Facebook

Mødet med FCK var en stor oplevelse og en stor opgave

03_JFC-FCK.jpg
27-10-2016

Af Thomas Jansen

Ganske som ventet, så blev det en både stor oplevelse og en stor opgave, da Jammerbugt FC onsdag aften skulle prøve kræfter med de danske mestre FC København i DBU Pokalen.

Kampen, som blev spillet på Aalborg Stadion, blev en ordentlig mundfuld for et hårdtarbejdende Jammerbugt FC mandskab, der ved slutfløjtet også måtte sande at miraklet udeblev i denne omgang.

6-1 stod det til slut på Aalborg Stadions måltavle, og det i de danske mestres favør. Undervejs havde Jammerbugt FC dog nogle gode perioder og selvom sejren til FC København var ganske forvent, så kom de blåblusede underdogs fra opgøret med æren i behold. Ikke mindst fordi arbejdsindsatsen var forbilledlig hele vejen igennem – ja og så fordi det også blev til en enkelt scoring. Noget kun Leicester City har formået mod Ståle Solbakkens tropper den seneste måneds tid.

Kampen startede ganske stille og roligt med Jammerbugt FC fint på bolden i de første par minutter. Men i det blot tredje minut kom et varsel om styrken hos dagen modstander. Andreas Cornelius stak fra Jammerbugt forsvaret, og kun en fantastisk redning af Jammerbugt FC målmand Daniel Hovalt, der alene med Cornelius holdte en ærgerlig start fra døren.

Der gik dog kun yderligere et minut, så blafrede nettet bag Hovalt alligevel. Det var Aboubakar Keita, som fra distancen tordnede bolden i mål til FCK føring på 1-0.

Det hurtige mål slog ikke Jammerbugt mandskabet ud. Der blev arbejdet hårdt og ikke mindst løbet mange kilometer i løbet af de 90 minutter. 

Det var som forventet FCK, der dominerede spil og chancer, og kort før den halve time øgede Rasmus Falk til 2-0. Superliga holdet spillede sig med lynhurtige kombinationer igennem den defensive linje hos Jammerbugt FC inden Falk rundede Daniel Hovalt og puttede bolden i mål.

Det var en dag, hvor divisionsholdet fik lov at øve de defensive formationer, og de første 45 minutter var det sparsomt med spil op ad banen. Det handlede om at lukke af. Det lykkedes resten af første halvleg og ved pausen stod det således 2-0.

Den stilling holdte ikke længere efter det velfortjente pausepust. Få sekunder inde i anden halvleg kunne indskiftede Mads Roerslev øge til 3-0, hvilket i øvrigt var debutmål for den unge spiller.

Jammerbugt FC sneg sig lidt længere frem og i små stød nærmere de sig københavnernes mål. Michael Nielsen var et pandehår fra at nå et indlæg ti minutter inde i anden halvleg. Det gav et lille håb om en scoring, også selvom FCK fortsatte med at skabe chancer med jævnemellemrum. Det var også FCK som fik scoret på ny. Efter en lille times spil fik Julian Kristoffersen prikket bolden over stregen efter lidt klumpspil foran mål.

Heller ikke stillingen 4-0 slog de efterhånden trætte ben væk under Jammerbugt spillerne. Det var tydeligt at det unge hold havde tænkt sig at få mest muligt ud af denne særlige kamp, og efter 4-0 målet fik Jammerbugt FC en god periode.

Her blev spillet skubbet lidt op og etableret på FCK’ernes halvdel, hvorfra den inden for ti minutter blev skab en håndfuld gode chancer efter flot spil fra de blå.

Victor Rafael lagde ud med et langskud, som strøg over mål. Han blev efterfulgt af Niclas Sørensen og Tanaka med et par gode muligheder, inden Søren Astrup heade på stolpen. Herefter nåede man lige at tænke, at det nok desværre ikke skulle blive til en enkelt jubelscene alligevel denne aften.

Men Jammerbugt FC fastholdte sit pres og bom så dukkende Anders Rosengren Jensen op på en nedfaldsbold i feltet, og hvad der skulle have været et ordentlig tordenskræl af et skud endte som et ”velplaceret følt skud”. I hvert fald trillede bolden i nettet til stor jubel både på banen og ikke mindst på tilskuerpladserne. 

4-1 og Jammerbugt FC var klar på mere, men benene var ved at være trætte og det endte med to yderligere scoringer til FC København i den afsluttende fase. Begge sat ind af Nicklas Røjkjær på en aften, hvor FCK stillede med et stærkt og velspillene mandskab, og hvor det var de unge spillere som fik lov at stå for scoringerne.

Det endte som bekendt med 6-1 sejr til storfavoritterne, men de hårdtarbejdende underdogs tjekkede ud af pokalturneringen og Aalborg Stadion med æren i behold og stor sympati. Det var, trods nederlaget, en stor oplevelse, og selvom Aalborg Stadion ikke blev fyldt, så skabte de 651 fremmødte en flot opbakning fra lægterne.

Det var en stor oplevelse og en stor opgave. Det endte med exit fra pokalturneringen, men mon ikke pokalturneringen alligevel lever videre under de blå bluser lidt endnu… 
Tak for opbakningen, tak for lån af Aalborg Stadion og tak for kampen FC København!

Se flere billeder fra kampen på Jammerbugt FC's Facebookside.

Jammerbugt FC – FC København: 1-6 (0-2)