Facebook

Målfesten der fes ud

DSC_0008.jpg
29-03-2016

Af Thomas Jansen

Det udviklede sig til lidt af en målfest, da Jammerbugt FC i påsken tog den lange tur til AB Tårnby i turneringens tredje forårsrunde.

Der var dog ikke ligefrem feststemning i omklædningsrummet efter kampen, hvor Jammerbugt FC efter en tomålsføring ved pausen, alligevel måtte nøjes med kun et point. Egentlig var kampen lidt af en rutsjebanetur, hvor Jammerbugt FC først kom bagud 0-1, for kort efter at udligne til 1-1 og dernæst bringe sig foran 2-1, inden AB Tårnby på ny bragte balance i regnskabet til 2-2. Herefter opstod festens højdepunkt, da Jammerbugt FC sendte sig i front med 3-2 og 4-2 inden pausen. Efter pausen fes festen imidlertid ud for Jammerbugt FC og ved slutfløjten stod det 4-4.

Hvis der var tale om en rutsjebanetur, så var det en bumpet en af slagsen, for banen der blevet spillet på var ikke den bedste udgave af sig selv på denne tidlige forårsdag. Det gav en til tider rodet kamp, som til en vis grad blev afgjort af tilfældigheder og dueller i førstesalshøjde. Men mål og intensitet, det var der masser af.

- Det var en meget hektisk kamp på en svær bane, hvor dueller og tilfældigheder spillede en central rolle. Efter de scorer det første mål, føler vi dog, at vi er godt med i kampen og vi kommer også rigtig godt tilbage må man sige, evaluerer Frode Langagergaard, der i første halvleg kunne glæde sig over mål fra Kasper Sørensen, Oliver Helledie og i to omgange Viktor Ahlmann.

Men det var værterne som bragte sig i front og det på lidt af et lykketræf, kunne man fristes til at sige, nu man har en blå trøje på. Flot banket ind var det i hvert fald, da en AB Tårnby spiller efter et hjørnespark, udnyttede til fulde at bolden, via en Jammerbugt FC pande, dumpede lige ned for fødderne. Bolden blev fra afstand flugtet i nettaget.

Der skulle dog ikke gå mere end to minutter før det var Jammerbugt FC, som kunne juble. Udligningen blev sat en af Viktor Ahlmann, som ved bagerste stolpe headede i mål efter et godt gennembrud af Victor Rafael. Så var festen i gang og få minutter senere var det Kasper Sørensens tur til at sende bolden i mål efter nyt fint gennemspil på kanten og et veltimet indlæg.

Men i den anden ende havde værterne igen placeret sig gunstigt på en 2. bold lige uden for feltet, og bum så stod det 2-2.

Inden der blev tid til at trække luft ind i pausen bragte Jammerbugt FC sig foran 3-2 og 4-2. Først var det Oliver Helledie som viste både styrke og målnæse, da han steg til vejrs efter et hjørnespark og pandede bolden i mål, og derefter var det Viktor Ahlmann som blev nedlagt efter af have afdriblet målmanden. Det gav et straffespark, som Viktor selv sørgede for at sætte i kassen.

Jo, det var aktionfyldte første 45 minutter og i pausen kunne de blåblusede glæde sig over en tomålsføring og så fokusere på at skulle køre sejren hjem. Men sådan gik det ikke.

- I pausen talte vi om at vi skulle holde dem på afstand. Vi skulle tættere på 2. boldene, vi skulle beskytte vores bagrum og så skulle vi være påpasselige med at give dødbolde væk. Derfor ærgrer det os også så grusomt, at de i anden halvleg scorer netop på en dødbold og på en situation, hvor de finder plads bag vores forsvar, forklarer cheftræneren, som så to tabte point fremfor et vundet.

- Det føles som et nederlag. Vi er helt sikkert skuffede. Men det er også meget positivt, at vi scorer fire mål og at det er efter gode aktioner. Jo, vi lukker også fire ind selv, men jeg synes ikke vi blevet spillet fra hinanden i de situationer. Det er simple midler de benytter og det ærgrer os at det skal resultere i hele fire scoringer i dag, fordi vi ser fornuftige ud i vores organisation. Vi har selv chancerne til flere mål, men må bare erkende, at tilfældighederne, grundet forholdene, var ekstra meget i spil i denne kamp. Vi har fået gang i målscoren og vi har hentet endnu et point med hjem. Det er det vi kan bruge til noget, fortæller Frode Langagergaard.

Efter to udebanekampe, der begge har kastet et enkelt point af sig, så er det igen tid til at kridte græstæppet på Sparekassen Vendsyssel Arena. Næste gang gælder det nemlig B 1908 i egen hule. Det er på lørdag kl. 15.00, og skal man tro det velkendte ordsprog ”ude godt, men hjemme bedst”, så venter der tre point og forårets første sejr. Men det ved vi meget mere om lørdag sidst på eftermiddagen.

AB Tårnby – Jammerbugt FC: 4-4 (2-4)
12’ 1-0 Nisahr Yawar, AB Tårnby
14’ 1-1 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC
20’ 1-2 Kasper Sørensen, Jammerbugt FC
27’ 2-2 Kristan Bo Andersen, AB Tårnby
36’ 2-3 Oliver Helledie, Jammerbugt FC
45’ 2-4 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC (straffe)
60’ 3-4 Tobias Hansen, AB Tårnby
65’ 4-4 Nisahr Yawar, AB Tårnby