Facebook

Nederlag i U-21-finalen - trods en god indsats

U-21 finale.jpg
10-06-2009

Blokhus FC  -  Dalum IF   1-2  (0-0)

0-1 Anders Fønns  65. min

0-2 Anders Fønns  88. min

1-2 Daniel Seehausen  90. min

Tilskuere: ca. 75

 

Blokhus FC´s startopstilling:

René Bech  -  Kenneth Møller, Mathias Skrøder, Rasmus Jacobsen, Emil S. Poulsen  -  Daniel Seehausen, Brian Larsen, Søren Reese, Jacob Nielsen, Peter Eriksen  - Emil H. Christensen.

På bænken: Nikolaj Bjerg, Andreas Vandborg, Jack Christensen. 

 

Af Torben Pedersen

Dalum IF var på forhånd udråbt som favoritter, og viste også iløbet af kampen at de havde lide mere rutine, fysisk og skarphed. Gæsterne havde flere spillere med i truppen som har optrådt på FC Fyns tophold i 2. division Vest.

Især Jacob Schoop på midtbanen som også er en af profilerne på FC Fyns tophold, gjorde stor skade på Blokhus FC-holdet, mens angriberen Anders Fønns tegnede sig for begge fynboernes mål.

Men på ingen måder sagt at Blokhus FC var chanceløse og dårligt spillende - Nej tværtimod.

Cheftræner Bo Zinck havde valgt ikke mindre end 3 spillere fra årgang 93, og ialt 4 fra U-17 holdet i startopstilling, mens en enkelt startede på bænken. De havde iøvrigt spillet en vigtig kamp så sent som i mandags, hvor de kunne vinde deres kreds, og den kamp satte sine spor i U-21 finalen, hvor de unge talenter var meget trætte mod slutningen.

Blokhus FC var ellers tæt på at komme foran i 1. halvleg, hvor Rasmus Jacobsen var milimeter fra at headede en hjørnesparksbold i nettet. I den anden ende leverede målmand René Bech en solid præstation med flere gode redninger, mens heldet var med en enkelt gang, hvor gæsterne sparkede på stolpen.

Blokhus FC var rigtig godt med i de første 45 minutter, og det var først efter pausen af fynboerne overtog mere og mere spil, og fuldt fortjent kunne bringe sig foran 1-0 ved Anders Fønns, i en situation som Mathias Skrøder sikkert ikke husker tilbage på med glæde. Om Mathias Skrøder glider eller hvad der sker skal være usagt, men hans forsøg på at headede et indlæg væk mislykkedes, og istedet kom Dalum på 1-0.

Specielt den sidste halve time gjorde ondt på flere af de unge spillere, de brugte alle brugbare sekunder på at trække vejret. Der var fuld tryk på de flydende udskiftninger, mens Dalums størstepart af spillere til dagligt spiller i danmarksserien bedre kunne holde til tempoet.

Anders Fønns kunne med et par minutter tilbage på uret bringe Dalum yderligere foran, og lukke kampen som de fleste da regnede med, eftersom fynboerne sad tungt på kampen.

Men de unge Blokhus FC talenter viste god moral, og fik tæt på overtiden tilkæmpet sig et frispark som Daniel Seehausen gjorde klar til at sparke.

Dalums forsøg på at trække offside mislykkedes totalt, og en fremstormende Emil Poulsen fik i flyvende stil, generet målmanden så meget at frisparket fra anfører Seehausen strøg direkte i nettet til reducering til 1-2.

Men tættere på kom hjemmeholdet altså ikke, og Dalum IF kunne fortjent tage til Fyn med pokalen, efter en våd finale på Jetsmark Stadion, som en god portion tilskuere valgte at overvære.

En god indsats af Blokhus FC-drengene som de bør være stolte af, trods det at det aldrig er sjovt at tabe en finale. Men det ser ihvertfald spændende ud med fremtidens talenter i Blokhus FC.