelfart
49' 2-0 Kristoffer Gjettermann, Middelfart
88' 2-1 Simon Knudsen, Jammerbugt FC