Facebook

Mandfolkepræstation og velfortjent sejr

IMG_0063_kopi.jpg
10-05-2015

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC leverede et sandt arbejdsraseri, da de lørdag eftermiddag præsterede et særdeles flot resultat med en sejr over Marienlyst…

Sejren kom i hus trods det, at Jammerbugt FC i størstedelen af kampen mod oprykningsaspiranterne fra Fyn måtte spille en mand i undertal. Til kampen manglede Jammerbugt FC tilmed fire faste startere, hvilket havde givet plads til Mads Larsen og Kasper Sørensen i startopstillingen for første gang. Efter en halv times spil manglede så endnu en af de rutinerede kræfter, da Martin Pedersen så direkte rødt.

Der var dog intet der denne dag kunne slå et topmotiveret Jammerbugt mandskab ud af kurs. De to nye i startopstillingen og resten af holdet leverede en fantastisk præstation fra første til sidste fløjt og fik tre point og stående bifald som belønning.

Jammerbugt FC var klar fra start og fik godt fat i spillet fra kampens begyndelse. Efter fem minutter blev det farligt for første gang, da en nærgående hovedstød smøg sig uden om den ene stolpe. Fem minutter senere kombinerede Jammerbugt FC offensiven flot, hvilket sendte Thomas Quorning fri på mål, men Marienlyst keeperen afværgede med en flot fodparade.

Gæsterne fra Marienlyst havde enkelte gange optræk til noget fremad banen, men i kampens første halve time blev det aldrig rigtig farligt fra fynboerne. Det gjorde det tilgengæld i den anden ende efter godt 20 minutter.  Flot spil og fremragende forståelse mellem Sead Gavranovic og Sonny Jakobsen, resulterede i et godt hug af Sead Gavranovic fra kanten af feltet, men igen sneg bolden sig forbi mål.

Jammerbugt FC havde på dette tidspunkt etableret et solidt overtag i spil og chancer, men som stadionuret rundede den halve time var der pludselig modgang. Anfører i Nickolaj Jonstrups fravær, Martin Pedersen, blev sendt i bad med direkte rødt, og så var det pludselig en anden kamp der skulle spilles.

Jammerbugt FC justerede på positionerne og fortsatte det hårde arbejde og afværgede et Marienlyst overtag inden pausen. I pausen var Jammerbugt FC grundet undertallet nødsaget til at justere yderligere, men som 2. halvleg blev sat i gang kom en hurtig advarsel om hvad der kunne være i vente i de sidste 45 minutter for de tilbageværende 10 mand i blåt. I første minut efter pausen Måtte Jammerbugt keeper Mikkel Møller nemlig ud i fuld længde for at slå et hovedstød til hjørne. Trods denne tidlige advarsel, så knækkede Jammerbugt FC mandskabet aldrig. I det våde og kolde vejr smøg de i stedet ærmerne op og arbejdede ekstra for hinanden og for sejr. Det gav i første omgang et par gode scoringsforsøg og efter en times spil gav det et straffespark. Thomas Quorning gik pludselig solo, og hårde tacklinger blev til snævre driblinger fra midtbaneslideren som satte tre Marienlyst spillere inden en fjerde nedlagde Q i gæsternes felt. En imponerende aktion, som Sead Gavranovic fuldendte på det efterfølgende straffespark med sikker eksekvering. 1-0 til et Jammerbugt FC mandskab i undertal, men med overskud.

I den resterende halve time så Marienlyst helt naturligt mere af bolden, men når det blev rigtig farligt, som det det gjorde en tre gange, så viste Jammerbugt FC målmand Mikkel Møller, at heller ikke han havde i sinde at give op så let. Med nogle flotte redninger holdte han udligningen ude af netmaskerne. Selv havde Jammerbugt FC også en række gode muligheder for at udbygge føringen, og trods nogle farlige forsøg fra gæsterne, så sikrede Jammerbugt FC spillernes imponerende arbejdsmoral at Marienlyst aldrig for alvor fik sat et overbevisende pres ind. Jammerbugt FC både kæmpede og spillede sig dermed til en særdeles flot og velfortjent sejr over rækkens nr. 2. En præstation der fortjener anerkendelse, og det fik spillerne også fra cheftræner Bo Zinck efter kampen.

- Jeg er meget stolt over vores præstation i dag. Spillerne gjorde det forrygende. Det var en mandfolkepræstation, fremhævede Bo Zinck, som var klar over kampen skiftede karakter med det ærgerlige røde kort.

- Jeg er især glad for den første halve time, hvor vi styrer begivenhederne mod rækkens nr. 2. Vi spillede rigtig godt og kunne have ført med et par stykker efter min mening. Jeg var ikke i tvivl om vi havde det os, så det var fantastisk at se, understreger Zinck og fortsætter;

- Trods det røde kort kommer vi fint til pause, men er naturligvis nødt til at tilpasse os den nye situation. I 2. halvleg er Marienlyst helt naturligt mere på bolden, men vi forsvarer godt og tør samtidig spille når vi har bolden. De gange de kommer frem til noget, klarer Mikkel det og selv bliver vi også farlige flere gange 10 mod 11.

Det 1-0 holdte som bekendt kampen ud og et træt Jammerbugt FC mandskab kunne puste velfortjent ud.

- Vi blev ved og ved. At slå Marienlyst er en ting, men at gøre det på denne måde er en fantastisk indsats. Vi leverer en kamp, hvor vi går ud som fortjente vindere, slutter en glad, tilfreds og stolt Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck.

Nu skal der restitueres inden forberedelserne til næste opgave mod Skovbakken ude skal påbegyndes.