Facebook

Lokalbrag – med Zinck på gæstelisten

168478aece1d9c44fbeff93c6b811fea.jpg
21-10-2015

Af Thomas Jansen

Der er igen kommet fuld fart på den blå bølge, som med to sejre på stribe bruser afsted. Endnu en sejr, på lørdag i lokalbraget mod Thisted FC, vil være skummet på toppen.

Det er en kamp med så mange gode grunde til at glæde sig. Fight, mål, intensitet og underholdning. Lokalbraget rummer mange spændende lag, og et af dem er Bo Zincks tilbagevenden til sin gamle hjemmebane, Sparekassen Vendsyssel Arena.

Den tidligere Jammerbugt FC cheftræner – med meget mere – hoppede i sommerpausen af den blå bølge for at gå i land i Thisted. Her står Zinck, sammen med en anden tidligere Jammerbugt cheftræner Henning Pedersen, nu i spidsen for rækkens aktuelle tophold Thisted FC.

For Bo Zinck venter også en speciel fodboldkamp med flere lag, men trods det at Thisted træneren nu bliver gæst i hvad der tidligere var hjem, så glæder Zinck sig til lørdag.

- Det bliver da vildt underligt og specielt at træde ind på stadion igen, og jeg skal nok lige koncentrere mig for at finde vej til den rigtige spillerboks, smiler Bo Zinck og tilføjer;

- Men jeg er jo ved at vende mig til den nye hverdag og da begge mine sønner spiller i klubben, så kommer jeg naturligt stadig meget på banerne. Så det ligger nu ikke så fjernt for mig. Men lørdag er jeg klarover, at jeg må acceptere rollen som gæst i 90 minutter. Det bliver spændende og jeg glæder mig bestemt, understreger Zinck, der ligesom alle andre har god grund til at glæde sig.

Dysterne mellem Thisted FC og Jammerbugt FC er nemlig det tætteste man kommer en garanti for en god og underholdende fodboldkamp. De seneste mange møder har således både være medrivende og målrige. Det forventer lørdagens gæst en gentagelse af når de to divisionshold mødes igen i weekenden.

- Jeg forventer som altid drama, mål, intensitet og i det hele taget underholdning. Der er mere gang i denne kamp end i en normal kamp. Når der er lokalopgør, så udviskes tabellen og så handler det om de 90 minutter der skal spilles, forklarer Bo Zinck inden han efter en kort tænkepausen fortsætter;

- Men det er altså nu at tingene afgøres, og derfor er der vigtige ting på spil for begge hold. For Jammerbugt FC gælder det om at holde fast i fjerdepladsen og kommer de med over, så er en sejr lørdag meget vigtig for os, for så skal vi gerne bruge de point i forårets tabel. Så det er en vigtig kamp på alle parametre.

Thisted FC har sikret sig billet til forårets oprykningsspil, og i sidste runde cementerede topholdet sin førerposition med en sikker 3-0 sejr hjemme over Odder. Her scorede to andre velkendte ansigter i øvrigt målene. Sonny Jakobsen og Sead Gavranovic sørgede nemlig for sejren, og de to offensivspillere gæster naturligvis også Sparekassen Vendsyssel Arena lørdag – endnu et af mange aspekter, som krydrer denne kamp lidt ekstra.

Bo Zinck, som må siges at have haft et flot efterår i Thisted, glæder sig over den seneste sejr og er i det hele taget tilfreds med formen hos sit mandskab. Men han har heller ikke glemt kvaliteten hos de gamle gutter i Jammerbugt FC, som han kender så godt, og som han betegner som et særdeles kompetent mandskab.

- Siden Middelfart kampen, er vores formkurve faktisk kun steget og selvom vi har fået mange nye spillere og jeg er kommet med nye ideer, så synes jeg vi er blevet spillet rigtig godt sammen. Det er positivt og vi er i rigtig god form. Det skal vi forsøge at fastholde lørdag, advarer Zinck, som forventer hård modstand.

- Jammerbugt FC er et godt hold, som har fået nogle gode forstærkninger. Samtidig har nogle af de unge spillere udviklet sig godt, og vi skal være på stikkerne, hvis vi skal vinde på hvad der normalvis er en meget svær udebane. Det bliver med andre ord to gode mandskaber, der står overfor hinanden lørdag. Det bliver 22 rigtige dygtige spillere og jeg forventer en god kamp, slutter Zinck inden han, for en stund, skrives på gæstelisten i Jammerbugten.

Det hele fløjtes i gang nu på lørdag d. 24. oktober kl. 15.00 på Sparekassen Vendsyssel Arena.