Facebook

Nederlag i begivenhedsrig topkamp

012-5.JPG
Thomas Quorning, her i aktion tidligere på sæsonen, åbnede scoringen i den spændende kamp allerede efter 3 minutter.
24-05-2014

Af Thomas Jansen

Det blev en actionfyldt, dramatisk og målrig affære da Jammerbugt FC fredag aften gæstede top 3 holdet HIK på Sjælland.

Trods mål fra Thomas Quorning og Nicklas Sørensen tabte Jammerbugt FC dog desværre 2-4 til HIK, som dermed cementerede 3. pladsen i tabellen. Men det ændrede ikke på det faktum, at der var tale om en i særklasse god fodbolddyst, hvor Jammerbugt FC havde stor ære af kampen.

- Det var en virkelig god kamp. For tilskuerne må det have været en af de mest underholdende og actionfyldte kampe i denne sæson. Den havde alt, lød det fra Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck, som dog ikke var helt tilfreds trods den høje underholdningsværdi. Kampen manglede nemlig pointafkast til Jammerbugt mandskabet.

Det kunne den ellers sagtens have haft, for den blå bølge gjorde det i størstedelen af kampen godt og lidt til. Desværre gik afgørende nøgleepisoder imod de blåblusede i løbet af kampen, hvor den blå bølge ellers rullede fra land med fuld kraft.

- Vi kommer rigtig godt fra start, scorer tidligt og buldrer frem med det ene angreb efter det andet i kampens første kvarter. Derefter er det desværre som om vi giver helt slip og resten af 1. halvleg er det HIK som tager fuldstændig over. Dog får vi tilspillet os nogle store chancer på omstillinger, men de burde vel nok have ført ved pausen, erkender Zinck trods den gode start.

Det var allerede efter tre minutter at midtbaneslideren Thomas Quorning sendte Jammerbugt FC i front med 1-0. Føringen holdte frem til den halve time, hvor værternes Mathias Thrane, som i øvrigt stod for et hattrick denne dag, udlignede til 1-1 på straffespark. Denne stilling holdte frem til pausen, hvorefter Jammerbugt FC igen fik fat om begivenhederne.

- Efter pausen får vi godt fat igen. Vi spiller rigtig godt og tilspiller os mange chancer, fortæller Bo Zinck, som alligevel måtte se sjællænderne bringe sig i front 2-1 efter knapt en times spil. De blåblusede blev dog belønnet for sit spilovertag et lille kvarter senere, da Nicklas Sørensen fortjent udlignede til 2-2, og den unge spiller skulle komme i centrum igen fem minutter senere i en situation som skabte stor frustration i Jammerbugt FC lejren.

Midt på banen fik Nicklas Sørensen noget uforståeligt sit andet gule kort og dermed rødt i en situation, hvor det egentlig havde lignet et frispark til Jammerbugt FC. Sådan gik det ikke, og det skabte yderligere drama og ikke mindst frustrerede Jammerbugt FC spillere og trænere, hvilket resulterede i en bortvisning af cheftræner Bo Zinck – iøvrigt den første af slagsen i tiden som cheftræner.

I mellem tiden havde kampen tilmed været afbrudt i ti minutter, da dommeren vurderede det nødvendigt grundet vejrforholdene. Alt sammen episoder, der gjorde det svært for Jammerbugt FC at bevare overtaget i kampen.

- Afbrydelsen på grund af vejret kommer på et meget skidt tidspunkt for os. Vi havde virkelig momentum midtvejs i 2. halvleg, så det var rigtig ærgerligt. Efterfølgende får vi dog alligevel godt fat igen, og da vi udlignede, må jeg indrømme, at der var jeg sikker på at vi ville vinde kampen. Vi så mest friske ud på dette tidspunkt, forklarede Bo Zinck, som alligevel måtte se HIK tage sejren med to sene scoringer.

- Det er et ærgerligt mål til 3-2, og derefter sender vi det hele frem og presser på for endnu en udligning, og så får de i stedet målet til 4-2 til sidst.

Dermed endte det, trods de gode takter, med et nederlag til Jammerbugt FC, og dermed smuttede tredjepladsen i rækken også uden for rækkevidde.

- Det var som sagt en god kamp, mod et godt hold og på en god bane. Vi gav alt hvad vi havde og gik fuldt ud efter at komme tættere på tredjepladsen. Men trods de mange positive aspekter, må vi nu erkende at det ikke bliver top 3 i år. Jeg synes nu vi havde fortjent point i dag. Vi er rigtig gode en time og knapt så gode i en halv time. Men men men, vi skulle have være mere skarpe foran mål og været bedre ved de mål de får. Nu venter en ny og helt anden kamp allerede på onsdag, og herfra handler det om at ende over Brabrand og Thisted som er vores nærmeste konkurrenter i tabellen lige nu, sluttede Bo Zinck inden turen igen gik hjem til det jyske.

Her skal der tages imod Odder onsdag aften d. 28. maj kl. 19.00. Lad os håbe på ligeså høj underholdningsværdi og dertil naturligvis de tre point i denne kamp.

HIK – Jammerbugt FC: 4-2 (1-1)

3’ 0-1 Thomas Quorning, Jammerbugt FC
30’ 1-1 Mathias Thrane, HIK
57’ 2-1 Mathias Thrane, HIK
70’ 2-2 Nicklas Sørensen, Jammerbugt FC
85’ 3-2 Mathias Thrane, HIK
90’ 4-2 Patrik Payberg

Rødt kort: 75’ Nicklas Sørensen, Jammerbugt FC