Facebook

Mission division fuldført med suveræn sejr

jubel.jpg
11-06-2017

Af Thomas Jansen

Hele foråret har presset været enormt, hver eneste gang støvlerne er blevet snøret. Forårsfinale efter forårsfinale er blevet spillet, mens tabellen nærmest bare er blevet tættere og tættere.

Men lørdag kom forløsningen. Lørdag blev er åndet lettet op. Lørdag sikrede Jammerbugt FC sig endnu en sæson i 2. Division. Efter måneders stenhårdt og koncentreret arbejde fra både spillere og trænere, bookede de blåblusede en divisionsbillet til den kommende sæson med en flot og overbevisende sejr over et af rækkens tophold – traditionsrige Boldklubben Frem.

At det skulle blive en festdag fik de mange fremmødte på Sparekassen Vendsyssel Arena en tidlig indikation på. Det var ikke mindst takket være dagens gæster, som havde taget en farverig og festlig delegation af trofaste støtter med til Nordjylland – og de ”højrystede” københavnere satte ekstra kulør på dagens rammer.

Men da første fløjt lød bredte sig dog straks en anden og mere anspændt stemning – hos hjemmepublikummet især, naturligvis. Jammerbugt FC spillerne derimod, virkede mere opsatte end anspændte og allerede indenfor kampens første 5-6 minutter opstod to gode muligheder, heriblandt til Viktor Ahlmann. Men begge gange forblev netmaskerne i ro. Starten var opløftende, men uskarpheden bekymrende.

Gæsterne var Valby kom bedre med og modsat flere andre opgør på Sparekassen Vendsyssel Arena dette forår, var det her tydeligt, at begge hold havde tænkt sig at spille efter alle tre point. Frems offensive tilgang passede dog Jammerbugt FC godt, idet der blev lidt mere rum at spille i og det gav en god fodboldkamp, hvor det trods åbenlyse kvaliteter på Frem holdet, var Jammerbugt FC som satte dagsordnen. Mon ikke de på dagen ville det mest. Sådan så det i hvert fald ud. Der blev tacklet igennem og løbet de ekstra meter. Der blev kort sagt givet alt.

Efter små tyve minutter var det hårde arbejde og gode spil ved at bære frugt – og det skulle det nu nok også have gjort, hvis vi er helt ærlige. En bold blev spillet på tværs i det lille felt og ved bagerste stolpe, havde Marting Thomsen taget et af de ekstra løb. Han nåede derfor først på bolden i en helt fri position. Men midtbanestyrmanden kom ikke ordentlig indover bolden og susede den fra tæt hold over i stedet for i nettet. Havde han da bare fået den chance 10 meter udenfor feltet, og det fik han i øvrigt senere i kampen, så var den formentlig blevet sendt sikkert i krydset.

Selvom tvivlen så småt bredte sig blandt solstrålerne og de kolde fadøl, så gav de blåblusede aldrig på noget tidspunkt op inde på banen. I dag skulle det være. Slut med brændte chancer og ærgerlige omstillinger til modstanderne. Jammerbugt FC ville vinde og efter 37 minutter blev dagens første vigtige skridt mod overlevelse taget. Viktor Ahlmann viste sig som en vaskeægte angriber, da han modtog bolden i feltet og nærmest instinktivt hurtigt drejede omkring, væk fra sin oppasser, og i samme sekvens resolut bankede bolden i nettaget. Denne gang blafrede det og det så skønt ud.

De knyttede nævner rejste sig mod himlen hele vejen rundt om stadion – dog lige med undtagelse af ”udebaneafsnittet” naturligvis. Men her var stemningen nu generelt ganske høj alligevel.

Humøret var også højt hos hjemmepublikummet i det fine solskin ved pausen, men intet var endnu afgjort, og belært at forårets øvrige kampe, var der ingen grund til ikke at tro, at dagens kamp ikke også ville blive en lige og hårdt kæmpet gyser til sidst sekund.

Afgørelsen faldt da heller ikke lige med det samme i anden halvleg, hvor kampen vel lå lige på vippen i en periode, selvom det nu var Jammerbugt FC, der var i kontrol. Men med godt 20 minutter igen kom så chancen, som for Martin Thomsen var endnu større end den brændte lige foran målstregen i første halvleg. Denne gang lå bolden nemlig ca. de 10 meter udenfor feltet og en mur samt en målmand stod i vejen. Martin Thomsen tog frisparket og bolden blev med største selvfølgelighed sendt i den helt rigtige bue over muren og forbi målmanden. Igen blafrede netmaskerne. 2-0 på en sand perle af den spillende assistenttræner.

Det var som om målet frigav noget ekstra energi hos Jammerbugt FC. Måske var det forbi det tunge pres, der havde hvilet på skuldrene hele foråret nu endelig var ved at løfte sig. Spillet blev lettere og både Michael Stokbro i to omgange og Viktor Ahlmann kom tæt på efter gode angreb, og da 3-0 målet kom, små ti minutter før tid, sprudlede hjemmeholdet. For første gang dette forår kunne Jammerbugt FC mandskabet spille frit, og det gjorde de.

Ahlmann tog flot bolden med ind i feltet og lagde den til rette i luften med sit lår, inden bolden resolut og nu pludselig med største selvfølgelighed blev banket i netmaskerne for tredje gang denne lørdag eftermiddag. Tre mål foran var den blå bølge nu rullet sikkert i land uden fare for at synke ned i dybet.

Mission division var fuldført og de sidste minutter tangerede nærmest til ”olé-fodbold”. Jammerbugt FC havde med en suveræn sejr sikret sig og det var intet mindre end fuldt fortjent. Efter hårdt arbejde og en velspillet kamp blev der ved slutfløjtet frigivet en god blanding af glæde og lettelse både inde på og udenfor banen, og efter et kæmpe jubelbrøl blev Jammerbugt FC klappet af eget græs med taktfaste salver.

Nu venter blot en sidste udebanetur, hvor holdet med ro i sindet, skal til FC Sydvest for at slutte sæsonen godt af, inden en velfortjent sommerferie venter forude – og ikke mindst også en ny sæson i 2. Division.

Jammerbugt FC - Boldklubben Frem: 3-0 (1-0)
37' 1-0 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC
69' 2-0 Martin Thomsen, Jammerbugt FC
81' 3-0 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC