Facebook

Målfest og tre point på Riisvangen

004-3.JPG
Arkivfoto. Med fem scoringer og tre point var der grund til blå jubel på Riisvangen i Aarhus.
25-09-2016

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC fik mildest talt hul på målbylden, da de lørdag besejrede ellers stærke Aarhus Fremad med hele 5-0. En overbevisende og fortjent sejr efter en flot holdpræstation.

Der har været flere gode præstationer undervejs i de seneste kampe, men alligevel er det ikke blevet til mange point. Lørdag var det anderledes. Her var der fuld valuta for pengene, her gik alt op i en højere enhed og her fik Jammerbugt FC endelig tre point igen.

Det var unge Simon Knudsen, som startede festen. I kampens indledning scorede han således til 1-0 efter en dødbold. I første omgang blev bolden clearet, men Jammerbugt FC formåede at holde presset på Aarhus Fremad og en hurtig generobring gav Knudsen, som havde placeret sig korrekt, en åben chance. Den udnyttede den energiske angriber fuldt ud.

Efter 1-0 målet så Jammerbugt FC sig ikke tilbage og Simon Knudsen skulle snart fordoble sin og Jammerbugt FC's målscoring denne dag. Igen skete det efter en dødbold og igen stod Simon Knudsen godt placeret, da en returbold dumpede ned for angriberens fødder, som på ny bankede bolden i nettet. 2-0 og festen var nu for alvor i gang.

Inden pausen blev det også til 3-0. Denne gang var det Christian Rye, der til dagens kamp havde taget plads på højre back, som slog en lækkerbisken af en aflevering i dybden til Michael  Nielsen. Jammerbugt spilleren havde taget et godt løb og behandlede den gode aflevering efter fortjeneste ved at flugte den ind til 3-0 på første berøring. Et vaske ægte klassemål fra de to Jammerbugt FC spillere.

Det kørte for de blåblusede og de chancer, der tidligere ikke ville finde vej til netmaskerne, susede nu ind. Den ene efter den anden.

Dermed kunne Jammerbugt FC gå til pause med en komfortabel tremålsføring. Ikke hverdagskost på Riisvangen. Den flotte føring fik dog ikke Jammerbugt FC til at læne sig tilbage. Som i de første 45 minutter arbejde Jammerbugt FC spillerne alle lige så hårdt og målrettet i de sidste 45 minutter. Det blev belønnet med endnu to scoringer.

Målet til 4-0 kom efter et frispark. Nicklas Sørensen svingede et godt indlæg i feltet og her steg anfører Emil Haucke til vejrs og headede flot bolden i mål.

Den fremragende indsats blev fuldendt med målet til 5-0. Denne gang var det en effektiv omstilling som lykkedes. Jammerbugt FC overspillede og overspurtede Aarhus Fremad og unge Kasper Skov kunne sende bolden i mål, hvor den blev fulgt ind over stregen af Nicklas Sørensen, der også var sprintet med frem. 5-0 blev slutresultat, og hvilket et. Cifrene vidnede om et hårdtarbejdende og velspillende Jammerbugt FC hold, hvor det offensive og defensive spil smeltede perfekt sammen til en fuldendt fodboldpræstation.

- Det var klasse på så mange måder, lød det da også fra en meget glad og en meget tilfreds Jammerbugt FC cheftræner, Martin Pedersen, efter målfesten.

- Det er ikke fordi vi har gjort noget revolutionerende siden sidst, vi var i kamp, men i dag lykkedes tingene bare. Ikke mindst i vores offensiv, hvor effektiviteten også var tilstede. Men over hele linjen blev der fightet, løbet, kæmpet og arbejdet meget disciplineret. Vi sparker vores chancer ind og det var ganske enkelt en helstøbt præstation fra alle mand, fortsatte Martin i sin analyse.

Selvom 5-0 ikke er hverdagskost, så var cheftræneren ikke overrasket over det flotte resultatet. Han havde ventet på det.

- Jeg synes det har været undervejs i noget tid. Vi har en virkelig god tro, gejst og indstilling på holdet. Alle arbejder for sagen og trækker i samme retning. Samtidig er balancen i både defensiv og offensiv ved at være rigtig god. Nu skal vi forsøge at holde momentum, og det gør vi bedst ved at fortsætte det hårde arbejde på alle parametre, forklarede Martin Pedersen, inden han rundede en særdeles god fodboldlørdag af med at sende roser til både de unge og de ”gamle”.

- Det her, det var forløsning. Der her, det var en holdpræstation. Igen vil jeg give stor ros til vores meget unge spillere, som hver gang de er med løfter sit spil og giver sig fuldt ud. Men også vores mere rutinerede spillere fortjener ros. De går virkelig forrest og viser vejen for de unge drenge. Alle tager sit ansvar og når vi gør det, kan alt lykkes.

Med den flotte 5-0 sejr, rykker Jammerbugt FC tættere på den eftertragtede top fire og er nu mere end klar til det kommende lokalopgør mod Thisted FC hjemme på Sparekassen Vendsyssel Arena. Det er på lørdag kl. 15.00.

Aarhus Fremad – Jammerbugt FC: 0-5 (0-3)
23' 0-1 Simon Knudsen, Jammerbugt FC
28' 0-2 Simon Knudsen, Jammerbugt FC
35' 0-3 Michael Nielsen, Jammerbugt FC
55' 0-4 Emil Haucke, Jammerbugt FC
65' 0-5 Kasper Skov, Jammerbugt FC