Facebook

Nederlag til Næstved kostede afgørende skridt i topkampen

JFC-Naestved.jpg
14-05-2018

Af Thomas Jansen

Der var høj sol og høje forventninger søndag eftermiddag på Sparekassen Vendsyssel Arena, hvor Jammerbugt FC og Næstved Boldklub skulle dyste i en oprykningsduel.

Det var en nøglekamp for Jammerbugt FC i forhold til at holde den anden og sidste oprykningsplads inden for rækkevidde. Men trods de fine rammer og et opsat hjemmehold lykkedes det desværre ikke for Jammerbugt FC at holde live i oprykningsdrømmen.

Det var ellers en jævnbyrdig kamp, der på den ene side virkede så tæt på at lykkes, og så alligevel, på den anden side, var det så langt væk.

Fra første fløjt lignede Jammerbugt FC et hold fast besluttet at gå ud og tage taktstokken. Men gæsterne fra Sjælland havde bestemt også tænkt sig at spille med. I det hele taget var der tale om to velovervejede og velorganiserede hold på banen. Det betød også, at der blev tale om en særdeles chancefattig kamp, men også en kamp som på mange andre parametre var underholdende. Bl.a. var der både nerve, spænding og høj koncentration hos begge mandskaber.

Det gav en kamp, der længe lå og vippede uden af tippe til den ene eller anden side, og der blev kæmpet hårdt i forårssolen. Varmen betød, at der halvlegs i hver halvleg var indlagt vandpauser for spillerne, og det så ud til, at vandpausen gjorde mest gavn for gæsterne. Næstved fik skubbet spillet op på Jammerbugt FC’s banehalvdel, men de blåblusede tog dem lige på kanten af feltet.

De første 45 minutter bød således ikke på nogle reelle chancer og spillerne kunne gå til pause med stillingen 0-0, alt i mens det godt 350 tilskuere kunne tage sig en kold fadøl i solen og lade den lette brise tørre sveden af panden.

Der havde været masser af nerve i kampens første halvdel, men til tider også nogle lidt forkrampede aktioner. Anden halvleg blev ikke meget anderledes. Jammerbugt FC sørgede dog for kampens første sus gennem tilskuerpladserne, da et langt frispark blev sendt i feltet og headet på overliggeren. Og det var som om, at der skulle et mål til at åbne kampen op. Desværre kom målet til gæsterne.

Efter en lille times spil sendte Næstved et forsøg mod mål, den blev rettet af og snød sig i nettet. Det var gæsternes første målchance og nu blafrede nettet dovnet efter mødet med den afrettede bold.

Der var til gengæld ikke noget dovent over Jammerbugt FC’s reaktion. Der blev hurtigt foretaget en dobbeltindskiftning, hvor offensive kræfter i form af Nicklas Sørensen og Kasper Skov blev send på banen for Sander Hyltoft og Ruben Winther.

Nu skulle der blæses til angreb. To mål var nødvendige og de skulle jagtes den sidste halve time, og minutter senere var det så indskiftede Kasper Skov, som stod for en god scoringschance. Kampen var nu netop åbnet op.

Desværre blev det helt store pres afblæst af det andet gule kort til Søren V. Pedersen, der måtte gå den tunge gang mod et tidligt bad, og en mand i undertal så det nu endnu mere svært ud mod et stærkt Næstved mandskab.

Men med dette forårs mange comebacks og sene scoringer i tanker blev troen holdt i live lidt endnu. Med en mand i undertal og et mål nede var der imidlertid ikke mere at skyde med for Jammerbugt FC. Kort før lukketid fik gæsterne straffespark, og de benyttede lejligheden til at slukke det sidste håb.

Næstved sejrede 2-0 i en lige kamp, hvor det var så tæt på og så alligevel så langt fra. De blåblusede har på fornem vis hængt på i topstriden størstedelen af foråret, men måtte nu give slip. Nu handler det i stedet om at slutte sæsonen godt af og slutte så højt som muligt i tabellen – og uanset hvad, så har indtrykket af forårets indsats været særdeles positiv.

Allerede onsdag er der kamp igen, hvilket efter et nederlag ikke gør så meget. Det er en mulighed for at få rejst sig hurtigt igen. Det er onsdag kl. 19.00 hjemme mod Kolding.

Jammerbugt FC – Næstved Boldklub: 0 – 2 (0 – 0)
59’ 0-1 Andreas Moos, Næstved Boldklub
70’ Rød kort -  Søren V. Pedersen, Jammerbugt FC
83’ 0-2 Kasper Schnack Mertz, Næstved Boldklub

Jammerbugt FC: Thomas Nielsen – Søren Astrup, Søren V. Pedersen, Lasse Steffensen, Ruben Winther (Kasper Skov) – Michael Byskov (Simon Jensen), Zander Hyltoft (Nicklas Sørensen), Christian Rye, Anders R. Jensen, Mads Larsen – Sead Gavranovic