Facebook

Masser af energi men ingen point

IMG_9537_(2).jpg
12-05-2016

Af Thomas Jansen

Gæsterne fra Næsby lod vente på sig onsdag aften, da Jammerbugt FC i forårsvejret inviterede ind til divisionsdyst på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Det var trafikale problemer, der var skyld i den forsinkede ankomst og den dermed udskudte kick off på en lille halv time. Men i den lune forårssol gjorde det nu ikke så meget, at der blev tid til en ekstra fadøl og lidt hyggesnak.

Hos Jammerbugt FC spillerne, og ikke mindst Martin Pedersen, som for første gang stod i spidsen for holdet på eget græs, var opfattelsen af den ekstra ventetid nok lidt mindre lystig. Her kunne man næsten ikke vente med at komme i gang. Efter den flotte udesejr mod B 93, var holdet opsatte på at følge op med endnu en sejr. Ikke mindst fordi det endte med et skuffende nederlag sidst, der blev spillet bold i Jammerbugten.

Det var derfor heller ikke overraskende, at der blev gået til den fra start, og der var inden for de første minutter flere lovende og energiske angreb fra det blåblusede hjemmehold. Var Viktor Ahlmann eksempelvis ikke blevet nedlagt på midterlinjen i det der lignende en solo spurt mod gæsternes mål, så kunne der meget vel have været en tidlig føring til Jammerbugt FC. Sådan gik det ikke og så udviklede det sig til en helt anden historie.

Det var en kamp, hvor begge hold bød ind. Der blev arbejdet hårdt og arbejdet fremad i banen. Begge mandskaber havde tænkt sig at tage point denne forårsaften. Der blev ikke holdt igen med presspillet og målchancer var der også flere af. Alle Jammerbugt’s forreste spillere havde i første 45 minutter en eller flere afslutninger mod. Men selvom energien var der, blev det sjældent sådan rigtig tæt på. Men det var en kamp med nerve og det var ikke kedeligt at kigge på.

Som pausen nærmede sig stod det trods velmenende forsøg fortsat 0-0, men så pludselig, alt imens Jammerbugt spillerne stod og appellerede for hånd på bolden, slog gæsterne til. Blandt venner og fjender i det lille felt, blev bolden prikket i det lange hjørne til 0-1. En kold spand vand, som trods forårsolens varme stråler, ikke føltes særlig rar. Det stoppede dog ikke Jammerbugt FC, som kort efter var tæt på at svare hurtigt igen. Men desværre headede Jakob Hjorth frisparket fra Thomas Hansen lige forbi mål.

Troen og håbet var alligevel intakt ved pausen. Holdet havde jo også været bagud i B 93 og vendt det til sejr. Men anden halvleg gik desværre ikke efter planen. Nickolaj Jonstrup var tidligt i anden halvleg tæt på at banke udligningen i kassen, men skuddet blev reddet og meget kort efter var det i stedet i den anden ende bolden fandt vej til nettet. Det skete efter en hjørnespark, hvor der opstod klumpspil tæt under mål og bolden pludselig trillede over stregen.

Herefter så det nu mere problematisk ud at gøre comeback for Jammerbugt FC. Arbejdsindsatsen blev der ikke slækket på, men i størstedelen af anden halvleg udeblev de helt store chancer, mens Næsby til tider var farlige i den anden ende. De sidste ti minutter smed Jammerbugt FC alt frem i bestræbelserne på at gøre sent comeback med et mål og gerne flere. Det gav flere store chancer efter velspillede angreb, men ind ville bolden ikke. I hvert fald ikke hos gæsterne. Til gengæld blev de angrebsfokuserede Jammerbugt spillere fanget på en omstilling og så stod det 0-3. I øvrigt uden chance for keeper Kasper Holm, som stod en af sine første kampe på divisionsholdet – og gjorde det ganske godt.

De to hold bidrog begge til en god kamp og gæsternes effektivitet sørgede for en komfortabel 3-0 sejr. Effektivitet var ikke kendetegnende for Jammerbugt FC denne aften, men arbejdsindsatsen fejlede ikke noget. Næsby fortjente at få noget med hjem til Fyn, men 0-3 var nok lige i overkanten.

- Jeg synes, det var en velspillet kamp fra begge hold. 0-3 på måltavlen efter kampen er vel lidt misvisende i forhold til spil og chancer, lød det skuffet fra den nye cheftræner Martin Pedersen efter opgøret. Han var mildest talt godt træt af resultatet, men tilfreds med arbejdsindsatsen hos sine spillere.

- Jeg sagde til drengene før kampen, at man kan altid tabe fodboldkampe, men det er vigtigt, at man taber velvidende, at man på dagen har tabt til et velspillende hold og at man har ydet sit bedste. Og det gjorde vi! Vi spillede godt, kæmpede røven ud af bukserne og skabte chancerne til selv at score et par kasser. De scorede så på to dødbolde og et mål i overtiden, og det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Men vi kan alle mand se hinanden i øjnene og tro på at den gejst og vilje, vi viser i øjeblikket, vil skaffe holdet en masse point fremover, rundede Martin P af inden blikket hurtigt skal rettet mod næste opgave ude mod Holbæk i Pinsen.

Jammerbugt FC - Næsby: 0-3 (0-1)
40' 0-1 Nikolaj Frank, Næsby
50' 0-2 Mikkel Ørbech, Næsby
90' 0-3 Simon Larsen, Næsby