Facebook

Lokalopgør endte med et point og skuffelse

JFC-VB_web.jpg
23-08-2018

Af Thomas Jansen

Det var en af de aftener, en af de fodboldkampe, man havde glædet sig særligt meget til. Spændingen og forventningens glæde hang, sammen med aftensolen, over Sparekassen Vendsyssel Arena denne lune sensommeraften. 

Vejgaard B. var på besøg til lokalopgør og der var lagt op til en spændende og intens fight. Det startede også ganske lovende med tempo og aggressivitet de første minutter efter startfløjtet. Ganske som ventet var det også Jammerbugt FC, som satte sig på bolden, mens gæsterne bakkede og forsvarede sit mål. 

Allerede efter syv minutters spil var hjemmeholdet tæt på en tidlig føring. Morten UT sendte en bold indover mål, hvor Viktor Ahlmann headede på mål. Bolden blev dog lige netop viftet over af Vejgaard keeperen. Netop den tidlige scoring kunne ellers have været afgørende for kampens udvikling. Den kom desværre ikke og gæsterne blev således ikke tvunget længere frem på banen.

Derfor blev det Jammerbugt FC som igen og igen forsøgte at finde vej gennem den aalborgensiske forsvarsmur. Som forventet var det dog svært og det kneb for Jammerbugt FC at finde det nødvendige tempo, kreativitet og præcision i spillet, der skulle til for at åbne gæsternes defensiv op.

Vejgaard bed også fra sig frem i banen i enkelte situationer og var, ligeledes som forventet, farlige på omstillinger. Efter en halv times spil viste Vejgaard flot kombinationsspil i angrebet og havde det ikke været for en sidste øjeblikstackling, så var gæsterne kommet foran. 

Men bortset fra det moment, så var det de blåblusede som sad på bolden. Tålmodighed var en nødvendighed i opspillet og flere gange blev det til lige ved og næsten aktioner. Gennembruddet udeblev imidlertid og holdende gik til pause med 0-0.

Billedet fortsatte efter pausen, men Jammerbugt FC fik nu spillet til at flyde lidt bedre, dog uden at bryde Vejgaard defensiven ned. Gæsterne havde enkelte aktioner frem i banen og i en periode, hvor Vejgaard havde sneget sig lidt længere frem, var det igen tæt på en scoring til udeholdet. Overliggeren kom dog i vejen, hvorefter Simon Jensen med brystet køligt spillede returbolden tilbage i favnen på Emil Kobberup i Jammerbugt målet.

Trods knas og en snigende frustration i spillet frem ad banen, så virkede kampen under kontrol, selvom tanken om en pludselig scoring til gæsterne begyndte at sætte sig. Med godt tyve minutter tilbage var Sead Gavranovic ved at fjerne den tanke. Et godt hug fra distancen sneg sig lige omkring træværket.

Få minutter senere kom forløsningen så, og igen var det Sead, der dukkede op, da et indlæg blev sendt i feltet. Med et flot og kraftfuldt hovedstød sendte Gavranovic bolden i nettet til 1-0, og så var der stor jubel både på og udenfor banen. Endelig havde Vejgaard muren givet efter og sekunder senere var det tæt på 2-0. Nu var gæsterne kørt trætte og tvunget frem.

Jammerbugt FC formåede imidlertig ikke at lukke opgøret med endnu en scoring, og så blev der stille på Sparekassen Vendsyssel Arena. Med sekunder tilbage på stadionuret fik gæsterne et frispark lige udenfor feltet. Vejret blev holdt, mens Vejgaards skytte tog tilløb. Og så, stilhed. Alle tabte pusten, da bolden blev krøllet over muren og i nettet. 1-1, og det mange havde frygtet, men nok alligevel ikke sådan rigtigt havde forestillet sig, var nu pludselig en realitet.

Slutfløjtet lød. Der var tale om to tabte point fremfor et vundet, og det lyste ud af både spillere og trænerteam, som forlod banen skuffede og frustrerede. 

Det gode humør og optimismen fulgte aftensolen ned og forsvandt ude i horisonten onsdag aften på stadion. Men om få dage er der kamp igen og der er ikke tid til at hænge med hovedet. I morgen står solen op på ny og så er det tid til at rejse sig igen, med hovedet højt og brystet frem. Jammerbugt FC er stadig ubesejret og med nye tre point at jagte lørdag ude mod Odder, skal det hårde målrettede arbejde fortsætte for fuld fart.

Jammerbugt FC – Vejgaard B.: 1-1 (0-0)
70’ 1-0 Sead Gavranovic, Jammerbugt FC
90’ 1-1 Rasmus Strangholt, Vejgaard B.

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Simon Jensen, Lasse Steffensen, Nikolaj Lyngø, Mads Larsen (Søren Astrup) – Michael Byskov, Christian Rye, Anders R. Jensen, Sead Gavranovic – Viktor Ahlmann (Kasper Skov Nielsen), Morten U. Thomsen (Nicklas Sørensen).