Facebook

Nederlag i Ringkøbing skaber tæt top

18951386_828126610675208_353430560767500627_n.jpg
02-10-2017

Af Thomas Jansen

Ringkøbing IF var på dagen for stor en mundfuld for Jammerbugt FC, der led et 3-1 nederlag, som ikke mindst blev funderet på en halv time, hvor ikke meget lykkedes for de blåblusede - som denne dag dog var klædt i rødt.

I kampens første 45 minutter var Jammerbugt FC ellers ganske godt med, og Ringkøbing IF var primært farlige på standardsituationer. Men allerede efter blot 10 minutters spil kom Jammerbugt FC et skridt bagefter. Et boldtab på midten af banen resulterede i en hurtig omstilling til Ringkøbing IF, der spillede sig gennem en Jammerbugt defensiv i ubalance. Thomas Nielsen, Jammerbugt keeperen, kom til undsætning, men desværre for sent og der blev dømt straffespark til værterne. De vekslede det sikkert til en 1-0 føring.

Jammerbugt FC var trods scoringen fortsat med i kampen og da holdene gik til pause, var der stadig tale om en åben og jævnbyrdig kamp.

Anden halvlegs start forløb dog ikke helt efter planen. Jammerbugt FC kom skævt fra start på sidste 45 minutter og allerede kort efter pausen udbyggede Ringkøbing IF til 2-0. Det skete på et velplaceret langskud ude ved den ene stolpe.

Da en høj bold i dybden med 25 minutter tilbage blev headet i nettet til 3-0 af en umarkeret Ringkøbing spiller, var kampen reelt afgjort. Det var i det hele taget en skidt halv time Jammerbugt FC leverede efter pausen. Det sidste kvarter fik de nordjyske gæster dog et lille comeback, hvor spillet blev bedre.

Fem minutter før tid blev Jammerbugt FC belønnet for det forbedrede spil. Et hurtigt taget frispark midt på banen gav Jammerbugt FC et godt angreb, som blev afsluttet af Michael Stokbro, der reducerede til 3-1.

Kort efter tilspillede Jammerbugt FC sig endnu en kæmpe chance, og var den gået ind, så havde der pludselig for alvor været knald på kampen igen. Men det blev desværre ikke til mere. Jammerbugt FC havde været med i store perioder, men tabte til et Rinkøbing mandskab, der viste sig for stærke på dagen.

- Jeg synes, det var en jævnbyrdig første halvleg, hvor vi er godt med, men kommer bagud på et dumt boldtab, der fører til straffesparket. Men det var en fin indsats i lange perioder og vi var fortrøstningsfulde, da vi gik til pausen, fortæller Jammerbugt FC cheftræner, Bo Zinck, inden han tager en dyb indånding og fortsætter mere nedslået.

- Den første halve time af anden halvleg må jeg så bare sige, at det var drenge mod mænd. Det var ikke godt nok for vores vedkommende. Derfor er det også fortjent, at Ringkøbing udbygger føringen i den periode. Spillemæssigt kommer vi tilbage i kampen i det sidste kvarter og ved stillingen 3-1 er vi tæt på at bringe os tilbage i kampen for alvor. Men i sidste ende er vi ikke gode nok over alle 90 minutter og så er Ringkøbing altså for stærke.

Resultatet betyder, at det nu spidser endnu mere til i toppen af rækken, hvor alt efterhånden kan ske. Derfor handler det nu også om at komme op på hesten igen hurtigst muligt og helst allerede i kommende runde, hvor endnu en spændende topkamp venter, idet Kjellerup IF kommer på besøg på Sparekassen Vendsyssel Arena.

- Vi skal være bedre i alt, hvad vi laver. Vi havde en god time og det var positivt, men den halve time var bare ikke godt nok. Det er ikke en katestrofe, at vi taber på udebane mod Ringkøbing, men vi skal være bedre næste gang. For her møder vi altså en ligeså god modstander. Vi er fortsat godt med i oprykningsspillet, men det bliver en meget åben kamp om top fire, slutter Zinck, som hurtigt vender blikket mod forberedelserne til næste udfordring.

Ringkøbing IF – Jammerbugt FC: 3-1 (1-0)
13’ 1-0 Jacob Getachew Andersen, Ringkøbing IF
49' 2-0 Andrés Lopes, Ringkøbing IF
65' 3-0 Matias Thorup, Ringkøbing IF
85' 3-1 Michael Stokbro, Jammerbugt FC